Nieuwsflits

Update Noa

Geplaatst 28 apr. 2014 10:34 door De Webmaster   [ 25 jun. 2015 07:00 bijgewerkt ]Wij willen jullie een update geven over Noa. 
Zoals jullie weten is Noa vorig jaar naar Nederland gekomen en hebben wij na training bij ons in de roedel wij hier een goed huisje voor haar getracht te zoeken. 
Echter na herplaatsing die niet het geschikte plekje was voor Noa is zij terug gekomen in de opvang. Noa is toen Bij onze vrijwilligster Dominique terecht gekomen die verder met haar aan de slag is gegaan.  
Echter vrij snel bleek dat Noa erg last van haar schouder had eerst rust, daarna rust en medicatie en geen vooruitgang gezien. Dus vorige week hebben wij foto's laten maken. 
Wat daar te zien viel was erg schrikken Noa bleek ED te hebben en zwaar artrose, ook haar schoudergewricht vertoonde artrose,

na overleg met dierenarts en second opinie van een orthopeed zijn wij met zijn alle tot een beslissing moeten komen. 

Aangezien Noa z'n hoge werkdrift heeft en haar ED en artrose zo heftig waren dat zij een toekomst te gemoed zou gaan met alleen rust en klein stukje lopen iets wat haargedrag niet ten goede zou komen hebben wij besloten Noa in te laten slapen en haar verder pijn te besparen. Noa is vanmiddag om 12.30 uur rustig ingeslapen en daarna hebben wij haar naar het crematorium gebracht. 

Lieve lieve Noa je bent nu op een plekje waar je zonder pijn lekker kan spelen. 
Wij zullen je heel erg gaan missen meisje maar gelukkig heb je nog een heel mooi jaar hier in Nederland gehad. 

Rust zacht lieve Noa.  
15-07-2012 - † 28-04-2014 
Noa vom Black StreamFilm : Black Beauty Breed

Geplaatst 3 sep. 2013 04:55 door De Webmaster   [ 25 jun. 2015 06:57 bijgewerkt ]

Black Beauty Breed is een lange documentaire over Rottweilers en hun positieve eigenschappen. Trouw, zeer intelligent en moedig, de Rottweiler wordt vaak verkeerd begrepen. 

Deze film is gemaakt om Rottweilers op een eerlijke en meer evenwichtige beeldvorming te laten zien dan ze in de media tot nu toe hebben gekregen 


De film is nog niet uit !!  Coming Soon 
Hier wel alvast de eerste beelden " Trailer "


Rottweiler gered uit de dodencel in Portugal

Geplaatst 18 mei 2013 08:13 door De Webmaster   [ 18 mei 2013 08:14 bijgewerkt ]

Graag brengen wij een reddingsactie bij jullie onder de aandacht,het betreft een reddingsactie van een Rottweiler reu uit Portugal die in een dodencel verblijft en door inspanning van Rottweiler Rescue Nederland  een nieuwe kans krijgt hier in Nederland.

Er is een Inzamelingsactie geweest via facebook waarbij er geld is ingezameld om dit te realiseren en op 10 juni a.s is het zover dat zal de Rottweiler aan komen op Rotterdam airport. Vanaf daar zal hij opgevangen worden door een opvanggezin in Leiden en gaan de mensen van Rottweiler Rescue Nederland op zoek naar een nieuwe baas voor de hond  om in Nederland nog een goed en mooi leven te krijgen.


Wij willen in het bijzonder de mensen bedanken die zich hebben opgegeven als opvanggezin en ook zeker de mensen die dit financiële mogelijk hebben gemaakt helemaal super !!!!

Uiteraard zijn donaties altijd welkom want ook voor de opvang van Rottweilers uit Nederland blijft geld nodig !!!!.  

Wij kunnen het niet alleen maar met u hulp maken wij samen het verschil.  

Wilt u het werk van Rottweiler Rescue Nederland financieel steunen,  maak dan uw bijdrage over op girorekening 752775316  ten name van Rottweiler Rescue te Naaldwijk

Take a Picture - Save a Life

Geplaatst 17 apr. 2013 03:43 door De Webmaster


Rescue Photo - Take a Picture - Save a Life


Een foto zegt meer dan 1000 woorden, maar voor een asieldier kan een mooie foto een nieuw thuis betekenen!
Rescue Photo is een initiatief van fotografen die zich inzetten voor dieren uit asiels en opvangcentra, zodat zij meer kans maken op een nieuwe thuis.

