Tipovi kajaka i vesla

 
PODJELA KAJAKA

Podjela kajaka vrši se ovisno o njihovoj namjeni i smještaju veslača.

Podjela po smještaju vozača:

a)    sit in kajake (veslač je do struka zatvoren u kajaku)

b)    sit on top kajake (veslač sjedi na kajaku i kompletno je na otvorenom)

Obje skupine dijele se po namjeni:

·         polo kajak

·         kajak za mirnu vodu – jako nestabilni, lagani i brzi

·         slalom kajak – lagani nešto stabilniji i jako okretni

·         riječni kajak za brzake – čvrstoća trupa i okretnost, slabo držanje smjera

·         surf kajak – nova generacija kajaka namijenjenih za surfanje i zabavu na valovima

·        ture/ekspedicijonizam – stabilniji dugački kajaci sa dobrim držanjem smjera plovidbe, često i sa kormilom te mogućnošću utovara veće količine opreme i hrane namijenjeni za višednevne izlete

·         lake ture/dnevni izleti – slični gornjoj skupini, ali nešto brži i sa manje prtljažnog prostora

·         kajak za rekreaciju – glavna značajka ovih kajaka je stabilnost

 

a)    Većina kajak je zatvorena (sit in), a pomoću posebne „špric deke“ hermetički se zatvara kokpit između veslača i kajaka. Obično na pramcu i krmi postoje zračne komore koje osim što ga čine nepotopivim služe također i kao prtljažni prostor za opremu na turama. Kajaci su većinom jednosjedi, ali nisu iznimke dvosjedi, pa čak i trosjedi.

 

b)    Druga skupina kajaka su „sit on top“ kajaci na kojima se sjedi u sličnom položaju, ali veslač nije zatvoren već kao što ime kaže sjedi na kajaku. Takvi kajaci imaju dvostruke stjenke i u nižim dijelovima čamca rupe koje služe sa samoistjecanje vode koja uđe u čamac. U zadnje vrijeme ovoj skupini  kajaka raste popularnost jer su pristupačniji osobama bez prethodnog veslačkog iskustva. Stabilniji su i omogućavaju lakši povratak u kajak u slučaju izvrtanja, a mana im je što su znatno sporiji te što je veslač u potpunosti izložen prirodnim elementima.

 

MATERIJALI IZRADE

Danas je izbor materijala iz kojih se kajaci proizvode velik, a među najegzotičnije spadaju tri vrste materijala:

a)    Carbon – kajaci iz karbonskih vlakna odlikuju se čvrstoćom i krutošću materijala, a pritom su izuzetno lagani. Najčešće se primjenjuju za takmičarske kajake. Mana im je osjetljivost na udarce i visoka cijena materijala.

b)    Composite fiberglass – nešto su teži od karbonskih, ali su i dalje vrlo kruti. Mana im je što su također osjetljivi na udarce.

c)    Polymer – elastičan i izuzetno izdržljiv materijal, otporan na pucanje. Mana mu je nešto slabija krutost i nešto veća masa u odnosu na gore navedene.

VESLA

Vesla možemo podijeliti u tri osnovne skupine:

a)    Europsko veslo – dvije lopatice žličastog oblika spojene cilindričnim držačem okrenute pod određenim kutom u odnosu jedna na drugu. Materijal izrade može biti od plastike, aluminija, drveta pa sve do karbona.

b)    Grenlandsko veslo – razlikuje se od europskog po vrlo uskim i dugim lopaticama, često su i vrlo kratka, pa ih još nazivamo i olujnim veslom. Tako kratka vesla  zahtijevaju pomicanje položaja ruku kod svakog zaveslaja. Namijenjena su za veslanje po lošim uvjetima, i vjetrovitim područjima gdje onda ostaje vrlo mala površina vesla koja nije u vodi i hvata zrak.

c)    Wing veslo – ili krilo kako govori i ime vesla, zahtijevaju posebnu tehniku zaveslaja, koji stvara uzgon dok lopatica prolazi kroz vodo. To su najefikasnija vesla koja omogućuju kajakašu smanjeno „rasipanje vode“ iz lopatica svakog zaveslaja, dajući mu pritom dodatni potisak u kretanju prema naprijed. Većinom su izrađena iz karbona i koriste se na takmičenjima, nisu primjerena za početnike i neiskusne veslače. 

Comments