Carpaţii Răsăriteni, ghiduri, hărţi, marcaje, peşteri

Nimeni nu oferă atâta informaţie ca noi (ştiri, articole, ghiduri, hărţi, imagini): 24.000 pagini A4 gratuit!

Este segmentul din Munţii Carpați unde cele mai multe trasee au rămas fără marcaje corespunzătoare. Dintre masivele acestei grupe fac parte, printre altele, Munţii Maramureşului (aşezati pe şi la sud de graniţa cu Ucraina), Munţii Rodnei (unde cei mai multi vizitatori „fac” doar creasta principală, ratând astfel multe alte frumuseţi) şi poate mai cunoscuţii (din literatură sau din vorbă în vorbă) Munţi Ceahlău.
Suprafeţe uriaşe din Carpaţii Răsăriteni nu beneficiază în teren de nici un marcaj, cu toate că pe o seamă de hărţi nou apărute semnele turistice abundă.

Munţii Rodnei, Vârful Ineu, 2279 metri. Foto: Vasile Bouaru (Rădăuţi), Dinu Boghez (Râmnicu Vâlcea), Floriana Boghez (Bucureşti).

Avem astăzi acces - prin televiziune, presă, carte şi Internet - la multe locuri din lume, dar rareori la diversitatea peisagistică a teritoriului României: pentru că aducerea în prim plan a datelor la zi - cu hărţi şi imagini - necesită multă minuţiozitate.
Nu omitem ce este important în spaţiul geografic românesc, oferim ilustraţie bogată, multă în premieră absolută, în premieră detaliat explicată şi facem trimiteri la bibliografie.
Oferim ample spatii de publicare celor care nu-şi pot permite cheltuielile impuse de editarea şi difuzarea unor lucrări despre regiunile „neinteresante” geografic, turistic, istoric.
Vă oferim articole şi ghiduri, enciclopedia geografică a României: cu informaţii în premieră, care coincid cu ceea ce găsiţi pe teren. Aveţi la dispoziţie singura reprezentare fotografică explicată a ţării. Teritoriul românesc montan şi peisagistic este atât de puţin cunoscut încât aproape oricare dintre prezentările noastre este premieră informaţională, fotografică, geografică.
Descoperiţi diversitatea şi însemnătatea reliefului românesc!