Speologie‎ > ‎

Măsluirea informațiilor despre peșteri din Munții Făgărașului la Facultatea de Geografie din București, Institutul de Speologie și Facultatea de Biologie și Geologie din Cluj-Napoca

Ică Vasile Giurgiu (Clubul de Speologie „Emil Racoviță” București) 

Cum să fie informația geografică românească respectată în lume dacă cei plătiți de stat pentru asta mint și falsifică datele reale în funcție de meschinele lor interese? Ei modifică (din pics) concepte științifice internațional acceptate (pseudocarstul), decupând din descoperirile și munca altora doar ce îi poate „ridica”. Apoi se duc în sălile de curs și „educă” noile generații. Cu datele false create vor da naștere la alte „comunicări”, „articole”, „sinteze”, „cursuri”, îngrășând la nesfârșit minciuna și falsurile, devenind tot mai falsodocți pe măsura trecerii timpului.

Un colectiv de autori, salariați ai statului român, măsluie informații existente despre peșteri din Munții Făgărașului (vezi), în defavoarea statului român și a României, la nivel intern și internațional. De ce fac ei asta? Pentru că sunt protejați de practici curente contrare adevărului care se aplică în mediul universitar, „științific”! Pe larg despre felurile în care bat câmpii respectivii „cercetători” citim la. Urmărind eforturile lor de a deforma realitatea din teren/ masiv/ țară, te șochează obrăznicia mediului universitar „științific” care, în funcție de interese personale de moment, bineînțeles cu oblăduirea colectivelor de redacție care acceptă astfel de „contribuții” la „cunoașterea” României, răspund la cele mai josnice impulsuri personale. Este acesta un caz izolat? Deja nu!

Și mai interesant este cum se „respectă” persoanele la care am făcut referire cu cei din domeniu. Astfel, între 15-18 septembrie 1993, Ică Giurgiu, Mircea Vlădulescu (Clubul de Speologie „Emil Racoviță” București); Ioan Sârbu, Monica Negrea, Rareș Macrea, Marina Bogdan (Clubul Ecotur Sibiu); Emil Știucă, Horia Ilinca (Institutul de Speologie); Mugurel Mocanu (Clubul Chindia Târgoviște) participă la tabăra de cercetări organizată prin intermediul Clubului Național de Turism pentru Tineret, cu contribuția Departamentului pentru Tineret din cadrul Ministerului Tineretului și Sportului. Se campează, în corturi, imediat sub Vârful Mușeteica (2442 metri), lângă intrările Peșterii M3-R2. Pe lângă alte cercetări, se fac recoltări paleontologice bogate și diverse din Peștera M3-R2 din Mușeteica, Avenul M4 din Mușeteica, Peștera R1 din Valea Râiosu. Măsurători microclimatice șimicrobiologice se derulează în Peștera M3-R2. Participanții de la Institutul de Speologie, deși au beneficiat de finanțare și sprijin, nu au prezentat un raport scris organizatorilor cercetărilor. În fișierul atașat în baza acestei pagini, în lista de bibliografie, la pagina 5, este inclus însă rezumatul lucrării semnată de Știucă, Ilinca, Giurgiu. Eu pot să spun, că, din păcate, deși am așteptat cu mult interes respectiva sinteză, nu am văzut nici rezumatul și nici lucrarea! Mai mult, dacă cineva dorește să consulte rezumatul va constata că de fapt el nu există în volumul din 1995!! Iar „cercetătorii” salariați ai statului român, cei care au măsluit date, nici nu fac referire la respectiva lucrare (poate înțelegeau din ea măcar câte intrări are peștera M3-R2)!!!

Se fac așadar „știință”, „cercetare”, nu glumă la Facultatea de Geografie din București, Institutul de Speologie și Facultatea de Biologie și Geologie din Cluj-Napoca.

Ċ
Vasile Giurgiu,
7 apr. 2019, 11:11