Wedstrijdzaken‎ > ‎

Tijdens de wedstrijd

Wij verzoeken je vriendelijk om aanwijzingen van medewerkers van de organisatie op te volgen om een soepel verloop van de wedstrijden zoveel mogelijk te kunnen garanderen.
Parkeren
Bij drukke wedstrijden zullen parkeerwachten aangeven waar je je auto en eventueel trailer kunt parkeren. Wij verzoeken je deze aanwijzingen op te volgen. Er is slechts beperkt plaats op het parkeerterrein. Bij wedstrijden is het parkeerterrein meestal gereserveerd voor combinaties met trailer. Je auto kun je dan het beste op de dijk parkeren.

De op- en afritten die naar het wedstrijdterrein en de manege leiden moeten vrij blijven. Dit geldt ook voor het pad naast de manege. Officials en hulpdiensten kunnen van het pad gebruik maken. Wanneer geparkeerde auto’s en fietsen op deze plaatsen de weg blokkeren kan dat in noodgevallen levensbedreigend zijn. 

Aanmelden bij het secretariaat
Meld je bij aankomst direct aan bij het wedstrijdsecretariaat. Bij het wedstrijdsecretariaat kun je je inschrijven en het startgeld voldoen. Wij verzoeken je vriendelijke om zoveel mogelijk gepast te betalen. Het secretariaat beschikt maar over een beperkte kas. 

Zorg dat je op tijd aanwezig bent voor het geval dat het programma inloopt. Check de dag van te voren nog even de startlijst of je starttijd niet veranderd is. 

Tijdens het indoor seizoen zit het secretariaat in de kantine. Tijdens outdoor wedstrijden is het wedstrijdsecretariaat soms ergens anders op het terrein geplaatst. Dit staat dan echter aangegeven bij de ingang van de manege. 

Losrijden
Vraag bij het wedstrijdsecretariaat in welke rijbaan je kunt losrijden. Bij indoor wedstrijden is het losrijden in de kleine rijbaan voor de Z ruiters. Voor de B, L en M ruiters is losrijden in de grote hal. Bij de outdoor wedstrijden is het losrijden in de grote binnen rijhal. Tijdens de Zilveren Mustang wordt gedeeltelijk los gereden op de wei. 

Wedstrijdtenue
Voor het rijden van wedstrijden heeft de KNHS vaste regels ten aanzien van kleding van de ruiter. Deze regels moeten worden gevolgd, tenzij je in verenigingtenue rijdt. Voor RV de Mustang is dit: een witte broek, rode sweater met logo met daaronder een wit kraagje (van een polo of overhemd), witte handschoenen, veiligheidshelm en rijlaarzen. Onder het zadel ligt natuurlijk het verenigingssjabrak (wit dekje met logo). Als je dat niet hebt mag je ook een effen wit sjabrak gebruiken.

Ook bij de prijsuitreiking wordt je in volledig tenue verwacht.

Roken
U kunt buiten de opstallen en buiten de evenemententent roken. Als paardenliefhebber weet u natuurlijk ook dat er in de buurt van de hooi- en stro-opslag niet gerookt wordt. Wilt u de restanten van uw sigaret of sigaar in de afvalbakken doen? 

Afval
Het wedstrijdterrein is een weiland waarin gewoonlijk paarden en pony’s lopen. Afval hoort dan ook niet op de grond maar in de afvalbakken. Wilt u uw afval daarin achterlaten en niet op de grond laten liggen? 

Honden
Uw hond is van harte welkom als hij of zij aangelijnd is!

Huishoudelijke regels
Hieronder een kort overzicht van de belangrijke regels die nodig zijn voor een goed verloop van de wedstrijden: 
  • Conform het algemeen wedstrijdreglement kunnen rubrieken in handicap verreden worden. 
  • De behaalde resultaten komen voor puntenregistratie in aanmerking. Dit geldt zowel voor de 2 gereden proeven bij de dressuur als voor de 2 gesprongen parcoursen bij het springen. 
  • De wedstrijdorganisatie, de officials en andere dienstdoende personen aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid met betrekking tot schade toegebracht aan paarden en/of andere eigendommen van deelnemers, of toeschouwers, dan wel voor schades voortvloeiende uit ongevallen van welke aard en oorzaak dan ook. 
  • De deelnemers zijn zelf verantwoordelijk voor de juiste inschrijving in de rubriek(en) waarvoor zij startgerechtigd zijn. 
  • U kunt alleen starten als u in het bezit ben van een (geldige) startkaart en het paspoort van het paard of de pony. Deze papieren kunnen worden opgevraagd door de officials. Voor pony’s geldt daarnaast dat er een geldige meting in het paspoort is opgenomen. Zorg ervoor dat u deze papieren in uw directe nabijheid heeft! 
  • Het is mogelijk dat er controle plaatsvindt op ongeoorloofde medicijnen en middelen. 
  • Aanwijzingen van medewerkers van de organisatie dienen opgevolgd te worden om een soepel verloop van de wedstrijden zoveel mogelijk te kunnen garanderen.
  • De wedstrijdorganisatie houdt zich het recht voor om het programma te wijzigen. 
Voor meer informatie, verwijzen we je graag naar onze reglementen.
Comments