Nieuws

Bekijk hier het laatste nieuws...

Algemene Ledenvergadering 2017 + CHIO 2017

posted Mar 14, 2017, 2:39 PM by R.V. de Mustang

Beste Mustanger,

Wij nodigen alle leden en ouders van leden uit om onze jaarlijkse Algemene Ledenvergadering bij te wonen. Deze zal gehouden worden op
donderdag 23 maart, vanaf 20.30 uur in de kantine van Manege de Mustang. Hieronder vind je de agenda voor de vergadering.
 
Laat even weten of je erbij bent via secretaris@rvdemustang.nl.

CHIO Zuid-Holland Cup
Ook dit jaar willen we weer mee doen met de selecties voor de CHIO Zuid-Holland cup. Selecties worden verreden in het pinksterweekend (4/5 juni). We zijn op zoek naar 2 combinaties in het M1/M2 en 2 in het Z1/Z2/ZZL. Lijkt het je leuk om mee te doen? Inschrijven kan alvast via secretaris@rvdemustang.nl. Geef hierbij ook aan of je een voorkeur hebt om zondag of maandag te starten. Let op: Wij kunnen bij de organisatie enkel een voorkeur aangeven. Als je je inschrijft gaan we er vanuit dat je beide dagen beschikbaar bent. 
 


Met vriendelijke groet,

Bestuur van RV de Mustang

Uitslagen bokalen Zilveren Mustang 2016

posted Mar 6, 2017, 7:51 AM by R.V. de Mustang   [ updated Mar 6, 2017, 8:02 AM ]

Deze uitslagen hadden jullie nog van ons tegoed...


Zilveren Mustang

Dressuur

 • B paarden: Kimberly Grinwis
 • L paarden: Naomi Bruin - RV de Mustang
 • M paarden: Rianda Schurink - RV de Mustang
 • Z paarden: Jeske Bouwman
 • ZZL paarden: Jasmien de Koeyer
 • B pony's: Isis Boeije
 • L pony's: Yvonne van Dis
 • M pony's: Shona Slinger
 • Z pony's: Sascha Heijmans
Kür op muziek
 • Paarden: Iris Houweling
 • Pony's: Tamara Lokker

Korendijk bokaal

Pony's

 • Springen: Lenne Verloo
 • Dressuur: Tamara Lokker
Paarden:
 • Springen: Rebecca de Ruiter
 • Dressuur: Rianda Schurink - RV de Mustang

Eilandenbokaal

Pony's :

 1. Gina Gerrets
 2. Julia Goud

Paarden:

 1. Jet van 't Zelfden
 2. Rebeccaa de Ruiter
 3. Bennie Bijl


Hoekse Waard bokaal

Paarden:

 1. Anne-Marjet Brandt - RV Oud-Beijerland - 68,73%
 2. Kristel Meijer - RV Oostmoerse ruiters - 68,23%
 3. Jeske Bouwman - RV de Schouwse Ruiters - 66,77%

Pony's

 1. Tamara Lokker - PC de Flardingha Ruiters - 69,91%
 2. Isis Boeije - PC Beyaert - 67,79%
 3. Shona Slinger - PC Rockanje - 67,5%

Nieuwjaarsborrel 2017

posted Dec 31, 2016, 1:22 AM by R.V. de Mustang   [ updated Dec 31, 2016, 1:26 AM ]

Wij wensen al onze leden en vrijwilligers een hele fijne jaarwisseling en een gelukkig en gezond 2017!

Wij nodigen jullie graag uit voor de nieuwjaarsborrel op 8 januari vanaf 16.00 uur in de kantine van Manege de Mustang. Het eerste rondje drinken en de hapjes worden verzorgd! Kom je ook?

Let op: Door een foutje in onze site stond hier vermeld dat de nieuwjaarsborrel 1 januari zou zijn, maar dit moet 8 januari zijn. Helaas was het door andere verplichtingen voor niemand in het bestuur mogelijk om aanwezig te zijn 1 januari.

Startlijst Overkampen en Kip/oliebollen wedstrijd

posted Dec 12, 2016, 12:11 PM by R.V. de Mustang   [ updated Dec 17, 2016, 9:58 AM ]

Bekijk hier de definitieve startlijst voor aankomend weekend. 

Heb je nog vragen? Mail even naar secretaris@rvdemustang.nl. 

