Nyheder

8. september 2018:
Bornholms Tidende har nu efter tinglysningen af ejerskiftet bragt følgende notits:


11. juli 2018:
Efter to år i Rønne er det nu retur: 
Aakirkeby Rideforening vender hjem til Aakirkeby.


Af Jesper Gynther, Bornholms Tidende 11.07.2018:

Efter to år i Rønne Ridehal vender Aakirkeby Rideforening nu snuden hjemad til Stald Østervang på Lille Myregårdsvejen øst for Aakirkeby, fortæller formand Zita-Maria Sommer Larsen.

– Ja, det har været lidt forvirrende, at vi har været i Rønne, ikke?

Hun forklarer, at foreningen i forvejen havde planer om at flytte hjem til Aakirkeby til november, men at flytningen nu er blevet fremrykket seks måneder på grund af salget af hallen, hvilket passer foreningen meget godt.

– Vi ville gerne flytte hjem, fordi der stod også heste i Aakirkeby, så det var faktisk lidt hårdt for folk, at der stod heste to steder, siger formanden.

Dermed er rideforeningen nu tilbage i Stald Østervang, hvor det hele startede for nogle år siden.

– Det er jo ret rart. Man skal ikke køre så meget, konstaterer Zita-Maria Sommer Larsen.

Foreningen har omkring 40-50 aktive medlemmer, men har måttet takke farvel til otte elever, der ikke kunne flytte med til Aakirkeby af logistiske årsager. De er i stedet blevet henvist til Stald Sursænke i Knudsker.

Største ønske er en ridehal

Der er en ridebane på Stald Østervang, men ikke nogen ridehal, og det vil blive savnet – især om vinteren. Derfor kan det være konceptet bliver en smule ændret.

– Man kan jo ikke ride på en bane, når den er frossen. Men det er der andre, der har overlevet, så det kan vi vel også. Vi har også snakket om måske at lukke ned i et par måneder, hvis det bliver slemt. Eller bare tage den for gang til gang, siger Zita-Maria Sommer Larsen.

Foreningen har ikke kapital til at bygge en ridehal, men måske kan man have held med at købe en eksisterende hal, som man kan flytte til Aakirkeby. Det er i hvert fald drømmen.

– Vores største ønske er en ridehal. Vi har spurgt forskellige, om de ville holde øjne og ører åbne, om det så bare er en rund buehal. Der er jo tit nogle gårde, hvor de nedlægger nogle lader, siger hun.

På kort sigt handler det om at få færdigbygget bokse til hestene, som de kan opstaldes i til vinter. Lige nu sover de under åben himmel, hvilket ikke er et problem i sommervarmen.

Skal ikke være stort, flot og fancy

Ellers er planen bare, at foreningen skal fortsætte med at være et sted, hvor alle – uanset størrelsen på pengepungen – kan komme og ride.

– Det skal ikke være stort, flot og fancy. Det skal bare løbe rundt, så hestene får betalt deres mad og møde hos dyrlægen. Der skal ikke være nogen fortjeneste i den forstand. Det skal ikke være dyrt, for der skal være plads til, at alle kan være med, siger formanden.

– Det er også det, der har lavet det rigtig gode sociale samvær. Børnene kommer jo, selv om de ikke skal ride, bare for at være sammen. Og så får de lov at strigle nogle heste og hjælpe til. Der er altid folk.

De næste to uger vil der være endnu flere mennesker end normalt, for der holder rideforeningen ridelejr. Og denne gang bliver det altså uden en ridehal.

– Vi plejer at sove i ridehallen, men nu må vi sove i telt. Det synes deltagerne jo er endnu mere spændende, så det er fint nok, siger Zita-Maria Sommer Larsen.

Ridelejren holdes fra 16.-21. juli og igen fra 23.-28. juli.

17. juni 2018:
Pr. 1. juli 2018 flytter Aakirkeby Rideforening tilbage til Stald Østervang, Ll. Myregårdsvejen 1. Der vil al undervisning fortsætte som hidtil. Begge ridelejre vil ligeledes blive afholdt på foreningens adresse i Aakirkeby.

Rønne Ridehal er solgt pr. 1. juli 2018, og den nye ejer vil opgradere og renovere ridehallen med tilhørende folde og udendørs ridebaner, således at anlægget kommer til at fremstå som et stort moderne ridecenter.2. maj 2018:
På tur i skoven.24. marts 2018:
Både store og små er glade for rideture i skoven.

 

12. februar 2018:
TV 2/Bornholm på besøg i Rønne Ridehal:
Fastelavn, fællesskab og sammenhold i stalden.12. februar 2018:
Fastelavn og fællesskab i Rønne Ridehal

20 børn og unge blev udfordret til "pony games" og slog katten af tønden, da Aakirkeby Rideforening holdt fastelavnsfest mandag eftermiddag.
Fastelavn er ikke bare festligt. Det ekstra lag udklædningstøj er også praktisk, når man skal holde varmen i en kold ridehal til en fastelavnsfest i februar måned. 

De fleste af de tyve børn, der var med til Aakirkeby Rideforenings fastelavnsfest, havde benyttet muligheden for det ekstra lag tøj. Festen blev afholdt mandag eftermiddag, hvor rytterne og deres ponyer fik prøvet en forhindringsbane af, inden de slog katten af tønden. 

Én af de deltagende var 13-årige Louise Søgaard Svendsen, der var glad for udfordringerne: 

- Jeg har en lidt usikker hest. Han er bange for nærmest alt. Så der er noget udfordring i, at den skal blive bedre til at ride hen til ting og ikke være bange, siger Louise Søgaard Svendsen.

For pigerne i rideklubben er hestene ikke det eneste vigtige. Det forklarer 13-årige Maria Katrine Riis:

- Det er veninderne og menneskerne herude, der gør det fedt at være herude. Man snakker godt med alle og nogle gange kommer vi ud, selvom vi ikke skal ride, for at hænge ud med de andre piger, siger Maria Katrine Riis.

Aakirkeby Rideforening, der holder til i Rønne Ridehal, har omkring 50 aktive medlemmer.


23. oktober 2017:

Cathrine Dufour blev den helt store triumfator ved world cup-stævnet i Herning. Søndag sikrede den danske dressurrytter sig sejren for anden dag i træk, da hun endnu engang henviste den femdobbelte OL-guldvinder, Isabell Werth, til andenpladsen - denne gang i kür.

