RWO - activiteiten 2018

IN DE KIJKER

Time-out projecten in kaart gebracht

Vanuit de werkgroep Spijbelen-Samen tegen Schooluitval heeft RWO ARA vzw i.s.m. het Netwerk tegen Schooluitval een bevraging gedaan bij de Aalsterse secundaire scholen omtrent de gekende time-out projecten. Deze werden vervolgens in kaart gebracht met achter elke link een overzichtelijke fiche met o.m. contactgegevens, werking en doelgroep. Klik hier om naar de kaart te gaan.

Denktank frisse ideeën voor een sterk onderwijsbeleid in Aalst

Vanuit een intersectorale denktank met partners uit het basis- en secundair onderwijs, welzijn, zorg, gezondheid en Stad Aalst zijn we tot enkele gedragen verwachtingen gekomen die we in de vorm van een memorandum willen voorleggen aan het college van burgemeester en schepenen en de lijsttrekkers van de politieke partijen te Aalst. Het betreft praktijken, acties, hiaten, verwachtingen die ons zijn opgevallen in onze dagelijkse werking. Dit memorandum wordt voorgelegd ter bespreking in de hoop dat hiermee rekening gehouden kan worden bij de aankomende beleidsplanning vanaf 2019 om zo te komen tot een nog sterker lokaal onderwijsbeleid in Aalst. Bekijk hier enkele sfeerbeelden. 

Open Welzijnsdag Aalst

Naar aanleiding van het sterk gewijzigde Aalsterse welzijnslandschap en ook op vraag van haar partners in het werkveld, organiseert het Aalsters Sociaal Overleg in samenwerking met de stad Aalst een grote Open Welzijnsdag op 19 oktober 2018. Het thema van de dag is 'Welzijn en Gezondheid'.

We nemen je die dag graag op sleeptouw en bezoeken samen verschillende lokale organisaties en diensten.

Start- en eindpunt is LDC De Maretak te Aalst.
Inschrijving is helaas niet meer mogelijk.

Voorstelling 'De dag dat ik burgemeester ben ...'

In het kader van de Dag van Verzet tegen Armoede en Sociale Uitsluiting nodigt de werkgroep Armoede te Ninove dit jaar het improvisatiegezelschap Inspinazie Nue uit op 19 oktober 2018.

Zij vertrekken vanuit de oplossingen die mensen in armoede aanreiken om de drempels die ze dagelijks ervaren weg te werken.

Een vrolijke voorstelling over een gevoelig thema.

Iedereen is welkom om 20 uur in CC De Plomblom te Ninove voor deze gratis voorstelling. Inschrijven is noodzakelijk via sociale.zaken@ninove.be of 054 31 32 45.

Bekijk hier de flyer.


Interactieve voorstelling 'Zorgen voor jezelf'

Zorgen voor een ander gaat beter als je ook goed voor jezelf zorgt. Als zorgverleners hun eigen grenzen kunnen bewaken, verkleint dit de kans dat zij op den duur te kampen hebben met een burn-out, ziekte of ontslag.

In 2018 bestaat het Welzijnsoverleg Geraardsbergen 20 jaar! Om dat te vieren organiseert zij deze interactieve voorstelling op 23 oktober van 12u30 tot 16u30 te Geraardsbergen, gebracht door niemand minder dan Nele Snoeck.


Comments