PROJECTIE | GEDICHTEN

Rob Thuis | Edith de Gilde

DEQUEESTE

zaterdag 9 en zondag 10 december

zondag 21 januari | 13.00 tot 17.00 uur | BenT, Weimarstraat 51, Den Haag

Op zondag 10 december jongstleden viel er erg veel sneeuw. Op veler verzoek herhalen we daarom DEQUEESTE. Wij nodigen u van harte uit om op zondag 21 januari 2018 deze bijzondere samenwerking tussen een dichter en een beeldend kunstenaar (alsnog) mee te maken.

Op deze dagen las Edith de Gilde gedichten en projecteerde Rob Thuis animatiefilms. Samen brachten zij hun werk in één nieuwe doorlopende presentatie. Dit alles in een huiselijke omgeving.

BenT staat voor Bed en Tafel: je kunt er logeren. Maar BenT staat op gezette tijden ook voor Bed en Toon. Het appartement op de begane grond wordt dan een intieme ruimte waar kunstenaars uit allerlei disciplines hun werk kunnen tonen.

Deze dagen kon je tussen 13 en 17 uur binnenlopen. Je valt dan misschien binnen midden in een gedicht van Edith de Gilde of in een filmpje van beeldend kunstenaar Rob Thuis. Je kunt zo lang blijven als je wilt en als je er genoeg van hebt ga je weer naar buiten. Wil je alles van begin tot eind horen en zien, dan ben je ongeveer een uurtje onder de pannen.

Edith de Gilde is dichter. Over haar werk is geschreven: “Het geeft zich niet direct bloot. Maar als je de moeite neemt om door te dringen, brengt haar poëzie voelbaar aardschokken teweeg”.

Een andere lezer schreef, in een schijnbare tegenstelling: “Het werk lijkt bij eerste lezing toegankelijk, maar hoe vaker ik het lees, hoe raadselachtiger het wordt.”

Rob Thuis is beeldend vormgever en maakt projecten en fotowerken. In een specifiek gebied maakt hij honderden foto’s. Deze foto’s worden bewerkt en ingekleurd en voorzien van een speciale overgang. Hierdoor ontstaat een filmische wandeling, niet alleen door het gebied maar ook in het hoofd van de toeschouwer.

www.edithdegilde.nl | www.robthuis.nl | www.bent-51.nl

PROJECTIE | GEDICHTEN

Rob Thuis | Edith de Gilde

zondag 21 januari 13.00-17.00 uur

BenTentoon Weimarstraat 51, 2562GR Den Haag