Se hendes fantastiske ridt her.11. august 2017:
Hyggelig tur i skoven.24. juli 2017:
Ridelejren for de store piger er igang.
21. juli 2017:
Afslapning for de små piger efter anstrengelserne.
20. juli 2017:
Ridelejr for de små piger.


1. april 2017:
Fleur på staldgangen.1. april 2017:
Piger og heste nyder solen.11. marts 2017:
Børnearbejde - godt piger!18. februar 2017:
Michael Tolstrup underviser igen i dressur i Rønne Ridehal i dagene 3.-5. marts 2017.


12. februar 2017:
Aakirkeby Rideforening tilbyder rideundervisning i Rønne Ridehal til børn, unge og voksne i alle aldre. Hvis man har spørgsmål så kontakt os gerne på www.aakirkebyrideforening.dk eller på Facebook: https://www.facebook.com/groups/1839720762967762/ 
9. februar 2017:
Bent Ole Marker og Berta slæber bane.24.januar 2017:
Video på Facebook af den legendariske svenske varmblodshingst Gaspari 

På Bornholm har vi haft den sidste tilbageværende hingst af Gasparis hingstelinie. Det var LANSKOY 889 (DVH 580), der stod på Lauegård som avlshingst.

Gaspari var en legende allerede i levende live, og hans afkom var efterspurgt i hele Europa på grund af deres fantastiske resultater som dressurheste. Og Lanskoy lignede faktisk Gaspari.

Lanskoys afstamning: 
Far: Eloge v/ Eminent - Emir - Gaspari, Mor: Polina v/ Ceylon - Jovial.

Lanskoy og Christa (Lassen) Lodahl


20. januar 2017:

Michael Tolstrup underviser igen i dressur i Rønne Ridehal i dagene 3.-5. februar 2017.7. januar 2017:
Kom og se Bornholms Køre Selskabs 3. afdeling af Maraton Cup
Dato: Søndag d. 15. Januar kl 0915
Sted: Rønne Ridehal

Der indbydes til en hyggelig formiddag med spænding og nogle fantastiske heste i alle størrelser!

Kaffe/the/vand/kage kan købes.

2. januar 2017:

Bornholms Køreselskab Vintertræning januar-april 2017 
  9,15 -   9,45     Jesper   - Sabrina
  9,45 - 10,15     Olsen     - Pernille
 10,15 -10,45     Katja      - Lotte
 10,45 - 11,15    Randi     - Ida
 11,15 - 11,45    Carsten - Anne-Mari
Afbud til Bent Ole senest lørdag kl.12,00  
Mobil  23 43 94 96 

Tilkørsel 2017
18,30    Bent Ole
19,00    Olsen
 Afbud til Bent Ole senest onsdag kl.18,00   
27. december 2016:

Kværke på Smedegården! Dem, der kommer på Smedegården bedes venligst holde sig fra Rønne Ridehal indtil videre.

Ditte Johnsen har netop lagt denne besked på nettet i gruppen "Heste på Bornholm":

"En lille opdatering fra Smedegården 
Jeg har i dag fået besked fra vores dyrlæge, om at der er konstateret kværke i de prøver som vi lige før jul fik svar på fra vores syge heste. Man har i Tyskland dyrket prøverne og nu fundet kværke😢
Vi har ikke haft nye tilfælde i stalden siden den 14. December, så jeg tror på at vi har begrænset smitten til de 3 heste som vi fortsat har stående i isolation. 
Stedet vil selvfølgelig fortsat være lukket for heste udefra 🐴"


13. december 2016:
Victoria og Esmaralda.


11. december 2016:
Bornholms Køreselskab afholdt juleafslutning og kårede årets nisse.


7. december 2016:
Marzog og Anne Grethe Jensen vandt OL sølv i dressur i Los Angeles i 1984 samt EM, VM og World Cup dressur! Marzog vandt sit første DM i 1980, og den præstation gentog han i 1984, 85, 86 og 87 - selvfølgelig med Anne Grethe i sadlen.:) I 1999 blev Marzog på baggrund af sine præstationer kåret til århundredets bedste dressurhest af verdensforbundet FEI.
Se Marzog og Anne Grethes sølvridt fra LA her: https://www.youtube.com/watch?v=5dzJ_KL9pBg#DRF100 


3. december 2016: 
Julehygge i Rønne Ridehal.
Filuca og Esmaralda

1. november 2016: 
Aakirkeby Rideforening tilbyder rideundervisning til børn, unge og voksne i alle aldre. Prisen er 400 kr. om måneden for 1 time en gang om ugen, 1/2 times hold kan også tilbydes til 250 kr. om måneden. Hvis man er interesseret så giv et kald på 2789 4642 eller gå ind på hjemmesiden http://www.aakirkebyrideforening.dk/ eller på facebook gruppen https://www.facebook.com/groups/1839720762967762/  
Undervisningen foregår i Rønne Ridehal, Vibegårdsvej 10, Rønne.


23. oktober 2016: 
Rønne Ridehal har en bane på 20 x 60 meter. Ridebanebunden er grus uden iblandet flis eller andet organisk materiale, som kan blive til støv. Vanding af banen foregår manuelt med vandslange.

.
De fleste heste fra Aakirkeby Rideforening er nu kommet til Rønne, og fra i morgen mandag d 24/10 starter rideundervisningen i Rønne Ridehal.6. oktober 2016: 
Fra 1. november 2016 er ridehallen udlejet til folkene bag Aakirkeby Rideforening. Der er dog stadig mulighed for at leje hallen i faste timer, som for eksempel Bornholms Køreselskab og Politihundeforeningen gør. 
28. oktober 2015: 
På tidspunkter, hvor ridehallen i henhold til ugeplanen er ledig, kan den lejes. Prisen er 120 kr/time + moms, altså i alt 150 kr/time i dagtimerne og 160 kr/time + moms, i alt 200 kr/time om aftenen (med lys).
26. oktober 2015: 
Da der har vist sig interesse for at vide hvilke heste, der er på fold hvornår, er her en aktuel foldplan. Ofte er der dog flere heste ude samtidig.


14. oktober 2015: 
Syv hestevogne deltog søndag i Bornholms Køreselskabs årlige løvfaldstur med start fra Hareløkkerne i Almindingen.


