Harmonic Drive vet voor DENSO robots

Geplaatst 10 dec. 2012 22:05 door ROBA Engineering   [ 8 jan. 2013 00:37 bijgewerkt ]

ROBA levert kleine hoeveelheden Harmonic drive vet.
Harmonic drive vet specificatie:  4B  No.: 2
NET: 500 gram
€ 52,- excl. BTW

ROBA Engineering op de Vision en Robotics beurs editie 2011

Geplaatst 10 dec. 2012 22:04 door ROBA Engineering   [ 8 jan. 2013 00:37 bijgewerkt ]Veldhoven 25-26 mei 2011,
 
ROBA Engineering heeft zich succesvol als dealer van DENSO en HYUNDAI gepresenteerd op de Vision en Robotics beurs editie 2011.
 
Tijdens de beurs presenteerde we diversen modellen robots, zowel 4 assig als 6 assig, van DENSO en HYUNDAI.
Ondanks meerdere robot aanbieders,  waren de DENSO robots zeer in trek, dit bleek uit navraag vooral om de kwaliteit en de absolute snelheid van sommige modellen.
 
Veel van onze standbezoekers weten dat bij andere robot aanbieders DENSO hardware onder de kap zit, maar er een andere sticker op geplakt zit.   Alleen al om deze reden kwamen veel standbezoekers rechtstreeks naar de bron, in dit geval DENSO.
Ook bleek, dat sommige van onze standbezoekers nu eenmaal een robot nodig hadden die razendsnel is, met een zeer degelijke kwaliteit.  Andere bezoekers wilde een robot die makkelijk te bedienen cq. te programmeren was, en geen moeilijke menu bediening maar gewoon straight-forward en simpel zelf te leren.
 
Veel bekijks was er voor de academische robot.   Vooral vanuit de opleidingshoek, en met name docenten.   Vooral docenten waren erg gecharmeerd van deze academische robot en snapte de DENSO filosofie, "jong geleerd, is oud gedaan".
De DENSO academische robot is simpel op een bureau te gebruiken en behoeft geen veiligheidsmaatregelen rondom de robot, ideaal tijdens practicum lessen.
Studenten die nu op een DENSO academische robot leren programmeren, en zien hoe simpel het eigenlijk is, kunnen later bij een werkgever makkelijker instappen in een evt robotica project, en hopelijk gezien hun ervaring tijdens hun opleiding met de DENSO academische robot, hebben zij wellicht de voorkeur voor een DENSO robot.  Immers "jong geleerd, is oud gedaan".
 
Ook het totaal pakket wat ROBA Engineering aanbied is bij vele standbezoekers al perfect bevonden.
Het service en onderhoud gedeelte, samen met de trainingsopleidingen, vonden veel bezoekers een mooie aanvulling op het totale pakket als dealer.
Wij wilde benadrukken tijdens de beurs dat het bedienen van een robot niet moeilijk moet, en eigenlijk ook niet mag zijn. Ons streven is iedere klant met of zonder robotica kennis, binnen 1 a 2 dagen training, een complete applicatie te laten maken specifiek voor zijn eigen product.
Voor ieder vraagstuk heeft DENSO of HYUNDAI een passende robot.

DENSO Zekering Kit voor RC5 / RC7 controllers

Geplaatst 10 dec. 2012 22:03 door ROBA Engineering   [ 8 jan. 2013 00:37 bijgewerkt ]

ROBA Engineering heeft standaard uit voorraad leverbaar:

DENSO Zekering Kit RC5 / RC7 controller
Bestaat uit:
0,3 Amp Zekering
1,3 Amp Zekering
3,2 Amp Zekering
4,0 Amp Zekering
Transistor Array

Prijs: € 29,50


Wilt u een DENSO Zekering Kit bestellen ?
Neem dan contact op.ROBA Engineering als exposant op Vision & Robotics beurs 2011

Geplaatst 10 dec. 2012 22:02 door ROBA Engineering   [ 8 jan. 2013 00:37 bijgewerkt ]

ROBA Engineering zal op 25 & 26 mei 2011 als exposant aanwezig zijn op de Vision & Robotics beurs, op standnummer 52.

