Nieuwsflits‎ > ‎

Politieman schiet Rottweiler dood

Geplaatst 28 jan. 2013 04:13 door De Webmaster   [ 28 jan. 2013 04:15 bijgewerkt ]
Politieman schiet Rottweiler dood
Breda, 27 januari 2013 - Bron : Politie.nl

Breda, 27 januari 2013 - Een politieman, die ook een wapenvergunning heeft in het kader van de jachtwet, heeft zaterdagmiddag 26 januari 2013 op de Kolfbaanstraat een zeer agressieve hond, een Rottweiler, met één schot afgemaakt.

Het dier had zijn baasje vol in diens rechterhand gebeten. De eigenaar durfde zijn hond daarna niet meer te benaderen en deed er afstand van. De 42-jarige man belde zaterdagmiddag rond 15.00 uur de politie nadat hij door zijn hond vol in zijn rechterhand gebeten was. Hij vertelde dat dit gebeurde nadat de hond losgebroken was en hij het dier de halsband om wilde doen. Met veel moeite wist hij het dier nog op een afgesloten binnenplaats te zetten. Hij durfde echter niet meer bij zijn constant blaffende hond te komen. Hij deed afstand van het dier omdat hij er geen baas meer over was. Een rapid responder van de ambulancedienst kwam ter plaatse om de wond te verzorgen. Op zijn advies hebben agenten de man voor verdere behandeling naar de Eerst Hulp van het ziekenhuis gebracht.

Een agent van de dierenpolitie die ter plaatse was, informeerde bij dierenartsen in de regio of er iemand beschikbaar was met een verdovingsgeweer. Dit bleek niet het geval te zijn. Na overleg met de politiechef van dienst werd besloten om een politieman die ook bevoegd jager is ter plaatse te laten komen. Deze agent heeft met één gericht schot de hond afgemaakt. De dierenambulance heeft het kadaver meegenomen.

De dierenagent heeft met bewoners een nazorggesprek gehad. Veel mensen waren opgelucht, zij vertelden dat iedereen bang was voor deze hond. De eigenaar van de Rottweiler was geëmotioneerd maar wel opgelucht dat zijn hond niet onnodig geleden had.

Auteur: Bas WillemsPolitieberichten - Rottweiler doodgeschoten na beet - Het Breda Nieuws
Het Breda Nieuws, doorlopend het laatste nieuws uit Breda en omstreken. Met agenda, gemeentenieuws, vacatures en 


Comments