Piatra Mare

Nimeni nu oferă atâta informaţie ca noi (ştiri, articole, ghiduri, hărţi, imagini): 16.000 pagini A4 gratuit!

localizarea masivului pe hartă

Munţii Piatra Mare, cu acces uşor din mai toate punctele cardinale, deşi nu au o suprafaţă foarte mare se pot lăuda cu peisaje diverse, atractive pe tot timpul anului. Iarna, dificultatea lor creşte considerabil şi multe trasee sau parcursuri devin dificile sau periculoase.Piatra Mare, platoul somital, vedere de pe Cioplea, din Predeal. Foto: Ică Giurgiu.extras de localizare din Alexandru Floricioiu - Postăvarul - Piatra Mare - Editura C.N.E.F.S., Bucureşti, 1969

Piatra Mare, platoul somital. Vedere de pe Clăbucetul Baiului, 1296 metri, Munţii Bucegi (foto: Ică Giurgiu, Cristina Lazăr) (vezi localizarea Clăbucetului Baiului pe harta Bucegi )

Piatra Mare, vedere de la Dâmbul Morii, de la sud de Braşov. Foto: Viorel Ungureanu. Imagine de la
.

În dreapta imaginii, Masivul Piatra Mare. Foto: Viorel Ungureanu (Braşov). Vedere din Munţii Ciucaş, din Şaua Bratocea. Ianuarie 2016. Avem în faţă, în plan central mai apropiat, Munţii Grohotiş. În spatele lor sunt Munţii Neamţului/ Gârbova. În spatele acestora sunt Bucegii. În dreapta Bucegilor, o mică parte din creasta Pietrei Craiului. Pe linia orizontului, creasta Munţilor Făgăraşului. 

Piatra Mare, zona somitală, vedere din Munţii Bucegi. Extras din imaginea de la
. Foto: Sorin Lazăr.