– På trods af nogle lette småbyger, var det en dejlig tur på halvanden time rundt i den efterårsfarvede skov, fortæller Ida Marker fra Bornholms Køreselskab.

Vel tilbage blev hestene sat i spiltovene, og maden blev indtaget i det flotteste solskinsvejr på græsset ved travstaldene.

Løvfaldsturen er foreningens sidste udendørsaktivitet i denne sæson. 

– Torsdag aften kl. 18.30 starter vi op med indendørs kørslen i Rønne ridehal, hvor vi har lejet os ind igen denne vinter. Om torsdagen er der tilkørsel af nye heste samt ungheste. Søndag formiddag starter man kl. 9.00 med keglekørsel og dressurkørsel, fortæller Ida Marker.
Undervisere i dressur er Johnny Jensen og Dorthe Mogensen. Kenneth Hemmingsen laver keglebane og underviser i keglekørslen. 


3. oktober 2015:
18. marts 2015:
Clydesdales er store heste, men de behøver ikke nødvendigvis meget plads til at vende på. Klik på billedet og se en video.

https://sites.google.com/site/roenneridehal/home/Clydesdale.jpg
 

4. februar 2015:1. november 2014:
Ugeplan for Rønne Ridehal11. august 2014:
TYVERI I RIDEHALLEN!

Der kommer ofte nogle piger i Rønne Ridehal for at se på hestene og klappe dem. Desværre kommer de især, når der ikke er staldpersonale til stede. Fra nu af er der imidlertid ADGANG FORBUDT FOR ALLE UVEDKOMMENDE i ridehallen. Årsagen er flere tilfælde af tyveri gennem længere tid. Der er tidligere blevet stjålet hele tre komplette travseler fra hallen samt både en cykel og en bil, der var stillet lige uden for hallen. Helt aktuelt er der nu blevet stjålet tre nye ubrugte grimer, der hang på en knage lige inden for døren, samt beslagsmedeværktøj bl.a. en hovtang, en hovrasp og to hovknive fra en spand, der stod på staldgangen. Tyven har åbenbart ikke manglet en hovklinge, for hovklingen og køllen blev ikke stjålet. Hvis man på nærliggende ridecentre ser nogen arbejde med en hovtang som vist på billedet nedenfor, vil jeg meget gerne høre om det, så jeg kan hjælpe politiet med at opklare sagen. Til orientering koster en sådan hovtang 1.650 kr.

        

15. april 2014:
Bornholms Køreselskab afholder Påskestævne torsdag 17.04.2014 i Rønne Ridehal. Der er gratis adgang for tilskuere.
Se programmet på nedenstående to billeder (Klik på billedet for at forstørre det):
..................................................................................................


26. marts 2014:

VINO CAMIELLE 1.10,9
(avlstjeneste ved naturlig bedækning) 
Pris: 0 kr. + 8.000 kr. ekskl. moms.
TILBUD:
Tilmeld din hoppe senest den 3. maj.
Så er prisen kun 0 kr. + 6.500 kr. ekskl. moms. 
Lauegård, Langedebyvejen 12, 3730 Nexø, Danmark.
Telefon: +45 5644 1045 
Mobiltlf: +45 4159 9727 
E-mail: aah@mail.dk

1. marts 2014:
Bornholms Køreselskabs 35-års jubilæumsstævne i Rønne Ridehal samlede mange interesserede tilskuere.

23. januar 2014:
Rønne Rytterforening har ændret tidspunkter for ridning i Rønne Ridehal. De nye tider kan ses på følgende link samt på billedet nedenfor: 

12. januar 2014:
Ourasi er Frankrigs bedste travhest til alle tider. Der er lavet en film om ham, som kan anbefales på det varmeste. Den er på 1 time og 10 minutter, men ikke et minut for lang. Jeg var så heldig at være på Vincennes i 1986 og 1987, da Ourasi vandt sine to første sejre i Prix d'Amerique. Derfor er jeg helt vild med denne film, som kan ses her: Klik her 
Ourasi vandt også Prix d'Amerique i 1988 og 1990, og han blev tredje i 1989. 

Ourasi 27 år gammel & hans staldmand i 1985-90 Philippe Renouf

31. december 2013:
Godt Nytår - Happy New Year - Glückliches neues Jahr - Bonne année - Onnellista uutta vuotta - Szczesliwego Nowego Roku - Feliz Año Nuevo - с Новым годом - 新年好 - نیا سال مبارک ہو - سنة جديدة سعيدة    22. december 2013:
Rønne Ridehal ønsker alle en glædelig jul og et godt nytår. 14. december 2013:
Sæsonplanen for trav- og galopløb i 2014 foreligger nu:

17. oktober 2013:
Lars Roepstorff, professor ved Sveriges Landbrugsuniversitet, fortæller om sin forskning vedrørende baneunderlag, og hvordan underlaget faktiskt påvirker hesten. Hvilket underlag er egentlig det bedste at træne hesten på? Og hvordan forandres belastningen i de forskellige gangarter og bevægelser? Hvad består underlaget af? Er fiber virkelig det bedste underlag? Alle disse spørgsmål besvarer Lars i klippet, som varer 14 minutter og som indeholder fine super slow motion optagelser af hovenes nedslag i baneunderlaget. 
http://www.youtube.com/watch?v=Xl7yTdI-B80 

27. april 2013:
Bornholms Brand Park havde sæsonåbning i dag - desværre i regnvejr - og vi tog Vino Camielle med ind på banen for at give publikum lejlighed til at se ham.
Klik på billedet for at se det i stor størrelse
 
5. april 2013:
Vino Camielle til Bornholm som avlshingst
Billedet er fra 2010 ved avlsvurderingen i Sverige.
Læs mere om Vino Camielle: Tryk her
 
10. februar 2013:
Rønne Rytterforening har ændret sine tider på ugeplanen for Rønne Ridehal. Se de nye tider: Tryk her
 
 
 
25. januar 2013:
Gardehusarregimentets Hesteeskadron har besøgt Bornholm og Rønne Ridehal i et par dage, og de har netop læsset hestene og er på vej hjem til Slagelse. De to nye store hestetransporter med anhængere er virkelig flotte, så man må sige, at hestene har gode forhold under transporten.
 
