EN PERET I EL REI GOLAFRE

EN PERET I EL REI GOLAFRE.Ir a descargar

En un país molt llunyà vivia un sabater que era molt bo i que tenia tres fills. Un dia va passar un caminant tot esparracat i misteriós. Volia comprar unes sabates, però com que no tenia prou diners el sabater les hi va regalar.


El caminant va regalar un pinyol de préssec perquè estava molt agraït, i li va dir que l'havia de plantar. El caminant va desaparèixer. L'arbre va començar a créixer i es va fer molt gran i estava ple de préssecs. Feia préssecs tot l'any.


En aquest país vivia un rei golafre que li tornaven boig els préssecs. Li agradaven tant que va prometre la ma de la seva filla al noi que li portés préssecs a l'hivern.


Els germans del Peret van ser els primers a provar de casar-se amb la filla del rei. Van agafar un cistell ple de préssecs i van anar cap al castell. De camí van trobar-se una vella que els va preguntar què portaven dins el cistell...i els germans van dir que hi portaven grills i li van dir xafardera. La vella va dir, grills tindreu. Quan van arribar al castell, del cistell van sortir milions de grills i els préssecs havien desaparegut.


Quan els germans van tornar a casa en Peret va dir que ho volia provar ell. Va agafar un cistell ple de préssecs i va anar-se'n cap el castell del rei. De camí es va trobar la vella que li va preguntar que portava al cistell. En Peret li va dir que portava préssecs. I li va donar un. La vella, molt agraïda li va donar una flauta perquè en Peret havia estat bo i li havia dit la veritat.


En Peret va anar a donar els préssecs al rei. Aquest li va fer una prova abans de poder casar-se amb la princesa. Havia de portar durant tres dies uns conills a passejar i tornar-los al castell cada nit, sense que en faltés cap. A en Peret li costava molt recollir els conills, ja que s'escapaven. Va decidir tocar la flauta que la vella li havia regalat, i tots els conills corrien cap a la bossa. En Peret va passar la prova dels conills i el rei li va posar un altre prova. Ara en Peret havia de portar préssecs al rei i era hivern, com ja sabeu tots a l'hivern no hi ha préssecs. Però com en Peret tenia un arbre màgic, que feia préssecs tot l'any, va poder passar aquesta prova sense problemes.

El rei li va dir que es podia casar amb la seva filla però amb la condició que li portés préssecs cada any,

Resum: Classe Matabous. Cicle inicial. PONT DE L'ARCADA.


Comments