Ninjitsu

Ninjutsu  is het gevecht en strategie systeem dat de middeleeuwse Ninja gebruikte om zijn tegenstanders te bevechten, zoals we vandaag in het leger de commando’s hebben maakten de middeleeuwse krijgsheren gebruik van de Ninja om hem te voorzien van informatie over zijn tegenstanders en om strategische doelen op clandestiene wijze uit te schakelen.  Ninjutsu en de Ninja waren dan ook zeer geheimzinnige concepten in Japan waarvan de meeste mensen niet teveel wilden weten , daar de meeste japanners het beschouwde als een eerloze en verwerpelijke
manier van oorlog voeren.

Historische juistheid
Een historisch accuraat verhaal produceren over een groep krijgers die honderden jaren geleden in het diepste geheim hun oorlogen missies en activiteiten uitvoerden is nagenoeg onmogelijk.
Daarnaast heeft elke Ninjitsu stijl zijn eigen interpretatie van de waarheid en zijn er vele leeraren die door middel van geschiedvervalsing een slaatje proberen te slaan uit het concept Ninja.
Ik heb in deze pagina's een greep gedaan uit persoonlijke kennis en uit, in mijn ogen stijl onafhankelijke boeken om zo tot een plausibel verhaal te komen van de Ninja en zijn herkomst.

Het woord Ninja
Er zijn vele namen voor de Japanse Ninja de meest bekende zijn: Ninja, Shinobi en Tengu.
Over de betekenis van het woord Ninja bestaat wat onenigheid er zijn scholen die de betekenis :”ook al houd mijn vijand zijn zwaard over mijn hart ik zal het doorstaan en uiteindelijk zegevieren” aan hangen.
In mijn ogen is deze uitleg wat vergezocht en een poging tot romantiseren van een groepering die niet altijd even geliefd was. De uitleg die wij aan houden is: “hij die sluipt” het woord Shinobi betekend “verbergen” en de Tengu was een bos demon die half kraai half mens is. De verschillende benamingen voor de Ninja en de betekenis er van geven aan dat de mensen uit die tijd ook geen goede omschrijving of beeld van deze mensen hadden.