Ruben Bes website


Benvingut a la meva pagina web!

Curriculum Vitae

Enllaços d'interès

Formacions en les que participo

Informàtica per a l'educació musical

Et vols divertir?

 

 Aquesta és la meva histò/èria...

 El dia  que el seu pare va arribar a casa amb un teclat de joguina que li havia venut un alumne, no s’imaginava pas el que aquest fet comportaria. Des que Ruben Bes va endollar aquell petit Yamaha de quatre octaves, va sentir la necessitat d’aprendre a fer-lo funcionar. Tots aquest fets van succeir cap a l’any 1992, quan Ruben tenia 7 anys. Ruben comença a rebre classes particulars de piano al seu poble. Poc després, recent complerts els 9 anys, comença a rebre també classes de clarinet.

L’any 1998 es presenta a les proves d’accés al conservatori de Tortosa, on accedeix als estudis de Grau Mitjà amb els dos instruments. Aquesta època va ser força dura, ja que es va veure obligat a combinar els estudis de secundària amb els musicals, però l’esforç va valer la pena.

No gaire més tard de començar els estudis de Grau Mitjà, Ruben entra a formar part del trio Saqpara, com a teclista. Aquest és potser el primer contacte que té amb la música moderna, ja que els estudis de Grau Mitjà el limiten a l’àmbit clàssic. També cap al 1999, passa a formar part de la “Vi Band”, una Big Band formada per instrumentistes de la seva comarca, i de la qual actualment n’és el director. Al 2003, acabant els estudis de Grau Mitjà, participa en la gravació del seu primer disc amb la “Vi Band”, i aquest mateix any serà quan finalitzarà els seus estudis de Batxillerat Tecnològic.

A l’any 2004, finalitzat el Grau Mitjà, accedeix a l’Escola Superior de Música de Catalunya, a l’especialitat de Pedagogia per a la FMBG.

Aquest moment va marcar un abans i un després, ja que és el moment en que decideix començar a estudiar Piano Jazz, a part de la seva formació pedagògica.

Avui en dia, Ruben Bes està cursant el tercer curs de Pedagogia per a la FMBG, i especialitzant-se cada cop més amb el Jazz i la Música Moderna. Ha rebut classes de Piano de grans intèrprets com són Albert Bover, Manel Camp, Txema Riera. També ha format part de dos Combos de Jazz amb la Mireia Lara, i rebut classes d’improvisació amb Pep O’Callaghan i d’arranjaments de Lluís Vergés.

Actualment, Ruben participa en diferents formacions professionals com són el grup de Rock Català “Grà Fort”, i l’Orquestra de Ball “Europa”.

Paral·lelament a la seva formació com a instrumentista, Ruben també es forma com a Pedagog. L’any 2006 viatja a Salzburg, on cursa l’“Special Summer Curs” d’Orff a l’Orff Institut del Mozarteum. També ha rebut classes de grans pedagogs com Javier Duque, Ignasi Gomez, Ester Bonal, Wolfgan Hartmann, Judit Faller, Doug Godking, entre d’altres.