ROBA Engineering zal op de Vision & Robotics 2011 haar nieuwste producten van DENSO en Hyundai demonstreren. ROBA Engineering heeft voor ieder denkbare applicatie een passende robot, zoals voor handling & logistiek, productieautomatisering, farmaceutische industrie, agrarische industrie en tuinbouw.

Producten en diensten van ROBA ENGINEERING

 • Robots voor de agro
 • Robots voor de handling / logistiek
 • Robots voor de productieautomatisering
 • Vision / robotica systemen

Ook zal de ROBA democel aanwezig zijn waar een live bewegende robot een demonstratie zal geven op verschillende snelheden.

Wij hopen dat onze beursstand bezoekers geïnteresseerd raken door onze demonstratie en vragen zullen stellen voor een eventuele eigen toepassing.  Met onze zeer grote kennis en ervaring op robotica gebied kunnen wij direct feedback geven.Wilt u ons bezoeken, of andere collega's gebruik dan onderstaande link voor uw gratis entreebewijs.
Vision & Robotics entreebewijsDENSO "European Round Tour" dag - Overweldigend succes

Geplaatst 10 dec. 2012 22:02 door ROBA Engineering   [ 8 jan. 2013 00:37 bijgewerkt ]

16 maart 2011 Ouderkerk aan de Amstel.
Eindelijk was het dan zo ver, DENSO presenteerde bij ROBA Engineering haar nieuwe productlijn.
Enkele dagen eerder werden exclusief de nieuwe producten rechtstreeks vanuit Japan toegestuurd.

De nieuwe VS-serie (een echte showstopper), welke ook voor ROBA Engineering een paradepaardje is in de toekomst, had een prominente plek tijdens onze demo dag.
Met een fraai bewegende simulatie stond deze robot de gehele dag geïnteresseerde bezoekers te imponeren.
DENSO was zo vriendelijk om de robot-kop te voorzien van een werkende camera en een fraaie gripper.
Op deze manier konden onze bezoekers en potentiële klanten een indruk krijgen wat er precies bedoelt werd met de combinatie "Robot Vision & Handling".

Verder had DENSO haar Wincaps 3.2 versie ter demonstratie meegenomen.
Hier werd op verzoek door Mr. Sawada ingegaan op klantspecifieke wensen / vragen betreft Wincaps.
Hier was duidelijk zichtbaar dat via de nieuwe programmeersoftware (Wincaps 3.2) een perfecte simulatie gemaakt kan worden van wat er eventueel in de realiteit zou kunnen plaats vinden qua bewegingen en afhandeling.
De ideale ontwikkeltool voor een nieuwe robotapplicatie.
De gemaakte simulatie kan één op één worden gebruikt bij een echte robot [....] ideaal dat niet alles opnieuw geprogrammeerd hoeft te worden.

Een andere opstelling was de VP-G2-S1 Special robot.
Deze is speciaal ontwikkeld voor de medische en farmaceutische industrie. Deze 6 assige robot is resistent tegen H2O2 (sterilisatie chemicaliën) en is ideaal om in laboratoriumomgeving gebruikt te worden waar cleanroom omstandigheden heersen.
Direct zichtbaar voor onze bezoekers aan dit model was dat deze qua afdichting beter afgewerkt is, dit vanwege zijn hoge eisen.
Het is een kleine, en zeer compacte, robot welke ideaal is als handlings robot in medische en/of farmaceutische omgevingen.

En [...] de kleinste opstelling van de dag was de Academische robot.
Een 7 asser, want de eigenlijke 6 asser robot is voorzien van een gripper welke op en dicht kan.
Vandaar dat DENSO er voor gekozen heeft deze het predicaat 7 asser te geven.
Duidelijk zichtbaar was dat deze robot echt bedoelt is voor onderwijs doeleinden.
Het is een realistisch werkend tafelmodel welke zonder enige veiligheidsmaatregelen geplaatst kan worden op een bureau.
Deze robot is ideaal om de nieuwe generatie robotiseerders (studenten) al vast te laten wennen aan het besturen en programmeren van een robot.
Dit alles gebeurd uiteraard via de standaard Wincaps software van DENSO welke ook voor de grote modellen gebruikt wordt.

Al met al denken wij dat dit een geslaagde dag was voor DENSO, maar zeker voor ROBA Engineering als dealer (Benelux).
Wij hopen dat onze bezoekers geïnspireerd en enthousiast zijn geraakt door de nieuwe productlijn van DENSO.