 
 
 
 
5. november 2012:
Rønne Rytterforening har ændret sine tider på ugeplanen for Rønne Ridehal. Se de nye tider: Tryk her
 
 
 
 
2. september 2012:
Svenskt Travderby 2012 på Jägersro blev vundet af Pato (Orlando Vici) kørt af Peter Inves og trænet af Petri Puro. Vindertid 1.12,8a/2.640 m. Præmie 2.000.000 kr. Andenpladsen gik til Panne de Moteur (Credit Winner)/ Jörgen Sjunnesson (Stefan Hultman) i samme tid. Præmie 1.000.000 kr. Tredjepladsen til Perfectly Enough (Express It)/ Örjan Kihlström (Stefan Hultman). Præmie 500.000 kr.
 
25. september 2012:
På Jägersro vandt Organic Value (Progress Value) i aften Septembersprintern på 11,9a/1640 meter for Thomas Uhrberg.
 
11. september 2012:
Flot sejr på Bornholm til Penny Lane Dryad (Rockaroundtheclock) eminent kørt af Therese Mikkelsen.
Penny Lane Dryad skal åbenbart ligesom mange andre med American Winner-afstamning gemmes til sidst, hvorefter de kan speede alt omkuld. Rockaroundtheclock stod i 2008-2010 på Stutteri Burgundia, hvor han bedækkede henholdsvis 20, 20 og 12 hopper.
 
 
9. september 2012:
Den 10-årige vallak Black Progress (Progress Value) sejrede i Aalborg på 12,6a/1600 m for sin ejer Rikke Lykke Lauesen, og det var tredje sejr i træk. Progress Value stod i 2007 på Stutteri Burgundia, hvor han bedækkede 16 hopper.
Link til Travservice: Eventyret om Black Progress.
 
 
9. september 2012:
 
1. september 2012:
 
23. august 2012:
Blog på travsport & travavl: Hvordan får man nye tilskuere til travløb?
 
10. august 2012:
En af de flotteste præstationer under OL i London blev vist af Charlotte Dujardin (GBR) på Valegro i Kür, hvor hun vandt guld med 90,089%.
 
 
 
Sølv: Adelinde Cornelissen - Guld: Charlotte Dujardin - Bronze: Laura Bechtolsheimer
 
  
30. juni 2012:
Omkring 70 soldater fra Almegaards Kaserne rejser i næste uge til Afghanistan som en del af ISAF hold 14, der består af i alt 600 mand. Fredag var der udsendelsesparade på Almegaards Kaserne.

Gardehusarregimentets hesteeskadron deltog i paraden med 16 ekvipager, og hestene var som sædvanligt indkvarterede i Rønne Ridehal.
 
 
10. juni 2012:
En flot travdag på Lunden, hvor Copenhagen Cup med Wishing Stone og Classic Grand Cru som nr. 1 og 2 naturligvis var det største, men også i rammeløbene blev der vist fine præstationer af både danske og internationale stjerner.
 
 
 
7. juni 2012:
Den 1.april 2008 blev der vedtaget Lov om Hold af Heste i Folketinget – nu skal loven - heldigvis -revideres.

Selvfølgelig skal vi behandle vore heste med respekt. Selvfølgelig skal de have ordentlige forhold – både i stald og på fold, men nogle af de ting, som loven foreskriver, er overdrevne og derfor er en revision stærkt påkrævet.

Her er nogle af hovedpunkterne i loven:

  • opbinding, herunder forbud mod opstaldning i spiltov
  • indretning af stald, herunder krav til loftshøjde (se også bekendtgørelsen om loftshøjden i hestestalde), boksstørrelse, gulve, lys og vinduesareal, inventar samt rumfang og staldklima
  • adgang til fold, herunder foldstørrelse, foldp. lan, mulighed for motion i stedet for foldophold, samt krav om, at føl og plage skal gå sammen med artsfæller, når de er på fold
  • tilstrækkeligt strukturfoder og fri adgang til frisk drikkevand, dog undtagen ved foldophold på under fire timer
  • dagligt tilsyn også af heste, der går ude, håndtering af syge og skadede heste, samt årligt dyrlægetilsyn i erhvervsmæssige hestehold
  • ibrugtagning og træning, hovpleje og mærkning, uddannelse samt erstatning og forsikring (se også bekendtgørelsen om ansvarsforsikring af løsgående heste)

Især kravene til indretning af stalde og bokse vil kunne volde store problemer for mange rideskoler, men også travstalde, hvor boksene ikke lever op til de krav, som loven foreskriver. Der er ganske vist en frist til 2020 for at bringe tingene i orden, men der bliver i givet fald tale om millioninvesteringer – og for noget som erfarne hestefolk, slet ikke finder rimeligt.

Nu skal loven revideres og frem til den 31. maj var det muligt at komme med forslag til ændringer i loven.

En række hesteorganisationer gik sammen i gruppen, Forum for Hestevelfærd - heriblandt Dansk Travsports Centralforbund samt Dansk galop for at lave et samlet høringssvar.

Dansk Rideforbund har været meget aktiv i den høringsproces, der er foregået, og udsendte i går en pressemeddelelse, som vi her bringer uddrag fra:

Dansk Ride Forbund har som de eneste i branchen lavet ikke bare en, men to grundige undersøgelser af lovens betydning for ridesporten. Mere end halvdelen af forbundets s klubber deltog i den seneste undersøgelse fra 2011, som viste, at op mod 80 % af staldene har problemer med at opfylde et eller flere af de nuværende lovkrav. Det er især lovens skrappe krav til boksstørrelse, loftshøjde, staldrumfang og vinduesareal, der giver problemer. Det er blevet estimeret, at loven i gennemsnit vil kræve investeringer for 1,2 millioner pr. klub, men Dansk Ride Forbund har kendskab til flere klubber, som skal ud at investere tocifrede millionbeløb, for at stalde og faciliteter opfylder lovens nuværende krav.

Loven skal ændres

I 2011 blev ”Forum for Hestevelfærd” på initiativ af blandt andre Dansk Ride Forbund stiftet, hvor otte af Danmarks største interessenter inden for ridesporten bl.a. har arbejdet sammen om et fælles udkast til revideringen af Lov Om Hold af heste. De otte organisationer er Videncenter for Landbrug | Heste, Den Danske Dyrlægeforening, Hestens Værn, Dansk Islandshesteforening, Dansk Varmblod, Dansk Trav Centralforbund, Dansk Galop og Dansk Ride Forbund. Ønsket er en lov som sikre hestevelfærd baseret på videnskabelig evidens. De vigtigste punkter i loven, som Dansk Ride Forbund og Forum for hestevelfærd anbefaler ændret er:

Hestehold:

- At hestehold skal bestå af mindst to heste, da hesten er et flokdyr. Kravet kan fraviges i op til 90 dage om året.

