Historische Ninja

De Ninja trede voor het eerst op de voorgrond tussen 590 er 610 onder prins Shotuko Taishi hij gebruikten een Ninja Sakihito Ootoomo genaamd om hem te voorzien van informatie. De prins liet zich informeren door Sakihito alvorens zijn ministers te woord te staan en verbaasde hen vervolgen met zijn kennis van de zaken die speelde.

Clans (Families)
Door de eeuwen heen zijn er vele verschillende Ninja clans geweest elke clan had verschillend specialiteiten en werkwijze. De clans waren meestal vernoemd naar de grond legger van het systeem of de provincie van herkomst.
De meest bekend clans waren de Iga ryu de Koga ryu en de Fuma ryu de eerste twee zijn vernoemd naar provincies de Fuma wat wind demonen betekend; waren vernoemd naar Fuma Kotaro een Ninja die volgens de verhalen in zowel de Koga als de Iga ryu getraind was.

Clan opbouw
Een Ninja clan was meestal opgebouwd uit meerdere families die de kunst van ouder op kind overbrachten. Aan de de top van een organisatie stond de Jonin de identiteit van de Jonin was geheim en alleen bekend aan een selecte groep ninjas die de chunin heten hieronder kwam de genin. De Jonin waren de gene die de opdrachten aan namen en de strategieën bepaalden. Zij beklede vaak hoge ambten binnen een regering of waren goed bevriend met hoge ambtenaren. De Chunin waren verantwoordelijk voor de groepstraining en discipline, zij hadden allen een groep onder zich die ook in de strijd door hun geleid werden. De Ninjas die door de jaren heen grote naams bekendheid hebben verworven waren meestal Chunin De Ninjas die de missies ondernamen waren de Genin, naamloze soldaten die alles deden om hun missie te laten slagen.