Onze Stijl

Wij hebben geprobeerd met deze stijl een zeer compleet systeem neer te zetten dat altijd om zich heen blijft kijken om verbetering aan te brengen. Dit maakt de stijl
veelzijdig, dynamisch en niet bang om kritisch naar zichzelf te kijken.  De naam Ryu Ha Shin Ninjitsu betekend “Onze school/stijl nieuw Ninjitsu” het woord Ninjitsu bestaat uit het begrip Nin wat verbergen, verstoppen of sluipen betekend en het woord jitsu (jutsu)dat weg of manier betekend. Onze stijl kent alle aspecten van het Ninjitsu zoals deze in meerdere authentieke stijlen beschreven staan wij hebben onze stijl echter Shin Ninjitsu  (nieuw Ninjitsu) betekend genoemd omdat wij geen rechtstreekse banden met authentieke systemen hebben al hebben ze wel invloed gehad.

Een moderne mix in een oude jas.
Ryu Ha Shin Ninjitsu is een krijgskunst die voort komt uit diverse andere krijgskunsten met Ninjitsu als uitgangspunt. De doelstelling van onze stijl is het uitdagen van jezelf en het verbeteren van je mentale en fysieke weerbaarheid. Ninjitsu is de kunst die de historische Ninja beoefende in het middeleeuwse Japan. Ryu Ha Shin Ninjitsu betekend “onze school van nieuw Ninjitsu”, dit omdat onze stijl gemixt is met modernere stijlen en vermoedelijk weinig meer lijkt op het authentieke “Ninjutsu”. Wij hebben dan ook geen enkele band met authentieke scholen en claimen ook geen relatie met geheime Ninja organisaties of lang vergeten clans. In Ryu Ha Shin Ninjitsu vind je naast Ninjitsu aspecten uit stijlen als Karate, Judo, Jujitsu, Aikido, Sambo, Escrima, JKD, MMA, Shinto Katori en vele andere stijlen terug. De doelstelling is om de stijl jong en modern te houden er word dan ook constant rond gekeken naar nieuwe theorieën en technieken die iets toevoegen.

Extra's
Naast het lichamelijke gevecht word er ook aandacht besteed aan het gebruik van, en de verdediging tegen wapens. Los van het gevechtsaspect houden wij ons ook bezig met: survival, gymnastiek- en stunttraining, stealth training en mentale training. De beste omschrijving van onze stijl is een moderne vorm van Ninjitsu dat naast het serieuze gevecht systeem diverse andere elementen kent. Al met al zijn we, een zeer compleet systeem waarin iedereen een uitdaging kan vinden.