For stalde opført før 1. juli 2007:

- Loftshøjden i stalden skal være mindst 75 cm i frihøjde over hestens stangmål, målt fra overkanten af evt. strøelse, og dette krav skal være opfyldt for mindst 85 % af boksens areal. For de maksimalt 15 % af gulvarealet, hvor lofthøjden kan være mindre, skal dette være begrundet i den bygningsmæssige konstruktion. Loftshøjden skal dog være min. 210 cm.

- Staldrumfanget pr. hest målt i m³, skal være mindst 20 x hestens stangmål, dog er kravet højst 30m³ pr. hest.

- Ved opstaldning enkeltvis i boks skal gulvarealet være mindst 1,7 x hestens stangmål, og den korteste side af boksen skal være mindst 1,7 x hestens stangmål.

- Dele af lyskravet kan opfyldes med kunstigt lys, således at der opnås en belysningsstyrke på ca. 100 lux i stalden, målt på hestens opholdssted.

I lovens nuværende udformning gjaldt overgangsordningerne kun stalde opført før lovens vedtagelse (skæringsdato 1. juli 2007). For stalde opført efter 1. juli 2007 foreslås det derfor, at de nuværende lovkrav til loftshøjde, boksstørrelse og naturligt lys bibeholdes.

Høringsfasen sluttede d. 31. maj 2012. Det næste skridt i en eventuel revidering af loven er, at Fødevarestyrelsen, som er en del af Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri, på baggrund af de indkomne hørringssvar udarbejder et lovforslag som Folketinget kan tage stilling til.

 
4. juni 2012:
Blog på travsport & travavl: Kan travsporten overleve i Danmark?
 
27. maj 2012:
Årets travfest, Elitloppsweekenden på Solvalla, var som altid en kæmpeoplevelse. Elitloppet 2012 havde dansk deltagelse i form af Kenneth Nielsen som kusk på Oyonnax og Steen Juul som træner af Classic Grand Cru. Via en tredje- og en fjerdeplads i indledende afdeling kvalificerede begge heste sig til finalen, og begge heste rekordforbedrede til 1.09,6. I finalen blev Classic Grand Cru tredje efter Commander Crowe og Arch Madness. Førstepræmien til Commander Crowe var på 3 millioner kr. foruden de 250.000 kr. han fik for at vinde forsøget. Tredjepræmien til Classic Grand Cru var 600.000 kr.
 
Commander Crowe / Christophe Martens
 
21. maj 2012:
I fredags var det Sharif (Rockaroundtheclock - Nevele Sweet L), der kom en tur ind på travbanen til et arbejde. Det var kun anden gang, at han var på banen, men han gik fantastisk. Han er følsom og kvik ligesom sin far og bortset fra farven, så ligner han ham også. Dog har han en endnu bedre og mere flad forbevægelse. Sharif er svenskregistreret i modsætning til Salah, der er danskregistreret. Her ses Sharif i folden:
 
 Sharif (Rockaroundtheclock - Nevele Sweet L)
17. maj 2012:
Vores ungheste trænes i Rønne Ridehal og i skoven op til ridehallen, men én gang om ugen kommer hver enkelt hest ind på travbanen i Almindingen. I dag var det Salah (Trophy Catch - Ghia La Grande), der var inde på banen, og han var som sædvanlig flink og velgående.
Her er et par billeder af ham i folden lige før vi tog afsted til banen (klik på billedet for at forstørre det):
 
 
 Salah (Trophy Catch - Ghia La Grande)
2. marts 2012:
I dag er solen dukket op igen, og det er noget hestene sætter pris på. Her er det Master Game, der nyder det gode vejr (klik på billedet for at forstørre det):
 
Master Game har gået uden dækken hele vinteren men har alligevel et kort, tæt og blankt hårlag.
 
20. januar 2012:
Gardehusarerne på vej fra Rønne Ridehal gennem byen til Almegårds Kaserne, hvor der er udsendelsesparade for det hold, der bliver udsendt til Afghanistan:
 
 
 
28. december 2011:
Flot arbejde! Carsten Kofoed har udlagt ny bund i ridehallen. Grusoverfladen er fuldstændig plan (<1 cm) ligesom bærelaget under gruset. Nu skal bunden blot vandes grundigt, så den sætter sig, inden den tages i brug. Derfor er ridehallen lukket for ridning to dage endnu.
 
23. december 2011:
Rønne Ridehal ønsker alle en glædelig jul og et godt nytår.
 
 
23. december 2011:
Carsten Kofoed har oplyst, at han udlægger bund i ridehallen tirsdag og onsdag i næste uge, altså den 27. og 28. december. Fra tirsdag eftermiddag til onsdag aften kan der derfor ikke rides i hallen.
 
16. december 2011:
Gardehusarregimentet kommer til Bornholm med 19 heste torsdag den 19. januar 2012 om eftermiddagen, og hestene bliver opstaldet i Rønne Ridehal. To af hestene får bokse til rådighed, og de øvrige 17 heste opstaldes i opsadlingsbåsene. Gardehusarerne tager afsted igen fredag den 20. januar om aftenen. Striglepladsen og opsadlingsbåsene er disse to dage forbeholdt gardehusarerne, men den indendørs ridebane er åben både for gardehusarerne og for ridehallens egne ryttere - dog ikke samtidig.     
 
12. december 2011:
Seneste medlem af stalden er den 2-årige travhingst Sharif (Rockaroundtheclock - Nevele Sweet L).
Her er han som føl (henholdsvis 3 uger gammel og 5 måneder gammel):
 
   
 
20. november 2011:
Nanna tog nogle gode billeder i stalden i dag.
Her er det Catja og Grace                                        og her er det Jack og Ida
 
   
 
 
9. oktober 2011:
Miranda og Mette Berg Thiesen blev nr. 2 i CNC90 ved BM Terrænspringning 2011. Paradiset's Apple Jack og Ida Eskolin Andersen blev nr. 2 i CNC60. 
 
