Godeanu

Nimeni nu oferă atâta informaţie ca noi (ştiri, articole, ghiduri, hărţi, imagini): 18.000 pagini A4 gratuit!

Godeanu, creasta principală. Foto: Vili Oprenescu (Drobeta Turnu Severin).

Gugu, în stânga, fundal, cel mai înalt din masiv, 2291 metri. Foto: Vili Oprenescu (Drobeta Turnu Severin).

Gugu, cel mai înalt pisc din masiv (2291 metri) şi Lacul Gugu; peisaj de multe ori întâlnit la sfârşit de august, după ninsori proaspete. Foto: Ică Giurgiu (Bucureşti).

Gugu, cel mai înalt pisc din masiv (2291 metri), în centrul imaginii (vedere de pe Vârful Peleaga, din Munții Retezat); imagine de la.

Munţii Godeanu au aspect alpin pronunţat. Se întind la sud-vest de Munţii Retezat, în continuarea acestora. Limita dintre calcarele din extremitatea sud-vestică a Retezatului şi rocile Masivului Godeanu, impermeabile, este foarte bine vizibilă. Chiar în şaua largă care face legatură dintre cele două masive, spre partea ei nord-vestică, se află, bordat cu pietre de către ciobani, un izvor extrem de important pentru cei care parcurg creasta principală. Formele glaciare sunt ample şi bine reprezentate.

Marcajele turistice din Godeanu sunt încă „timide” faţă de frumuseţea şi importanţa peisagistică a locurilor. Pe vreme cu vizibilitate scăzută sau iarna, orientarea de-a lungul crestei principale poate deveni greoaie, incertă. Cel mai înalt vârf este Gugu (2290 metri), aflat la nord de creasta principală a masivului. Vârful Godeanu are 2230 metri altitudine.Lacul Scărişoara, pe creasta principală a masivului. Foto: Ică Giurgiu (Bucureşti), Eduard Purcherea (Tulcea).

Refugiul Scărișoara, deasupra lacului omonim (montat și distrus în toamna lui 2018), imagine de la.

Gugu, piscul cel mai înalt din masiv, 2291 metri. Foto: Iosif Chiran. Imagine de la.