https://sites.google.com/site/robaengineeringnl/home

www.eyefeeder.com

Systeem:
Het systeem bestaat uit de
EYEFEEDER®, een vision systeem en een robot. Producten worden vanaf een opvoerband of een trilbak op de band / oppervlakte van de EYEFEEDER® gestort. Het schudsysteem spreidt of keert de producten in het detectiegebied van het vision-systeem. Het vision-systeem detecteert goed gepositioneerde producten en geeft de coördinaten door aan de robot die deze pakt en indien nodig, met hoge precisie plaatst op een aangegeven positie. Wanneer er niet voldoende goed gepositioneerde producten liggen geeft het vision-systeem de EYEFEEDER® de opdracht om te schudden / spreiden om zo producten goed te positioneren. Liggen er geen of te weinig producten, dan geeft het vision-systeem de opdracht nieuwe producten aan te voeren vanuit de bulk.

EYEFEEDER®:
De
EYEFEEDER® is een gepatenteerde flexibele feeder op basis van lopende band met een schudsysteem, beide aangedreven door servomotoren. Bandsnelheid, schudpatronen en schudintensiteit zijn makkelijk in te stellen op de DENSO Teaching Pendant waardoor een product snel kan worden gewisseld. De soft- en hardware zijn volledig geïntegreerd in de DENSO robot controller waardoor additionele drivers, PLC’s of IPC’s overbodig zijn. De EYEFEEDER® is leverbaar in 3 afmetingen en kan voorzien worden van verschillende type banden en back-light om detectie te bevorderen.

MINI EYEFEEDER®:
De MINI
EYEFEEDER® is een gepatenteerde feeder met een pneumatisch aangedreven schudsysteem.  De software van MINI EYEFEEDER® is volledig geïntegreerd in de DENSO robot controller en communicatie met deze vindt plaats via parallelle I/O’s. Verschillende schudpatronen kunnen gekozen worden via de DENSO Teaching Pendant om zo producten optimaal te spreiden of keren. Zijn minimale afmetingen maken zeer compacte applicaties mogelijk. De MINI EYEFEEDER® wordt standaard met back-light geleverd.

Vision systeem:
Er kan gebruik worden gemaakt van ieder willekeurig vision-systeem, net welke het product behoeft. Deze is via Ethernet direct aan te sluiten op de DENSO robot controller waarin libraries van verschillende vision-systeem fabrikanten aanwezig zijn. Communicatie via TCP/IP is daarmee simpel op te zetten en zijn commando’s onderling vastgelegd in een protocol waardoor programmeertijd aanzienlijk wordt verkort. Visualisatie van het vision-systeem is mogelijk via de Teaching Pendant en maakt additionele HMI’s overbodig.

Robot:
DENSO biedt een breed scala 4- en 6-assige robots aan met payloads van 3 tot 20kg en rijkwijdtes van 350 tot 1300mm. Deze volledige range is inzetbaar naast de
EYEFEEDER®. Zo is het mogelijk simpel te positioneren met een 4-assige (scara) robot, of direct monteren met een 6-assige robot. De krachtige PLC functie in de DENSO RC8 robot controller maakt een directe bediening van de EYEFEEDER® en het vision-systeem via zijn Teaching Pendant mogelijk. Additionele HMI’s en of controllers zijn daardoor niet nodig.

Toepassingen:
Verenkelen, positioneren, kwaliteitscontrole, montage en machinebelading. Producten tot maximaal 250mm (diagonaal) en met een gewicht van 2 tot 300gr kunnen gehandeld worden. Enkele toepassingsvoorbeelden zijn: het verenkelen van veelvormige metaalonderdelen, uitsorteren van snoep, verspenen van plantenstekjes, en monteren van luidspeakerhuizen, etc. Het systeem is minder geschikt voor overpakten voedingsmiddelen.

Samenvattend:
De
EYEFEEDER® maakt 100% flexibel non-stop produceren mogelijk.  Producten kunnen snel gewisseld worden waardoor automatiseren bij lage aantallen al rendabel is.
Anders dan bij systemen met conveyer-tracking, behoefd het systeem geen retour-systeem. De geringe afmetingen van de
EYEFEEDER® en MINI-EYEFEEDER® maken compacte applicaties mogelijk.
Heeft u momenteel een verenkelvraagstuk dan voert ROBA-Engineering graag een test voor u uit.Download Eyefeeder brochure
EYEFEEDER® Concept

EYEFEEDER® models
EYEFEEDER® 1000 met vibrenende producten
EYEFEEDER® toepassing