Rosiertest (tags: wielrennen, fietsen, tijdrit, klimvermogen, klimtest, klimmen)

Op deze website vindt u verschillende praktijkervaringen met de Rosiertest.
Daarnaast vindt u ook een aantal tips om een goede tijd te realiseren.
 
De Col du Rosier is een beklimming ten zuiden van Spa in de Waalse Ardennen. De klim vanuit het zuiden (vanuit het plaatsje Ruy via Andrimont) vormt vrijwel alle jaren een onderdeel in de wielerklassieker Luik-Bastenaken-Luik. Het is een lange helling van 4,5 km die alleen in het begin steil is.
 
Over het algemeen wordt de klim vanuit Spa gebruikt voor de Rosiertest. Het gaat hierbij om de klim vanaf het bruggetje in de Rue Barisart in Spa tot het hoogst punt. Dit betreft een afstand van 5,6 km met een gemiddeld stijgingspercentage van meer dan 5%. De tijd die wordt neerzet over deze klim aan het begin en aan het eind van een dag stevig fietsen blijkt een goede maat te zijn voor de klassering in een Cyclosportive.
(Bron: Wikipedia)
 
De KNWU gebruikt de route vanuit het zuiden van Ruy via Andrimont tot de T-splitsing naar La Gleize als Rosiertest. Zie de folder "Kijkwijzer - Talentherkenning en ~ontwikkeling".
 
Links:
Op deze site vind je de tabel om de geklokte tijd om te rekenen naar vermogen.
 
Op deze site vind je een goede beschrijving van de verschillende routes om de Rosier te beklimmen. Verder hoogteprofielen en foto's.
 
 
  
Informatie over tijdrijden: