Bases Minisumo LEGO

MINI-SUMO LEGO MINDSTORMS

GENERALS:

1)
Els participants han de tenir entre 10 anys i 16 anys.

2)
Es competirà damunt d’un taulell. El taulell és un cilindre de 94 cm de diàmetre (amb la línia negra) i 1,6 cm de gruix. El taulell serà pintat de blanc mat amb un acabat llis i està delimitat per mitja d’una tira de cinta aïllant de 2 cm de gruix. Per tant la part interior del taulell fa 90 cm

 
 

3)
Els combats són de dos robots, cadascun dels quals està controlat per un equip format per màxim dues persones.

4)
El robot ha d’estar enterament construït amb peces de LEGO. Es poden utiltizar 3 motors.

5)
Els límits de l’estructura del robot al començar la prova al taulell (amb peces de muntatge incloses) han de ser de 30cm (llargada) x 25cm (alçada) x 25cm (amplada).

6)
Només una persona de l’equip pot acostar-se al taulell i engegar el robot en la posició i moment que el jurat li determini. Un cop activat el robot, caldrà que els components de l’equip guardin una distància mínima de 30 cm des del cantell del taulell.

ASPECTES DE LA COMPETICIÓ:7)
Un robot guanya si fa caure el robot contrari fora de la pista. S’interpreta que un robot ha caigut si més de la meitat del robot queda fora de la pista.

8)
Dos robots empaten si cap des dos robots no aconsegueix treure l’altre de la pista en el temps prefixat més avall.

9)
Cada enfrontament entre robots constarà de 3 combats. Al començament de la 1r combat els robots es situaran tal com s’indica a la figura1. Al començament de 2n combat els robots es situaran tal com es veu a la figura 2 i al començament del 3r combat tal com es veu a la figura 3.


 
 
 
 figura 1
 figura 2
 figura 3

10)
La durada màxima de cada combat és d’un minut.

11)
Si un robot guanya un combat obté 3 punts, si els dos robots empaten guanyen 1 punt cadascun. Si un robot perd no obté cap punt.  

12)
Durant la fase general cada robot s’enfrontarà amb un altre determinat per sorteig. Passaran a la fase final el 4 equips amb major puntuació. En cas que hi hagi un empat en la 4t posició es farà un enfrontament entre els equips que hagin empatat. (els aparellaments es realitzaran per sorteig).  

13)
Durant la fase final s’enfrontarà el robot situat a la 1a posició de la fase general s’enfrontarà amb el 4t i el 2n amb el 3r. El guanyador del primer enfrontament s’enfrontarà amb el guanyador del 2n i el que guanyi aquesta final serà el campió absolut de la competició. Si s’escau es farà una final de consolació entre els altres dos equips.

14)
Entre enfrontament i enfrontament es pot modificar el robot, si aquest es desmunta o cau alguna peça durant un combat el jutge retirarà la peça despresa i al següent combat es retornarà.

15)
Segons el nombre de participants, el jurat es reserva el dret a modificar l’estructura dels enfrontaments.

16) El jurat es reserva el dret de fer els advertiments pertinents en cas que alguna situació pugui ser motiu de conflicte. La decisió del jurat serà inapel·lable.


17) Es desqualificarà sense dret a reclamació qualsevol equip que mantingui una actitud poc decorosa o una actitud antiesportiva com llenguatge violent o burles davant la seva oponent. 

18) Pes màxim 1,2kg

ASPECTES SOBRE LA PROGRAMACIÓ DEL ROBOT:


19)
S’ha de programar el robot de forma que estigui com a mínim 5 segons parat al començament de cada part de l’enfrontament.

20)
Es pot utilitzar qualsevol programa, exceptuant els que utilitzin connexió via bluetooth o radiocontrol.

21)
Es poden utilitzar robots amb controladors NXT, RCX o EV3.

22) És obligatori que el robot utilitzi un únic programa per a cada enfrontament.  


Comments