Rondvaart Amsterdam maken? Zeker doen

Onze hoofdstad is een toeristische trekpleister. Niet alleen inwoners van Nederland zelf weten de weg naar Amsterdam veelvuldig te vinden, maar ook mensen van ver daarbuiten. Dagelijks zie jij dan ook massa’s toeristen door onze hoofdstad lopen. Zij bezoeken de Wallen, de Dam, Madame Tussauds en de verschillende musea. Ben jij van plan om binnenkort ook naar Amsterdam te gaan? Dan ga jij deze bezienswaardigheden ongetwijfeld ook bezoeken. Zoek jij nog een leuke invulling voor jouw dagje weg naar Amsterdam? Overweeg dan eens een rondvaart Amsterdam te maken. Waarom een rondvaart door de Amsterdamse grachten de moeite waard is? Dat vertellen wij jou in onderstaande tekst!

Voordelen van een rondvaart in Amsterdam

Het overgrote merendeel van de toeristen die naar de hoofdstad van Nederland trekt, verplaatst zich te voet. Op zich niet gek, want al wandelend kun jij een groot deel van de bezienswaardigheden bereiken. Blijf jij slechts één dag in de stad? Dan leert de ervaring dat jij niet genoeg tijd hebt om alles te bezichtigen. Een rondvaart door de Amsterdamse grachten raden wij daarom ook zeker aan. Ten eerste omdat jij bij een rondvaart Amsterdam niet de hele stad door hoeft te lopen. Jij neemt namelijk plaats op een rondvaartboot. Daarnaast liggen veel bezienswaardigheden van Amsterdam aan de grachten. Jij komt met een rondvaart Amsterdam dus al een groot deel van de toeristische attracties tegen. Bovendien neemt zo’n canal cruise aanzienlijk minder tijd in beslag. Hierdoor houd jij meer tijd over om andere dingen te doen in de Nederlandse hoofdstad.

YouTube Video

Waar kun jij terecht voor een cruise door Amsterdam?

industriestad - dordrecht

Lijkt het jou wel wat om een rondvaart door de Amsterdamse grachten te maken? Dan vraag jij je mogelijk af hoe je dit het beste aan kunt pakken. Natuurlijk kun jij voor vertrek al een cruise door Amsterdam reserveren via het internet. Jij treft hier namelijk de nodige bedrijven aan die een canal cruise aanbieden. Heb je hier niet aan gedacht? Dan kan het zijn dat er al het nodige is volgeboekt. Een rondvaart in Amsterdam is namelijk ongekend populair. Wanneer jij niet gereserveerd hebt, wil dit echter nog niet zeggen dat jij ook niet mee kunt met een rondvaart Amsterdam. In de grachten van onze hoofdstad liggen namelijk talloze rondvaartboten. De beste manier om een cruise door Amsterdam te boeken, is dan ook door gewoon langs de grachten te lopen. Jij kunt zo bij de verschillende boten vragen wat de mogelijkheden zijn.

Wat kost een rondvaart in Amsterdam eigenlijk?

Doordat een rondvaart Amsterdam populair is, betaal je hier een flink bedrag voor. Er wordt echter met regelmaat te veel betaald voor een tochtje door de Amsterdamse grachten. Hoe dit komt? Doordat veel mensen aan boord stappen van de eerste de beste rondvaartboot. In verband met de populariteit van deze boottochten wordt dit vaak als beste optie gezien. Dit is echter niet het geval. Jij kunt beter eerst een stuk langs de grachten wandelen. De meeste aanbieders van een boottripje hebben borden met daarop de prijs bij hun vaartuig staan. Zo kun jij in één oogopslag zien wat de kosten zijn voor een rondvaart Amsterdam. Wanneer je dit doet, merk je snel dat er behoorlijk wat verschil zit in de prijs bij de verschillende aanbieders. En jij wilt natuurlijk voor zo min mogelijk geld een canal cruise maken door onze hoofdstad. Vergelijk de aanbieders daarom altijd met elkaar voor jij aan boord stapt.

Kijk niet alleen naar de prijs

Wil jij per boot zoveel mogelijk zien van Amsterdam? Dan is het niet verstandig alleen maar naar de prijs te kijken. Waarom niet? Omdat lang niet alle vaartuigen dezelfde canal cruise aanbieden. Kijk daarom ook altijd naar de route van een cruise door Amsterdam alvorens jij aan boord stapt. Het zou immers zonde zijn wanneer jij met een kwartiertje alweer arriveert op de plaats van vertrek. In dat geval heb je maar een klein deel van onze hoofdstad gezien. En tijdens een rondvaart Amsterdam wil jij natuurlijk juist zoveel mogelijk van de stad zien. Wij adviseren jou daarom je niet te laten leiden door de prijs. De route van de rondvaart Amsterdam is immers veel belangrijker. Neem dus vooral geen overhaaste beslissing. Loop rustig rond en bepaal op basis van jouw eigen bevindingen welke rondvaart Amsterdam jij gaat doen.

Kies een cruise door Amsterdam met gids

Zoals jij ongetwijfeld weet, is er van alles te zien in Amsterdam. Daarnaast heeft onze hoofdstad een ontzettend rijke historie. Het is natuurlijk wel leuk wanneer jij hier wat van meekrijgt tijdens een rondvaart Amsterdam. Veel mensen gaan er vanuit dat dit vanzelfsprekend is. Dit is echter absoluut niet het geval. Er zijn namelijk ook rondvaarten door Amsterdam waarbij jij op jezelf aangewezen bent. Hier zit jij natuurlijk niet op te wachten. Waarom niet? Omdat jij dan helemaal geen informatie toegespeeld krijgt over toeristische attracties en grachtenpanden. Je doet er dan ook goed aan om aan boord te stappen van een boot met een gids. Gedurende de hele rondvaart Amsterdam brengt hij jou allerlei dingen bij over Amsterdam. Je betaalt hier wel wat extra voor dan een rondvaart zonder gids, maar wij garanderen jou dat dit de moeite waard is!