 
28. september 2011:
Ida Andersen og Paradiset's Apple Jack deltog i deres første militarystævne i weekenden. Det var det store Landsstævne, der blev afholdt på Nørregård i Ibsker.
 
 
Nathali og Tamara
 
 
 
 
Ida og Jack
 
12. september 2011:
Velkommen til Capas Diamo Hit, 3-årig rød DV-vallak, købt af Nanna og Helle Renée som afløser for Flying Dutchmann.
 
 
2. august 2011:
Gardehusarerne med Eskadronchef Per Stangby Thuesen i spidsen red i dag en tur gennem Rønne fra Rønne Ridehal til Almegård Kaserne, hvor der i anledning af chefskifte for Opklaringseskadronen var parade. Efter paraden red de 18 gardehusarer tilbage gennem byen bl.a. via Store Torv til ridehallen.
 
11. juli 2011:
Mandag den 1. august kommer Gardehusarregimentets Hesteeskadron til Bornholm med 27 heste, som bliver opstaldet i Rønne Ridehal. Gardehusarregimentets Opklaringsbataljon på Almegaard Kaserne i Rønne skifter chef, og det markeres med en parade på kasernen den 2. august klokken 10.30. Der vil desuden blive arrangeret et byridt i Rønne, således at alle får lejlighed til at se eskadronen.
Ridehallens egne heste er på fold 1. og 2. august for at give plads i stalden til gæsterne fra Slagelse.
Alle er velkomne til at se hestene i Rønne Ridehal mandag den 1. august i tidsrummet 15.30 til 17.00.
 
Gardehusarregimentets hesteeskadron
 
9. juli 2011:
Ved dressurstævnet i ØMKR vandt Nathali Aabank Gudbergsen / Tamara LD2 for ponyer med 56%.
 
 
25. juni 2011:
Ved dressurstævnet i NLR deltog tre ekvipager fra Rønne Ridehal. Nanna Renée Jensen / Flying Dutchmann vandt både LB2 og LA2 for ponyer med 67%. Ida Eskolin Andersen / B.G.Hannah fik 58% i LD og Nathali Aabank Gudbergsen / Tamara blev nr. 2 i LD for ponyer med 60 og 55%.
 
 
 
 
 
 
19. juni 2011:
Ved springstævnet I Nexø Rideklub vandt Catja Speed Kjeldsen / Grace både  LD og U-LC for heste.
 
 
19. maj 2011:
I weekenden var der dressurstævne i Nexø Rideklub. Om lørdagen vandt Nanna Renée Jensen / Flying Dutchmann både LA1 og LA2 for ponyer, og om søndagen deltog Catja Speed Kjeldsen / Grace i LA1 og LA2 for heste. 
 
 
 
Som billedet viser, er Grace og Catja en flot ekvipage, og vi er stolte af at have så fine heste og så dygtige ryttere som Nanna og Catja i Rønne Ridehal.   

4. maj 2011:

Nanna Renée Jensen og Flying Dutchmann deltog i Påsken i det store internationale militarystævne i Gärds i Sverige. Her er nogle billeder af ekvipagen fra stævnet: 
 
 
 
 

I alt var 9 ekvipager fra Bornholm repræsenteret ved stævnet foruden 2 eks-bornholmere. De gjorde en god figur, idet Mai Kaas besatte både 2. og 3. pladsen med begge sine ponyer i sin klasse CNCP1* og Dorthe Dahl vandt sin klasse i CNCP90. 


22. april 2011:
Nathali har lagt nogle billeder af hestene ud på FB. Jeg kunne ikke stå for dette billede af Hannah i folden:

21. april 2011:
Der var 20 deltagere i arbejdsdagen i dag. Tusind tak for jeres arbejdsindsats. Det var imponerende at så mange mødte frem, og der blev arbejdet for fuld kraft af alle. Det lover godt for fremtiden i Rønne Ridehal med en sådan samling engagerede ryttere og forældre. Her er nogle billeder fra arbejdet:
 
 
 
 
 
 


18. april 2011:
Pigerne træner flittigt på den udendørs ridebane i øjeblikket. Her er et par billeder:
 
 
Patricia                                              Hannah

17. april 2011:
Nogle af hallens brugere har foreslået at arrangere en arbejdsdag i Påsken. Det er en fin idé, og på et møde i går i cafeteriet blev vi enige om at sætte to opgaver på programmet til Skærtorsdag den 21. april: 
  1. Fjerne hegnet om ridebanerne. Lægter og stolper lægges i bunke uden for elhegnet ved Vibegårdsvej, hvorfra de kan læsses på en trailer. Dog lægges sunde lægter, som kan genbruges, i bunke ved dommerskuret op mod ridehallen. Huller efter stolper skal fyldes og stampes. 
  2. Etablere striglebom ved porten ud mod dressurbanerne. Vi bruger kraftige stålrør, hvis de kan skaffes, ellers bliver det en tømmerkonstruktion. 
Enkelte deltagere i arbejdsdagen agter at begynde arbejdet kl. 7, men det er helt op til hver enkelt, hvornår man vil komme, og hvornår man vil gå hjem. 
 
Ridehallen sørger for, at der er kaffe, the, øl og sodavand/cola hele dagen og også for noget frokost.     Vi holder kaffe- og ølpauser når det passer deltagerne, og frokost påregnes at være kl.12 i cafeteriet.

20. marts 2011:
Vi afholdt et lidt forsinket Fastelavnsstævne i Rønne Ridehal søndag.
Der var kvadrilleridning, slalom, tøndeslagning og ikke mindst en dejlig frokost i Cafeteriet med 24 deltagere. En stor sucess for arrangørerne:
Edith Carames, Pernille Krogsbøll og Ane Andersen.
 
 
 
 
 
 
 
19. marts 2011:
Springstævne i Nordlandets Rideklub. To ryttere fra Rønne Ridehal deltog:
 - B.G. Hannah/Ida Andersen blev placeret som nr. 1 med 0 fejl i 40 og 50 cm kl. 
 - Flying Dutchmann/Nanna R. Jensen upl, men med 0 fejl i LB2 og LA1 for ponyer.  
 
