Paardrijden‎ > ‎

FNRS

Wedstrijdrijden met een manegepaard of pony
Manege de Mustang organiseert de FNRS-diplomaproeven. Het FNRS-diploma en het daarbijbehorende FNRS ruiterpaspoort zijn landelijk erkend. Met het FNRS paspoort kun je bij FNRS-maneges aantonen op welk niveau je paardrijdt. Daarnaast zit bij het ruiterpaspoort ook een ongevallenverzekering en zijn er speciale kortingen die je alleen met een ruiterpaspoort krijgt!

Bij het diplomarijden word je door een FNRS-jurylid beoordeeld op de manier waarop je het paard bepaalde oefeningen laat uitvoeren. Het resultaat wordt vastgelegd in het FNRS-ruiterpaspoort. Na het behalen van een diploma ga je een niveau hoger rijden. De proeven gaan van F1 tot en met F20, ofwel van beginnende ruiter tot en met gevorderde. 

Om een FNRS diploma te behalen, moet je een aantal proeven rijden. Bij deze proeven behaal je promotiepunten, dat wil zeggen dat je gemiddeld een zes hebt gehaald bij de oefeningen. Voor de proeven F1 en F2 is slechts één promotiepunt nodig om bevorderd te worden naar een hoger niveau. Bij de proeven F3 tot en met F9 zijn twee promotiepunten nodig om op een hoger niveau te komen. Van F9 tot en met F20 zijn drie promotiepunten nodig. In de lessen bij Manege De Mustang worden de oefeningen behandeld.

Starten met het FNRS-diplomarijden?
Als je wilt beginnen met het diplomarijden, dan kun je het beste contact opnemen met Manege de Mustang, tel: 0186-661557.
Comments