Ook Rottweiler Rescue Nederland zal gebruik gaan maken van Rescue Photo om zo onze opvang honden beter op beeld te zetten 
Rottweiler Hope zal de eerst zijn waar wij mooie foto's van laten maken dat heeft ze zeker verdiend ,binnenkort zijn de foto's ook hier te vinden.

Voor meer informatie over Rescue Photo 
Een zaterdag met twee gezichten

Geplaatst 31 mrt. 2013 04:40 door De Webmaster   [ 31 mrt. 2013 04:42 bijgewerkt ]

Gisteren 30/03/2013 de mooie kant en een trieste kant van ons werk gezien 
wij hebben Rottweiler Sammy een nieuwe baas kunnen geven zij is gisteren geplaatst bij haar nieuwe baas in Heerhugowaard .  

Maar gisteren hebben we ook Rottweiler Hope opgehaald een leuk en mooi teefje van bijna 4 jaar Hope is het slachtoffer geworden van een echtscheiding en ingezet om de ex partner pijn te doen wij troffen Hope zwaar vermagert en ondervoed aan " nog maar 28 kg waar ze zeker 40 kg zou moeten zijn " ze is erg onzeker en heeft een verlatingsangst opgebouwd.
Zij zal eerst bij ons in de opvang opnieuw getraind,opgevoed en gesocialiseerd moeten worden, maar daarna nog zeker een mooi leven krijgen


Rottweiler Missing Alert

Geplaatst 7 feb. 2013 00:39 door De Webmaster   [ 11 feb. 2013 05:25 bijgewerkt ]

Nieuw !!! Rottweiler Missing Alert


Rottweiler Missing Alert is een initiatief van Rottweiler Rescue Nederland  

Rottweiler Rescue Nederland bestaat al aantal jaren. In die tijd heeft zij veel ervaring opgedaan en veel contacten opgebouwd.  
Daardoor is de kans groot dat een vermist of gevonden huisdier wat bij Rottweiler Missing Alert gemeld wordt weer bij de eigenaar terugkomt.  

Rottweiler vermist of gevonden? meld het ons !!!

Bezoek ook de website van Rottweiler Amber Alert klik hier Politieman schiet Rottweiler dood

Geplaatst 28 jan. 2013 04:13 door De Webmaster   [ 28 jan. 2013 04:15 bijgewerkt ]

Politieman schiet Rottweiler dood
Breda, 27 januari 2013 - Bron : Politie.nl

Breda, 27 januari 2013 - Een politieman, die ook een wapenvergunning heeft in het kader van de jachtwet, heeft zaterdagmiddag 26 januari 2013 op de Kolfbaanstraat een zeer agressieve hond, een Rottweiler, met één schot afgemaakt.

Het dier had zijn baasje vol in diens rechterhand gebeten. De eigenaar durfde zijn hond daarna niet meer te benaderen en deed er afstand van. De 42-jarige man belde zaterdagmiddag rond 15.00 uur de politie nadat hij door zijn hond vol in zijn rechterhand gebeten was. Hij vertelde dat dit gebeurde nadat de hond losgebroken was en hij het dier de halsband om wilde doen. Met veel moeite wist hij het dier nog op een afgesloten binnenplaats te zetten. Hij durfde echter niet meer bij zijn constant blaffende hond te komen. Hij deed afstand van het dier omdat hij er geen baas meer over was. Een rapid responder van de ambulancedienst kwam ter plaatse om de wond te verzorgen. Op zijn advies hebben agenten de man voor verdere behandeling naar de Eerst Hulp van het ziekenhuis gebracht.

Een agent van de dierenpolitie die ter plaatse was, informeerde bij dierenartsen in de regio of er iemand beschikbaar was met een verdovingsgeweer. Dit bleek niet het geval te zijn. Na overleg met de politiechef van dienst werd besloten om een politieman die ook bevoegd jager is ter plaatse te laten komen. Deze agent heeft met één gericht schot de hond afgemaakt. De dierenambulance heeft het kadaver meegenomen.

