DANIEL ROVAI            Op Nederlandse podia 

                                                                                                                                                                 "Daniel Daniel Rovai heeft een groot deel van zijn leven doorgebracht op europese wegen,toerend met internationale gezelschappen. Spelen opb populaire  straattheater festivals, in een groep of solo, films makend, zingend in een band, is Daniel een echte europese artiest en acteur geworden."

                                  David Johnston   - Director of Ton und Kirschen Theater, Berlin.


  Nederland neemt Daniel Rovai eind jaren zeventig en tachtig met het Footsbarn Theatre deel aan het Festival of Fools. Een paar jaar later wordt hij bekend met het Oerol festival. Samen met Joop Mulder is Daniel een van de eerste artiesten die het Oerol festival vormgeeft. Met het beroemde theatergezelschap de Barneys, maar ook solo, voert hij als artiest en komiek in de jaren tachtig en negentig verrassende en succesvolle acts op. Maar ook bij het Limburg Festival verovert hij de harten van het publiek met de Russische clown/performer Genia Sitokine.

Daarnaast  werkt hij in Nederland samen met  artiesten evenementen bureaus, zoals castings en voice agencies.
In 2004 werkt hij voor het Nationaal Toneel in Den Haag, waar hij in Cyrano de Bergerac van  regisseur Franz Marijnen speelt. Naast zijn acteerrol heeft hij ook de choreografie van scherm scenes verzorgd.

Daniel regisseert daarnaast verschillende theater producties voor volwassenen of kinderen, zoals ˜August! August! Het Kruis van Burgundy, "Het Mannetje in de radio" van Samba Salad & Het Muziek Conservatorium van Alkmaar. Ook begeleidt hij artiesten, zoals Eric ic van der Steen in zijn solo stuk, "De held en de zee, en andere.
De laatste jaren weet hij zijn muzikale talenten te combineren met zijn acteervaring. Zo treedt hij met zijn theatrale band Daniel Rovai & Friends veel op bij feesten, gala's en festivals.