Federația a uitat istoria speologiei din România

 

Textul încercuit cu roșu din imaginea 4 greșește afirmând (la fel toți cei care sunt de acord cu el) că primul Speosport a avut loc în 1972, uite de ce: https://sites.google.com/site/romanianatura63/home/speologie/primul-speo-sport-a-avut-loc-la-padina-in-1973.

 

Îi anunțăm pe interesații de peșteri și carst că lucrarea lui E. A. Bielz citată la începutul imaginii 3 poate fi consultată integral la https://sites.google.com/site/romanianatura69/home/speologie-pesteri-din-romania-harti/1884-1886-beitrag-zur-hoehlenkunde-siebenbuergens-contributii-la-speologia-transilvaniei și este parțial tradusă în limba română.

 

Autorii textului pocesc numele la mai toate cluburile pe care le citează (vezi imaginea 3), scriind „Avenul”, „Proteus” etc. și „nu au avut loc” să scrie întreg tocmai numele unuia dintre cluburile unde trebuiesc folosite ghilimele, anume Clubul de Speologie „Emil Racoviță” București (abreviat prin CSER București) (vezi https://sites.google.com/site/romanianatura53/clubul-de-speologie-emil-racovita-bucuresti).

 

 

vezi și

Salvamont Mureş şi Federaţia Română de Speologie îi fură pe exploratori

Federaţia Română de Speologie ascunde valorile naţionale şi îi fură pe exploratori 

Federaţia Română de Speologie şi Securitatea


2

3

4

5