 
 
 
 
 
 
 
4. marts 2011:
Damaris Lau har et lille vers, forfattet af hendes far, Peter Vedel, som jeg synes alle ryttere burde lægge sig på sinde. Det er så sandt, så sandt:
 
En vidunderlig følelse det er at ride,
men der er en ting du bør vide,
at uden forståelse for hestens sind og tanke,
ej du ridningens glæder kan sanke.
Rid med følelse, tålmodighed og ro,
da kommer der samspil mellem jer to.
 
20. februar 2011:
Dressurstævne i Nordlandets Rideklub. Tre ryttere fra Rønne Ridehal deltog:
 - B.G. Hannah/Ida Andersen vandt LD12 Heste med 61%
 - Bazooka/Amanda Krogsbøll upl. i LC123 Ponyer med 49%.
 - Flying Dutchmann/Nanna R. Jensen vandt LB2 Ponyer med 66% og blev nr. 2 i LA2.
 
 
 
 
 
 
 
4. december 2010:
Hannah/Ida Andersen og Safir/Nathali Aabank var rigtig dygtige i dagens lille stævne i Rønne Ridehal. Hannah vandt både dressur og spring, selv om hun faktisk er en 10-årig travhoppe, der også har vundet travløb både på Bornholm og i Sverige. Hannah er svenskregistreret og hedder rettelig B.G. Hannah.
 

Også Bazooka/Amanda Krogsbøll og Patricia/Sofie Amalie Dam Povlsen gjorde det godt.
Kristina Hansen sprang ind som dommer i stedet for Ane Andersen, der desværre var sneet inde, og Annika Dam var dommersekretær.
 
17. november 2010:
Lørdag den 4. december kl. 11 er der et mini-stævne i ridehallen for de ryttere, der har heste/ponyer opstaldet i hallen samt deres venner og veninder. Der er ponygames, dressur og spring, og det er lette klasser, som alle kan være med til.
I cafeteriet kan der købes kaffe og kage. Efter stævnet vil der være salg af: æbleskiver, sodavand, kakao, kaffe og kage.
 
Tilmelding senest mandag den 29. november. Tilmeldingsgebyr 50 kr., som skal gives til Edith. Allerede nu er der tilmeldt 9 deltagere og 21 gæster.   
 
16. november 2010:
Desværre bliver vi igen nødt til at oplyse, at der kun er adgang til ridehallen efter aftale. I går havde nogen i aftentimerne været i hallen og forladt stedet med lyset tændt og porten åben.
 
Dette berører naturligvis ikke brugere og lejere, der som hidtil har adgang til hallen nårsomhelst. Andre interesserede er også velkomne i ridehallen, men altså kun efter aftale.
 
Portene vil for fremtiden være låst med en kodelås uden for dagtimerne. I nødstilfælde, brand eller lignende, ring venligst til Aage Hansen på mobil 4159 9727 eller fastnr. 5644 1045 for at få oplyst koden.  

14. november 2010:
Velkommen til Bazooka og Amanda Krogsbøll.

7. november 2010:
Ida Andersen (12 år) og den sorte travhoppe Hannah (10 år) deltog i dag i Hubertusjagtens jagtfølge, og de klarede sig flot igennem vandet, hvor mange deltagere blev temmelig våde:

30. oktober 2010:
Der er p.t. ingen ledige bokse i Rønne Ridehal, men vi kan skrive eventuelle interesserede op på en venteliste. De opstaldede heste og ponyer har adgang til at træne i ridehallen uden beregning.   

29. oktober 2010:
Velkommen til Sara Rasmussen og hendes to heste Charlie og Casino.

24. oktober 2010:
Velkommen til Patricia og Sofie Amalie Dam Povlsen.

17. oktober 2010:
Barbara Andersens hvalpetræning i Rønne Ridehal begynder den 31. oktober 2010 klokken 11.00, og Dansk Kennel Klubs agilitytræning begynder den 21. november 2010 klokken 16.30.

4. oktober 2010:
Velkommen til Safir, brun nordsvensk hoppe, og hendes ejer/rytter Nathali Aabank.

1. oktober 2010:
Gurli
, vores sort/rødmelerede hunkattekilling, bor i ridehallen, og der skal hun helst blive ved med at være. Derfor beder vi alle, der færdes i ridehallen om at sikre sig, at de ikke lukker hende ude, når de går fra hallen.  

2. september 2010:
Velkommen til Hannah, 10-årig sort travhoppe, som Ida Andersen træner både dressur og spring på under Ane Andersens kyndige instruktion.

27. september 2010:
Da ØMKR ikke har ønsket at leje Rønne Ridehal i vinter, er der ledige timer de fleste af ugens dage. Henvendelse om leje kan ske til aah@mail.dk eller på telefon nr. 4159 9727.
Ugeplanen er revideret i dag.

8. august 2010:
Søndag den 15. august afholder Dansk Varmblod hoppekåring og følskue i Rønne Ridehal. Der er gratis adgang og alle er velkomne. Download program: Tryk her

 
 
 
 
24. april 2010:
Det kunne være gået helt galt, da en eller anden person natten til fredag åbnede for ti hestebokse i Rønne Ridehal på Vibegårdsvej.
Heldigvis var det »kun« to hopper, der havde forladt deres bokse, og som skulle indfanges, og det er fredelige heste. Men var to af de tre hingste, der også står i boksene, kommet ud, kunne de have skadet hinanden alvorligt. Det fortæller vagtchefen hos Bornholms Politi. Dørene til de ti hestebokse var blevet åbnet på et tidspunkt mellem torsdag kl. 19 og fredag kl. 9 om morgenen.

Ovenstående meddelelse fra Politiet blev bragt i Bornholms Tidende lørdag. Som følge af hændelsen er der adgangsforbud for uvedkommende, og hallen vil blive nøje overvåget. Der er opsat overvågningskameraer  og overtrædelse af adgangsforbudet vil blive meldt til Politiet. Dette berører naturligvis ikke brugere og lejere, der som hidtil har adgang til hallen nårsomhelst. Andre interesserede er også velkomne i ridehallen, men kun i dagtimerne eller efter nærmere aftale. 

3. marts 2010:
Bornholms Tidende
har lagt to fine videoklip fra gardehusarernes bytur i Rønne ud på YouTube. At besøget på Åvangsskolen var populært fremgår tydeligt af denne video: Tryk her                                       
Den anden video viser lidt fra turen gennem Rønnes gader med de 23 heste og ryttere: Tryk her  

26. februar 2010:

Parade: Gardehusarerne i galla deltog i dag i paraden for de hjemvendte soldater fra Afghanistan. Billedet er fra starten ved Rønne Ridehal. 