Namens ROBA Engineering willen wij dan ook iedere bezoeker bedanken voor zijn of haar getoonde interesse, en voor het langskomen op onze DENSO "European Round Tour" dag.

Tot een volgende keer [...]
ROBA Engineering

DENSO "European Round Tour" persbericht

Geplaatst 10 dec. 2012 22:01 door ROBA Engineering   [ 8 jan. 2013 00:37 bijgewerkt ]

DENSO
"European Round Tour"
DENSO presenteert bij dealer, ROBA Engineering, haar nieuwe productlijn.
op: 16 - MAART - 2011, van 10:00 t/m 16:00 uur
 
DENSO robotics zal in de komende periode haar geprefereerde dealers in europa bezoeken, en daar haar nieuwe productlijn presenteren.  Uiteraard word de presentatie dit jaar ook gegeven bij ROBA Engineering, een vertrouwde dealer van DENSO in de Benelux.
DENSO zal op deze demodag meerdere robotica gerelateerde producten presenteren.   Eén daarvan is de nieuwe VS sersie, werelds snelste 6 assige robot die supersnel is en tot 10000 mm/s kan bewegen met een precisie van 0.02mm.  Verder kan deze nieuwe robot een gewicht van 7kg over een werkbereik van 900mm verplaatsen.  Maar wat deze nieuwe robot verder uniek maakt is dat deze een IP67 normering heeft, dit wil zeggen dat hij volledig onder water kan werken, iets wat vrij uniek is in de robotica branch. Een ander groot voordeel van dit nieuwe ontwerp is dat het ontwerp zeer compact is waardoor deze perfect in een bestaande kleine omgeving geïntegreerd kan worden, dit komt mede doordat de robot de bekabeling aan de onderzijde van de montagevoet als optie heeft.    Verder zijn er diversen aansluitmogelijkheden aan de robot waaronder een gigabit ethernet- en servo aansluiting op de 6e as waardoor extra bekabeling overbodig wordt.

Verder zal DENSO ook twee kleinere modellen presenteren, ieder met specifieke marktsegmenten.
Eén van deze kleine robots is de VP-G2-S1 Special robot. Dit is een petite formaat 6 assige robot speciaal ontwikkeld voor de medische en farmaceutische industrie.  Deze robot is resistent tegen H2O2 (sterilisatie chemicaliën) en kan een gewicht van 2kg over een werkbereik van 432mm verplaatsen.  Ideaal om in laboratoriumomgeving gebruikt te worden cleanroom omstandigheden heersen.
De andere kleine robot is de academische robot.  Deze is zeer betaalbaar en eenvoudig te vervoeren dankzij zijn compacte ontwerp.  Deze robot is bedoelt als leerinstrument voor studenten.  Deze kunnen hiermee echte robot software schrijven welke 1 op 1 compatibel is met de grotere robots.   De robot heeft een geïntegreerde 7e as in de vorm van een gripper.  Dit product is ideaal om robots te begrijpen en te leren programmeren.  Het programmeren gebeurd gewoon op een standaard pc, laptop of PLC, er zijn dus geen dure controllers nodig. Er kan geprogrammeerd worden in diversen programmeertalen waaronder WINCAPS III, C++, C #, VB, Java en LabVIEW.  Uiteraard blijft wel alle standaard DENSO communicatie mogelijk, zo kan er een visionsysteem (camera) en I/O's worden aangesloten.  Een ander belangrijk punt van deze academische robot is dat deze niet binnen veiligheidshekken dient geplaatst te worden, zo veilig en compact is dit ontwerp, het is een echt tafelmodel.

Een ander belangrijk aspect van DENSO robotica is uiteraard de software.  Op dit punt zit DENSO niet stil en heeft een nieuwe release (versie 3.20) vrijgegeven. Ook deze nieuwe update zal uitvoering gepresenteerd worden waaronder de nieuwe Virtual Robot Simulator.  Hiermee is het mogelijk om binnen de PC omgeving een complete simulatie te maken van een robot applicatie.  Tevens zijn de laatste robot modellen toegevoegd in de bibliotheken.  Deze versie maakt het ook mogelijk een film te maken van de 3Dview simulatie. Verder zitten er uiteraard nog veel meer updates en toevoegingen in waarmee het programmeren van een DENSO robot simpeler wordt.

