Medemblik 2014

                                                           Omringdijk 2014 Medemblik 
Zondag 6 juli
Zal ik gaan of niet, ik ben blij dat ik naar Medemblik ben gegaan voor de 126 KM Omringdijk skeelertoertocht. Zwaar bewolkt en kans op regen, maar het viel heel erg mee. En het was weer ouderwets gezellig en de verzorging was zoals gewoonlijk weer perfect. 
 
https://www.youtube.com/watch?v=naJf361dbEE
De start was om 8.30 uur en op dat moment was het droog alleen onder de bomen is het wegdek altijd wat nat.
Voor me reed iemand die het zelfde postuur had als ik, maar wel een stuk groter. Ik kon goed
achter hem weg kruipen waardoor ik gedeeltelijk uit de wind kwam te rijden. Ik vroeg hem of hij het hinderlijk vond als ik achter hem bleef rijden, zijn antwoord was ik moet toch die kant op. Kijk zo ga je met elkaar om en leer je weer iemand kennen en is het makkelijk voor de volgende Toertocht.
Ook het gemak van zijn navigatie klokje dat hij droeg, gaf me een goed inzicht van het aantal kilometers die waren afgelegd. De snelheid was niet erg hoog tussen de 21 en 22 km per uur.
Met de wind in de rug soms iets harder. Achter me reden twee personen die de hele weg met elkaar in gesprek waren. Ik wilde eerst nog zeggen kunnen jullie niet beter een weekeind bij elkaar op visite gaan. Maar ik dacht als het verkeerd over komt worden ze misschien kwaad, dus heb ik het maar niet gezegd. Over het algemeen is de toer goed verlopen er hebben zich geen ongelukken voor gedaan en dat is wel zo prettig. We hebben één keer een boze automobilist meegemaakt twee jaar geleden, die levensgevaarlijk dwars door het peloton reed, later hoorden we dat de politie hem op de bon hebben geslingerd. Bij de stopplaatsen was het allemaal weer goed verzorgd, koffie broodjes- kaas krentenbrood een soort snijkoek met in de kern bruine suiker kleine snacks in de vorm van Mars, Snikkers, Bounty's en nog veel meer, ook frisdrank zoals limonade en water in flesjes makkelijk om mee te nemen voor onderweg.
Degenen die dat allemaal verzorgen, hebben natuurlijk een grote bijdrage geleverd aan het welslagen van zo'n fijne dag. Alhoewel er regen was voorspeld hebben we maar één bui van een minuut of vijf gehad en was het ook nog motregen, dus weinig last. De lagers zijn droog gebleven. De stopplaatsen zijn heel goed gekozen, bankjes om op te zitten maar je kon ook in het gras liggen en dat werd door velen gedaan. Het is weer één van de vele tochten die een blijvende indruk op me hebben gemaakt, vooral bij aankomst in het clubgebouw waar je echt als gast wordt ontvangen met soep hamburgers en een koud voetbad.
 Ja, ik wil nogmaals al degenen die hebben bijgedragen aan deze onvergetelijke dag en vooral het bestuur van de skeelervereniging Radboud, voor deze geweldige dag bedanken en hoop volgend jaar weer van de partij te zijn.
                                      mailto: ruud@rtsmit.nl
                                                                                       startpagina
   

Comments