 

Gardehusarregimentets hjemmeside har en omfattende beskrivelse og en række billeder fra paraden: Tryk her   

 

 
 

 

25. februar 2010:
Bytur: Gardehusarerne red bytur i Rønne i dag fra kl. 9.20 til 12.00. Her er et par billeder fra starten ved Rønne Ridehal:

 

 

 

 

Gardehusarregimentets hjemmeside har en række fine billeder og en beskrivelse af byridtet: Tryk her   

 

 

 

 
 
24. februar 2010:
DR Bornholm har lavet en fin video, der viser lidt fra dagens træning i Rønne Ridehal samt en snak med Louise, en af de unge gardehusarer. Se videoen på P4 Bornholms hjemmeside: 
Tryk her 

15. februar 2010:
Gardehusarregimentets Hesteeskadron kommer til Bornholm med 25 heste for at deltage i hjemkomstparaden for ISAF hold 8, der afholdes fredag den 26. februar 2010 i Rønne. Hesteeskadronen rider bytur i Rønne torsdag den 25. februar 2010.

Hestene opstaldes i Rønne Ridehal, Vibegårdsvej 10, Rønne, hvor offentligheden er velkommen til at komme og se hestene torsdag og fredag.

Læs mere på Gardehusarregimentets hjemmeside: Tryk her 

26. januar 2010:
Der skete noget meget sørgeligt i går. Blue Horse Matiné, den dejlige skimlede hoppe, som i 2006 vandt World Equestrian Games Freestyle med Andreas Helgstrand på ryggen, blev aflivet efter at have brækket benet i folden. Matiné blev 13 år, og hun skulle have været følhoppe nu. Næsten 10 mio. gange er videoen fra hendes fantastiske præstation i 2006 blevet vist på YouTube. Se den igen: 
Tryk her

6. december 2009:
Justitsministeriet har 1. december sendt udkast til bekendtgørelse om forbud mod brændemærkning af heste i høring indtil 8. januar. Bekendtgørelsen træder i kraft 1. marts 2010.

Brændemærkning bruges af flere avlsforbund, hvor hestens venstre lår brændemærkes med det pågældende avlsforbunds logo og et nummer. Ofte kan logoet og hestens nr. ikke aflæses, og brændemærkningen er derfor ikke en sikker identifikationsform, men i højere grad et led i avlsforbundets markedsføring.

Brændemærkning af heste er blevet ivrigt debatteret. Denne meget korte video (2 sek.) viser hestens mening om sagen: Tryk her

5. december 2009:
Velkommen til stalden: Rainbow, 4-årig Shire hoppe.

2. december 2009:
Det internationale rideforbund FEI vedtog på sin generalforsamling i København 19. november 2009 en ny medicinliste, der tillader brugen af en række ikke-steroidholdige anti-inflammatoriske smertestillende midler som Fenylbutazon, Aspirin og Flunixin. Det har vakt skarp kritik fra flere europæiske rideforbund, heriblandt det danske og det svenske rideforbund. Derfor har FEI's bestyrelse udskudt implementeringen af medicinlisten til 5. april 2010. Efter vedtagelsen på generalforsamlingen takkede FEI's præsident de delegerede. Se følgende citat fra FEI's hjemmeside. Det er topmålet af hykleri om "clean sport":

FEI President HRH Princess Haya thanked the delegates on behalf of the sport for their support of the Clean Sport Campaign. “This is a true landmark moment in the history of our sport,” HRH Princess Haya commented. “The overwhelming support of the National Federations for the Clean Sport Campaign is proof that we are moving in the right direction thanks to the incredible work done by the Ljungqvist and Stevens Commissions. This vote has given us the power to roll out Clean Sport and allow us to restore the public image of our sport as a clean and uncorrupt product.”

Det er skandaløst, at FEI vil tillade brug af smertestillende midler på heste, der deltager i konkurrencer. Trav- og galopsporten i Europa har heldigvis anderledes skrappe dopingregler. Mikroskopiske mængder af de nævnte stoffer i prøver fra en væddeløbshest ville medføre diskvalifikation og lang udelukkelse til den ansvarlige træner. 

12. oktober 2009:
Ugeplanen er opdateret med hvalpe- og hundetræning i ridehallen ved Barbara T. Andersen: Tryk her 

7. september 2009:
Ugeplanen for Rønne Ridehal er blevet opdateret med dressurtræning mandag ved Karina Weise. Kontaktperson: Jane Andersen. Se ugeplanen: Tryk her

13. august 2009:
Ugeplanen for Rønne Ridehal er blevet opdateret med Østermarie Køre- og Rideforenings planlagte træningstimer for 2009/2010. Se ugeplanen:
Tryk her

12. august 2009:
Søndag den 16. august 2009 afholder Dansk Varmblod hoppekåring i Rønne Ridehal. Arrangementet begynder kl. 11.30, og der er gratis adgang. Ridehallens cafeteria er åben, og der kan bl.a. købes øl, sodavand, the og kaffe samt smørrebrød.

Tidsplan:
11.30: Måling af hopper
11.45: Mønstring fast bund
12.45: Hopper til sadelkåring vises løse
13.20: Hopper til eksteriørkåring vises løse
13.45: Eksteriørkåring
13.50: Ridning af hopper
14.45. Kåring og oprangering
15.00: Egnethedstest
15.30: Kåring af årets hoppe
15.45: Følskue
17.00: Oprangering og kåring af årets føl
17.10: Kåring af 2-års hopper

20. marts 2009:
Generalforsamlingen i Rønne Sports Rideklub 6 besluttede i går at opløse klubben. Det betyder desværre, at de undervisningshold, der blev oprettet i oktober 2008 i samarbejde mellem klubben og ridehallen ophører med omgående virkning. Vi opfordrer derfor rytterne til at melde sig ind i Østermarie Køre- og Rideforening, som p.t. har lejet timer i ridehallen fire dage om ugen. ØMKR har formentlig ikke ledige pladser på de eksisterende hold, men klubben kan måske oprette nye hold, hvis der er behov for det.

Undersider (1): Arkiv