ANYFEEDER:
De
ANYFEEDER® is een compacte programmeerbare feeder van het zwitserse bedrijf FLEXFACTORY. De ANYFEEDER® is toegespitst voor het handelen van kleinere producten, namelijk tot 60 mm (diagonaal) en tot 50g per onderdeel.

Het systeem:
Het principe van een systeem kent dezelfde samenstelling als die van de
EYEFEEDER®, namelijk een ANYFEEDER® in combinatie met een vision systeem en een robot. De werking het totale systeem met een ANYFEEDER® is hetzelfde als een systeem met een EYEFEEDER®.

De feeder:

De ANYFEEDER® maakt gebruik van een door een servo-motor aangedreven trilplaat bestuurd vanuit een in de ANYFEEDER® aanwezige drive-unit. Communicatie tussen deze en de robotcontroller vind plaats via RS232 of parallel I/O’s. Omdat de ANYFEEDER® voornamelijk bedoeld is voor het handelen van kleinere producten is een standaard geïntegreerde trilbak voldoende voor de aanvoer van producten. De ANYFEEDER® is leverbaar in 3 maatvoeringen, de SX120, de SX160 en de SX240, en met verschillende trilplaaten waarvan kleur en textuur kunnen worden gekozen. De EYEFEEDER® beidt de mogelijkheid producten van onder te belichten middels backlight.

Het vision-systeem:
Er kan gebruik worden gemaakt van ieder willekeurig vision-systeem, net welke het product behoefd. Het vision-systeem kan via Ethernet direct worden aangesloten op de robot controller. In de DENSO controller zijn libraries van verschillende vision-systeem fabrikanten aanwezig waardoor communicatie en kalibratie via de DENSO robot programeer software mogelijk is. Tevens is visualisatie van het vision systeem mogelijk via de Teaching Pendant. Deze features maken IPC, PLC en HMI’s overbodig.


De robot:
Ook voor een systeem met een
ANYFEEDER® geld dat iedere DENSO robot toepasbaar is. Zo is de mogelijkheid simpel te positioneren met een 4-assige (scara) robot, of direct monteren met een 6-assige robot.

Toepassingen:
Verenkelen, positioneren, kwaliteitscontrole, montage en machinebelading. Producten tot maximaal 75mm (diagonaal) en met een gewicht tot 50gr kunnen gehandeld worden. Enkele toepassingsvoorbeelden zijn: het verenkelen van elektronica onderdelen, kleine mechanische onderdelen. Niet geschikt voor onverpakt voedingsmiddelen.

Samenvattend:
Ook de ANYFEEDER® maakt 100% flexibel non-stop produceren mogelijk waarbij het wisselen van producten snel kan plaatsvinden. Dit maakt automatiseren bij lage aantallen al rendabel. Anders dan bij systemen met conveyer tracking, behoefd het systeem met geen retour. Hierdoor kunnen applicaties compact uitgevoerd worden en bijvoorbeeld dicht tegen spuitgietmachine geplaatst kan worden.

Heeft u momenteel een verenkelvraagstuk dan voert ROBA-Engineering graag een test voor u uit.