Carst și speologie în România, doi autori „patrioți”Referitor la istoria speologiei și carstului din România, o sursă foarte importantă (bogată și detaliată) de documentare este https://sites.google.com/site/romanianatura1/home/relief-romania-muntii-carpati/speologie-pesteri-din-romania-harti

În ceea ce privește pseudocarstul (paginile 42 și 43 ale articolului de mai jos), sunt dezlânate rău afirmațiile în legătură cu Peștera 6S de la Mânzălești. La pagina 42 este citată bibliografia din 1985, aparent la fel și la pagina 43, figura 13 (!). Numai că figura 13 este din perioada internetului (vezi https://sites.google.com/site/romanianatura9/carpatii-rasariteni/subcarpatii-vrancei/pestera-6s-de-la-manzalesti-cea-mai-mare-pestera-in-sare-din-lume )!! Și a fost preferată această primă hartă, nu imediat cea alăturată ei, de peste 3 kilometri lungime! Ca să fie omisă cartea de 236 de pagini care există acolo!!

Peștera 6S de la Mânzălești pare a fi a doua din lume ca dezvoltare dacă ne luăm după declarațiile privind lungimile apărute în diverse articole, dar, până la data actuală eu nu am reușit să găsesc un plan publicat al peșterii de pe locul întâi!! 
Autorii bat câmpii și în ceea ce privește Avenul din Grind/ Funduri, realitatea fiind expusă la. Unul dintre „patrioți”, Lascu, este cel pe care îl criticăm la și la.