 - EINDE PERSBERICHT -
Geplaatste persberichten / items:
- Metaal Magazine

DENSO new VS-series

Geplaatst 10 dec. 2012 21:59 door ROBA Engineering   [ 8 jan. 2013 00:37 bijgewerkt ]

DENSO presents the NEW VS-SERIES
Automatica 2010 , München
 • Speed: 9500 mm/s tot 10000 mm/s
 • High precision: 0.02mm t/m 0.03mm
 • Payload: tot 7kg
 • Work area: 700mm - 900mm
 • Compact design
 • IP40 and IP67
 • Gigabit & servo connection at 6th axis (optional)

Want more information please contact us.


DENSO European Round Tour bij ROBA Engineering

Geplaatst 10 dec. 2012 21:58 door ROBA Engineering   [ 8 jan. 2013 00:37 bijgewerkt ]

DENSO European Round Tour.
DENSO organiseert samen met ROBA Engineering een demo dag waarbij DENSO haar nieuwste producten zal demonstreren.

U bent van harte welkom om op 16 maart 2011 tussen 10.00 en 16.00 uur binnen te lopen, om de nieuwste producten van DENSO te komen bekijken, en bijgepraat worden omtrent de laatst software mogelijkheden van Wincaps 3.2


ROBA Engineering 18 t/m 20 januari 2011 aanwezig op de TIV 2011 - Gorinchem

Geplaatst 10 dec. 2012 21:57 door ROBA Engineering   [ 8 jan. 2013 00:37 bijgewerkt ]


ROBA Engineering TIV 2011
Technische Industriële Vakbeurs
18 t/m 20 januari 2011


Foto van de ROBA Engineering stand.


Video van een robot demonstratie

Persbericht: ROBA Engineering verwerft dealerschap HYUNDAI robots.

Geplaatst 10 dec. 2012 21:56 door ROBA Engineering   [ 8 jan. 2013 00:37 bijgewerkt ]

ROBA Engineering verwerft dealerschap HYUNDAI robots.

Ouderkerk a/d Amstel, 11 januari 2011. ROBA engineering heeft op 5 november 2010 een dealerschap overeenkomst gesloten met HYUNDAI HEAVY INDUSTRIES CO.,LTD te Korea, voor het leveren van HYUNDAI robots in de Benelux. ROBA Engineering zal ook zorg dragen voor de service en training voor de HYUNDAI robots in de Benelux.

De laatste tests van de T.U.V. in Duitsland bewijzen wederom dat HYUNDAI uiterst betrouwbare auto’s fabriceert. De HYUNDAI auto’s worden voor het overgrote deel gebouwd met HYUNDAI robots. De HYUNDAI robots hebben veelal dezelfde eigenschappen als de HYUNDAI auto’s, betrouwbaar, degelijk, gebruiksvriendelijk en een lage aanschafprijs.
ROBA Engineering zal vanaf januari 2011 de HYUNDAI robot actief gaan promoten en verkopen in de Benelux. Het dealerschap van HYUNDAI sluit perfect aan bij de reeds bestaande dealerschappen, zoals DENSO ROBOTS , YAMAHA ROBOTS ,FLEXFACTORY verenkel systemen. Met HYUNDAI in het leveringspakket levert ROBA Engineering nu de meest brede robot range in de Benelux.
HYUNDAI levert een complete range robots met een draaglast van 6 kg tot en met 400 kg.
Met de nieuwste HI5 controller heeft HYUNDAI een zeer sterke troef in handen. Met de zeer gebruiksvriendelijke manier van programmeren maakt HYUNDAI het mogelijk robots te installeren in alle industrieën.

ROBA Engineering
Ambachtenstraat 46
1191 JN Ouderkerk a/d Amstel
Tel: +31(0)20 472 4554
Fax: +31(0)20 472 4553
E-mail info@roba-engineering.nl
www.roba-engineering.nl

Geplaatste persberichten / items:
- Metaalnieuws
- Aandrijftechniek
- Vision & Robotics
- Metaal Magazine
- Nederlandse Industrie
- Vraag en Aanbod
- Twitter

1-10 of 10