De RunnersCup‎ > ‎Nieuws‎ > ‎

Winst Maarten Haegens bij marathondebuut.

Geplaatst 15 jan. 2017 13:26 door Richard Voorintholt
Om gelijk de goede voornemens te verzilveren togen AV Pijnenburg atleten Maarten Haegens en Martin Stolk zondag naar het Duitse bedevaartsoord Kevelaer voor de eerste Duitse marathon van het jaar.

Maarten Haegens maakte zijn debuut op de marathon en had stiekem zijn zinnen gezet op het parcoursrecord. Martin Stolk had al een paar marathons achter de kiezen en hoopte voor het eerst onder de 3 uur te lopen. 
Na een gladde zaterdag was het zondag zeer mistig. Op het parcours over zeven ronden van zes kilometer kon je daardoor soms niet meer dan 100 m vooruitzien. Gelukkig was na een paar ronde het parkoers goed verkend.
Maarten Haegens ging direct met de kopgroep mee met Martin Stolk in het derde groep. Kramp gooide bij beide heren enigszins roet in het eten. Maarten Haegens miste daardoor het parcoursrecord op 17s maar kwam op zijn debuut als winnaar binnen in een knappe 2:36:48, een nieuw clubrecord M35. Ook Martin Stolk had het de laatste ronde zwaar.V Hij kwam binnen in 2:51:12, 7e overall, 2e M45 en een nieuw clubrecord M40. Voor beide is 2017 dus nu al geslaagd. 
Comments