De dierenagent heeft met bewoners een nazorggesprek gehad. Veel mensen waren opgelucht, zij vertelden dat iedereen bang was voor deze hond. De eigenaar van de Rottweiler was geëmotioneerd maar wel opgelucht dat zijn hond niet onnodig geleden had.

Auteur: Bas WillemsPolitieberichten - Rottweiler doodgeschoten na beet - Het Breda Nieuws
Het Breda Nieuws, doorlopend het laatste nieuws uit Breda en omstreken. Met agenda, gemeentenieuws, vacatures en 


Voedingsadvies op maat

Geplaatst 25 jan. 2013 05:31 door De Webmaster

Naast het herplaatsen van Rottweilers geven wij ook graag informatie en advies. Zo ook voedingsadvies voor u Rottweiler,dit in samenwerking met Royal Canin. Omdat Royal Canin onze hoofdsponsor is kunnen wij altijd een beroep doen op een voedingsgeneeskunde.

Gezondheidsvoeding op maat voor de Rottweiler

Geen hondenras is hetzelfde. Uitgaande van leeftijd, volwassen gewicht, ras en specifieke behoeften adviseert de Royal Canin Pet Advisor één van onderstaande voedingen.
Rottweiler 26 Adult
Voor Rottweilers vanaf 18 maanden
Rottweiler 31 Junior
Voor Rottweiler-pups tot 18 maandeDeel ook onze Facebook pagina

Geplaatst 10 dec. 2012 07:51 door De Webmaster   [ 5 jan. 2013 23:53 bijgewerkt ]


Deel ook onze Facebook pagina met je vrienden en help mee ons netwerk te vergroten . 

Hoe meer mensen van ons horen en zien , hoe meer wij kunnen doen voor de Rottweiler .  
Wilt u het werk van Rottweiler Rescue Nederland financieel steunen, 
maak dan uw bijdrage over op ING rekening 752775316 ten name van Rottweiler Rescue te Naaldwijk   

Namens alle Rottweiler bedankt!!!!!!!


Ook dit is Rottweiler Rescue

Geplaatst 28 nov. 2012 06:42 door De Webmaster

Naast het herplaatsen van Rottweiler geven wij ook graag informatie en advies aan Rottweiler eigenaren.  
Soms is een luisterend oor en een goed gesprek voldoenden om een hond niet te hoeven herplaatsen.   Zo ook met een mevrouw met een Rottweiler reu van 17 maanden  de Rottweiler viel buiten op straat uit naar anderen honden  en ze was ten einde raad en stond op het punt om het op te geven en 
over te gaan tot herplaatsing,gelukkig hebben we haar kunnen helpen en gaat ze door ,
lees verder de mail die we binnen hebben gekregen.

Beste Mario  
Na ons telefoon gesprek ben ik tot de conclussie gekomen dat ik nog niet opgeef. Ben gelijk naar buiten gegaan gewapend met een balletje....  
De eerste hond die ik tegen kwam was een hond waar beau meestal wel tegen tekeer gaat. Ik pakte de bal uit mijn zak en liet m beau zien.  Had gelijk zijn aandacht en kon zowaar gewoon langs lopen. Beau bleef naar de bal kijken. 
Eenmaal een stukje verder heb ik de bal in mn zak gedaan en hem beloont.  
Ook vandaag werkte dit prima. Deze keer mocht hij even met de bal spelen en deed m weer in mn zak. 
Hij blijft gefocust op mij en hoopt natuurlijk dat de bal weer uit mn zak komt :) 
Stiekem heeft u toch een goed advies mee gegeven. 

Mocht ik nog een vraag hebben hoop ik dat ik dan toch nog op u mag terug vallen.  
De cursus blijf ik wel volgen met beau al is het nu dan wel met bal. 
Dank voor het luisteren iig en ik hoop met vragen u nog te mogen lastig vallen als ik er niet uitkom.  

vriendelijke groet Delia  

Ook dit is Rottweiler Rescue Nederland! !!!

In het afgelopen jaar zijn er al 98 Rottweilers geholpen door middel van begeleiding en advies aan de eigenaar .  Deze Rottweilers hebben we dus niet hoeven te herplaatsen maar zijn gewoon bij de eigenaar gebleven zover bekent gaat het goed met deze honden . 


1-10 of 25