Geplande activiteiten

KALENDER 2018
6 september

Infomoment 'Kinderen Uit de Knel' voor professionelen

Ouders in een scheiding zijn soms verwikkeld in een strijd over de zorg voor de kinderen, hun woonsituatie, financiën, ... Niet alleen de ouders, ook de kinderen lijden daar onder. Vanaf september 2018 starten de intakegesprekken met kandidaatgezinnen voor dit groepsaanbod. Daarom nodigen we doorverwijzers en andere professionelen uit om de doelstellingen, de opzet en het verloop van het programma te overlopen, mogelijke tegenindicaties te bespreken en vragen te stellen.
Wanneer? Van 13u tot 15u30
Waar? De Ververij, Wolvestraat 37 te Ronse (lokaal 105)
Deelname
gratis mits inschrijving tot 4 september 2018.

Bekijk hier de
uitnodiging of klik hier voor meer info.
14 september

Save the date: Studiedag ADHD

I.k.v. het nieuw geestelijk gezondheidsbeleid voor kinderen en jongeren, nodigt de FOD Volksgezondheid u uit voor deze studiedag met internationale sprekers. Nadien wordt de nationale ADHD-webtool voorgesteld, die gebruiksklare richtlijnen en werkinstrumenten aanreikt voor diagnose en behandeling.
Wanneer? Van 9u30 tot 13u (Onthaal is voorzien vanaf 9u)
Waar? ING-zaal 'Auditorium Marcel Thiry', Troonstraat te Brussel (verdiep 'Marnix -1')
Deelname gratis mits inschrijving tot 9 september 2018. Voor vragen, contacteer Saskia De Sterck via saskia.desterck@gezondheid.belgie.be

Bekijk hier de uitnodiging met alle info. 
 2 oktober

Infomoment RADAR

Heb je al vaak gehoord van RADAR, het netwerk geestelijke gezondheid voor kinderen en jongeren. Maar ben je nog niet goed op de hoogte van wat RADAR precies is, waarvoor RADAR staat, waar je terecht kan bij RADAR? Of weet je helemaal nog niet wat RADAR is? Dan is deze kennismaking bedoeld voor jou.
Wanneer? Van 8u45 tot 13u
Waar? Vormingscentrum Guislain, Jozef Guislainstraat 43 te Gent
Deelname is gratis, maar inschrijven is verplicht via de online link.

Bekijk hier alle
info.
9 oktober

Mantelzorgcafé: thema 'Medicatiegebruik'

Correct medicatiegebruik? Een medicatieschema? In Aalst is een project van start gegaan om mensen bewust te maken van het belang. De nadruk ligt op uitwisseling van tips en ervaringen tussen mantelzorgers.
Wanneer? Om 14u
Waar? Bond Moyson, Geraardsbergsestraat 69 te Aalst
Deelname gratis mits inschrijving via o-vl@s-plusvzw.be of 09 333 57 76

Bekijk hier de flyer. 
11 oktober

Themadag 'Zin in geluk'

We willen allemaal graag lang leven, maar 'oud' worden we liever niet. Gelukkig ouder worden, hoe doen we dat? Op deze themadag geven enkele experten hun visie op het ouder worden, zin geven aan je leven en gelukkig zijn. Tussendoor krijgen we lachyoga. Het namiddagprogramma wordt gevuld met muziek, en meezingen mag! Want van zingen word je namelijk ook gelukkig!
Wanneer? Van 9u15 tot 16u
Waar? CC De Werf, Molenstraat 51 te Aalst
Deelname 15€ voor leden S-Plus, Viva-Svv of VFG en 27€ niet-leden
Inschrijven via o-vl@s-plusvzw.be of 09 333 57 76

Bekijk hier de uitnodiging met alle info. 
19 oktober

 
Voorstelling 'De dag dat ik burgemeester ben ...'

I.k.v. de Werelddag van Verzet tegen Armoede en Sociale Uitsluiting organiseert de werkgroep armoede in Ninove ook dit jaar een heuse sensibiliseringsactie.
Wanneer? Om 20u
Waar? CC De Plomblom, Graanmarkt 12 te Ninove
Deelname is gratis, maar inschrijven is verplicht via sociale.zaken@ninove.be

Bekijk hier de
uitnodiging.
 19 oktober

Save the date: Welzijnsdag Aalst

N.a.v. het sterk gewijzigde Aalsterse welzijnslandschap en ook op vraag van haar partners in het werkveld, organiseert het Aalsters Sociaal Overleg i.s.m. de stad Aalst een grote open Welzijnsdag. Het thema van de dag is 'Welzijn en Gezondheid'. We nemen je die dag graag op sleeptouw en bezoeken samen verschillende lokale organisaties en diensten.
Vertrekpunt: LDC De Maretak, Albrechtlaan 119 te Aalst

De officiële uitnodiging met inschrijvingsmogelijkheid wordt begin september verstuurd.
22 oktober

Aalst creëert hulpmiddelen om kwetsbare gezinnen te ondersteunen
Vaak ontvangen wij het signaal dat kwetsbare gezinnen niet altijd op de hoogte zijn van hun rechten en het bestaande dienstverleningsaanbod. Ook voor intermediairen is het niet altijd evident om een goed zicht te hebben op het hulp- en dienstverleningsaanbod. Hiervoor ontwikkelde de stad een 'overzicht van rechten en diensten voor kwetsbare gezinnen in Aalst' en een 'doorverwijskaart'. Beide tools zijn te allen tijde hier te raadplegen.

Wil je aan de slag met deze tools? Dan kun je nog inschrijven voor de gratis infosessie op 22 oktober 2018 om 9u in LDC De Maretak, Albrechtlaan 119 te Aalst.

Meer info en inschrijven via kinderarmoede@aalst.be
 23 oktober

Save the date: Interactieve voorstelling 'Zorgen voor jezelf'

Zorgen voor een ander gaat beter als je ook goed voor jezelf zorgt. Als zorgverleners hun eigen grenzen kunnen bewaken, verkleint dit de kans dat zij op den duur te kampen hebben met een burn-out, ziekte of ontslag.
In 2018 bestaat het Welzijnsoverleg Geraardsbergen 20 jaar! Om dat te vieren organiseert zij deze interactieve voorstelling, gegeven door niemand minder dan Nele Snoeck.
Wanneer? Van 12u30 tot 16u30
Waar? Geraardsbergen

De officiële uitnodiging met inschrijvingsmogelijkheid en exacte locatie wordt later verstuurd.
26 oktober

Save the date: Studiedag 'Open vizier'

We leven en werken in een multiculturele en multireligieuze samenleving. Als hulpverlener is het werken met kinderen, jongeren en gezinnen met verschillende culturele achtergronden boeiend en verrijkend. Toch kan je ook het gevoel hebben te botsen op de grenzen van jezelf en anderen.
Waar? Aalst

De effectieve uitnodiging met inschrijvingsmogelijkheid volgt in september.

Bekijk hier de volledige vooraankondiging. 

Subpagina''s (1): RWO - activiteiten 2017