roeszkei-telehaz

Röszkei Teleház

Teleházunk 1999 óta szolgálja a község lakóinak informatikai és irodai szolgáltatásokkal kapcsolatos igényeit, közérdekű információkat nyújtunk és közösségi, közhasznú tevékenységünkkel segítjük az önkormányzat, civil szervezetek, vállalkozók és magánszemélyek munkáját.
 
Egyesületünknek jelenleg 18 tagja van, 16 magánszemély és két szervezet, Röszke Község Önkormányzata valamint a Röszkei Kábeltévé Kft.
 
Napi 8 órában, heti 5 napon át két munkatárs dolgozik a Teleházban. Kiemelt programok, pályázatok megvalósítása esetén az elnök és az alelnök is részt vesz a Teleház munkájában.
 
A Teleház egy olyan közösségi tér, amely nagy jelentőséggel bír Röszke község életében, hiánypótló szolgáltatásokat nyújt a lakosság, a gazdálkodók, a civil szervezetek és a vállalkozók számára.
 
Információs központunkban 4 db személyi számítógép áll a lakosság rendelkezésre. Mivel KÖZHÁLÓ végpontként működünk, ezért az Internet használat ingyenes, csupán a számítógép használatért kell fizetni, melynek díja 2 Ft/perc.
Többféle irodai szolgáltatást is kínálunk: fénymásolás, nyomtatás, szkennelés, fax küldés és fogadás, laminálás, spirálozás stb. Megrendelésre névjegykártyákat és szórólapokat is készítenek munkatársaink.
 
Ügyfeleink számára a mindennapi problémáik megoldása és ügyintézéseik kapcsán igyekszünk segítséget nyújtani, pl. hivatalos levél gépelése, információszerzés Interneten keresztül, munkakeresés Interneten, önéletrajzírás stb.
 
A Teleházban biztosítunk jogi és könyvelői tanácsadást, valamint a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarához tartozó falugazdász ügyfélfogadásához térítésmentesen biztosítjuk a teljes infrastruktúrát. A falugazdász jelenléte rendkívül fontos Röszkén, hiszen a településen több száz gazdálkodó illetve őstermelő él.
 
A Teleházban működik a helyi újság, a FALUSI SUTTOGÓ szerkesztősége. A havonta megjelenő kiadványt munkatársunk szerkeszti.
 
Településünkön több sikeres és komoly taglétszámmal rendelkező civil szervezet működik (pl. környezetvédő egyesület, egészségvédő egyesület, polgárőrség, sportkör, horgászegyesület stb.), melyekkel szorosan együttműködünk, segítjük őket pl. pályázatok, elszámolások elkészítése; adminisztrációs feladatok elvégzése; szórólapok, meghívók, plakátok készítés; közös programok szervezése stb.
ċ
10évesaRöszkeiTeleház!.pdf
(10185k)
roszkei_telehaz,
2010. szept. 27. 4:09
Ċ
roszkei_telehaz,
2016. márc. 10. 4:58
Comments