robotti pölynimuri
[Roomba]

Roomba iRobot 500 series robotti-imuri

[iRobot]

Robotti imurit

Robotti pölynimurit eivät ole tulevaisuutta, ne ovat jo tätä päivää. Kokemuksia iRobot (Roomba) robotti-imurista. Vaikka kirjoitus perustuu yhden valmistajan malliin, niin samat tiedot ovat sovellettavissa muidenkin valmistajien malleihin. Ulkonäkö, imuteho ja logiikka vähän vaihtetelevat, mutta toimintaperiaate on kaikilla sama.

Robotti-imureita on ollut yleisesti markkinoilla jo reilun vuosikymmenen ajan. Ensimmäiset mallit olivat kalliita, kömpelöitä ja niiden logiikassa oli paljon toivomisen varaa. Yhdellä latauksella ei pitkälle pötkitty ja session päätteeksi piti katsella mihin imuri on nyt päätynýt. Mattojen ylitykset olivat vaikeita ja sohvan aluset mahdottomia.

Tällä sivulla on käyttökokemuksia iRobot Roomba robotti-imurista, joka mainostaa olevansa viidennen sukupolven robotti-imuri.

Imuri löytää tiensä sohvan alle ja pystyy nousemaan matalien mattojen päälle. Kevyimpiä mattoja se työntää edellään ja kovien ohuiden mattojen alle se joskus löytää tiensä. Iloinen yllätys oli sen kyky imuroida myös pyödän alla tuolien välissä. Käsin imuroiden tuolien siirteleminen on yleensä työlästä, iRobot pääsi tuolien jalkojen välistä pöydän alle ja aikanaan sieltä poiskin.

Robotti ei luonnollisesti ole yhtä nopea kuin ihminen. Perinteisellä imurilla imuroi 5 minuutissa sen mihin robotti-imurilta menee puoli tuntia. Pölyä ei nouse ilmaan kuin murto-osa tavanomaisen imurin tuottamasta.

Koira ei pelännyt robotti-imuria juuri lainkaan. Siinä missä tavallisen imuroinnin aikana koira etsii vauhkona turvallista ja hiljaista nurkkausta, tätä koira katseli ihmeissään. Kävi "pelastamassa" lempilelunsa ennenkuin kun imuri alkoi sitä lähestyä.  

Robotti imuri vinkkejä

Plussat-miinukset

Pölynimurin käyttöohje