News‎ > ‎

DENSO "European Round Tour" persbericht

Geplaatst 10 dec. 2012 22:01 door ROBA Engineering   [ 8 jan. 2013 00:37 bijgewerkt ]
DENSO
"European Round Tour"
DENSO presenteert bij dealer, ROBA Engineering, haar nieuwe productlijn.
op: 16 - MAART - 2011, van 10:00 t/m 16:00 uur
 
DENSO robotics zal in de komende periode haar geprefereerde dealers in europa bezoeken, en daar haar nieuwe productlijn presenteren.  Uiteraard word de presentatie dit jaar ook gegeven bij ROBA Engineering, een vertrouwde dealer van DENSO in de Benelux.
DENSO zal op deze demodag meerdere robotica gerelateerde producten presenteren.   Eén daarvan is de nieuwe VS sersie, werelds snelste 6 assige robot die supersnel is en tot 10000 mm/s kan bewegen met een precisie van 0.02mm.  Verder kan deze nieuwe robot een gewicht van 7kg over een werkbereik van 900mm verplaatsen.  Maar wat deze nieuwe robot verder uniek maakt is dat deze een IP67 normering heeft, dit wil zeggen dat hij volledig onder water kan werken, iets wat vrij uniek is in de robotica branch. Een ander groot voordeel van dit nieuwe ontwerp is dat het ontwerp zeer compact is waardoor deze perfect in een bestaande kleine omgeving geïntegreerd kan worden, dit komt mede doordat de robot de bekabeling aan de onderzijde van de montagevoet als optie heeft.    Verder zijn er diversen aansluitmogelijkheden aan de robot waaronder een gigabit ethernet- en servo aansluiting op de 6e as waardoor extra bekabeling overbodig wordt.

Verder zal DENSO ook twee kleinere modellen presenteren, ieder met specifieke marktsegmenten.
Eén van deze kleine robots is de VP-G2-S1 Special robot. Dit is een petite formaat 6 assige robot speciaal ontwikkeld voor de medische en farmaceutische industrie.  Deze robot is resistent tegen H2O2 (sterilisatie chemicaliën) en kan een gewicht van 2kg over een werkbereik van 432mm verplaatsen.  Ideaal om in laboratoriumomgeving gebruikt te worden cleanroom omstandigheden heersen.
De andere kleine robot is de academische robot.  Deze is zeer betaalbaar en eenvoudig te vervoeren dankzij zijn compacte ontwerp.  Deze robot is bedoelt als leerinstrument voor studenten.  Deze kunnen hiermee echte robot software schrijven welke 1 op 1 compatibel is met de grotere robots.   De robot heeft een geïntegreerde 7e as in de vorm van een gripper.  Dit product is ideaal om robots te begrijpen en te leren programmeren.  Het programmeren gebeurd gewoon op een standaard pc, laptop of PLC, er zijn dus geen dure controllers nodig. Er kan geprogrammeerd worden in diversen programmeertalen waaronder WINCAPS III, C++, C #, VB, Java en LabVIEW.  Uiteraard blijft wel alle standaard DENSO communicatie mogelijk, zo kan er een visionsysteem (camera) en I/O's worden aangesloten.  Een ander belangrijk punt van deze academische robot is dat deze niet binnen veiligheidshekken dient geplaatst te worden, zo veilig en compact is dit ontwerp, het is een echt tafelmodel.

Een ander belangrijk aspect van DENSO robotica is uiteraard de software.  Op dit punt zit DENSO niet stil en heeft een nieuwe release (versie 3.20) vrijgegeven. Ook deze nieuwe update zal uitvoering gepresenteerd worden waaronder de nieuwe Virtual Robot Simulator.  Hiermee is het mogelijk om binnen de PC omgeving een complete simulatie te maken van een robot applicatie.  Tevens zijn de laatste robot modellen toegevoegd in de bibliotheken.  Deze versie maakt het ook mogelijk een film te maken van de 3Dview simulatie. Verder zitten er uiteraard nog veel meer updates en toevoegingen in waarmee het programmeren van een DENSO robot simpeler wordt.

 - EINDE PERSBERICHT -
Geplaatste persberichten / items:
- Metaal Magazine