Clubkampioenschap

posted Dec 8, 2016, 12:24 PM by R.V. de Mustang   [ updated Dec 12, 2016, 12:12 PM ]

Volgend weekend gaan we overkampen voor het clubkampioenschap 2016! De geselecteerden zijn bekend en hebben inmiddels per mail hun uitnodiging gehad. Het gaat om:

Dressuur pony's:

 • B Tara Lotte 
 • L1 Senna van Vught 
 • Z1 Carlijn Dekker
Dressuur paarden:
 • L1 Kim Janson 
 • L1 Esther vd Velde 
 • L2 Naomi Bruin
 • L2 Simone Snoek 
 • L2 Linda Otte
 • L2 Marilyn van Peenen
 • L2 Daniëlle vd Heijden 
 • M1 Bennie Bijl 
 • Z2 Mariska Groenendijk
Springen pony's:
 • BB Tara Lotte
 • B Senna van Vugt
 • L Marjolijn van Bochove
 • M Stephanie Troost
Springen paarden:
 • B Simone Snoek
 • L Bennie Bijl

Toelichting berekening dressuur
Omdat wij ons voor kunnen stellen dat de selectie bij de dressuur wellicht wat vragen op kan roepen, lichten we hier graag nader toe hoe we tot deze lijst zijn gekomen.

De eisen bij de dressuur zijn dat alleen combinaties in aanmerking komen die minimaal 8 proeven hebben gereden. Per proef wordt een klassement samengesteld van de combinaties van onze rijvereniging en worden zo plaatsingspunten toebedeeld. Degene met het laagste totaal aan plaatsingspunten selecteert zich voor het overkampen. Een combinatie moet dan wel een gemiddelde score hebben van minimaal 60%. Nieuw sinds 2015 is dat combinaties hun punten mee kunnen nemen naar een volgende klasse. 

Bij de dressuur zijn er per klasse meerdere geselecteerden. Dit heeft te maken met de mogelijkheid om punten voor het kampioenschap mee te nemen naar de volgende klasse. Vorig jaar waren dat er niet zo veel, maar dit jaar wel! Om tot een juiste selectie te komen, hebben we de volgende stappen gevolgd:
 1. Alle combinaties bepaald die minimaal 8 proeven gereden hebben op wedstrijden van ons
 2. Vervolgens de 8 beste proeven bepaald op basis van plaatsingspunten
 3. Over de 8 beste proeven het totaal aan plaatsingspunten berekend
 4. Vervolgens hebben we per combinatie gekeken hoe die 8 beste proeven verdeeld waren over de diverse klassen. De combinatie selecteert zich voor het clubkampioenschap in de hoogste klasse van zijn 8 beste proeven. 
 5. De plaatsingspunten samen met de verdeling van de proeven over de diverse klassen hebben we daarna onderling vergeleken:
  1. Bij gelijke verdeling over de klassen hebben we de combinatie geselecteerd met het laagste totaal aan plaatsingspunten. Bij gelijke stand selecteren beide combinaties.
  2. Bij combinaties die in dezelfde klasse selecteren maar met een andere verdeling van de proeven per klasse, hebben we gesteld dat deze onderling niet te vergelijken zijn (ene klasse wellicht makkelijker om punten te halen, meer/minder concurrentie etc). Hier selecteren dus meerdere combinaties ook als de één totaal meer plaatsingspunten heeft dan de ander. 
 6. Per combinatie hebben we tot slot een controle gedaan of zij voldaan hebben aan de eis in het reglement van een minimale gemiddelde score over hun proeven van 60% of hoger. 
Zoals jullie kunnen zien is het een hele berekening geweest. Wij geloven dat we op deze manier het beste aan het reglement hebben voldaan zonder leden tekort te doen. We begrijpen echter ook dat dit misschien tot wat vragen leidt. Wil je meer toelichting of de berekeningen inzien? Neem dan contact op met Linda van der Zande via secretaris@rvdemustang.nl.

Overkampen
Alle bovenstaande combinaties hebben inmiddels een mail ontvangen met hun uitnodiging voor het overkampen. Niet mee kunnen rijden met het overkampen betekent dat de combinatie niet meer in aanmerking kan komen voor de titel clubkampioen. Sta je erbij op bovenstaande lijst maar heb je geen uitnodiging ontvangen? Mail dan even naar secretaris@rvdemustang.nl.

Het overkampen voor de dressuur is zaterdagavond 17 december. Het overkampen voor het springen doen we tijdens de Kip tussen de dressuur en het oliebollenspringen. Startlijsten volgen nog. Wij hopen op een hele gezellige avond en dag en hopen dat jullie allemaal onze clubkampioenen aan komen moedigen! Alvast heel veel succes voor iedereen die mee rijdt!!
Vrijwilligersoverzicht Zilveren Mustang

posted Aug 29, 2016, 8:52 AM by R.V. de Mustang   [ updated Aug 29, 2016, 9:14 AM ]

Hier een overzicht van de vrijwilligers voor zaterdag en zondag.

We verzoeken iedereen zich circa een half uur van tevoren even te melden bij het secretariaat. Je krijgt dan je t-shirt en consumptiebonnen.

Alvast heel erg bedankt voor jullie hulp!!

We zoeken nog een parkeerwacht voor zaterdagochtend en een ringmeester bij het springen zaterdag- en zondagmiddag. Wil je helpen? Stuur dan een berichtje naar secretaris@rvdemsuatng.nl.


Prijzen Zilveren Mustang

posted Aug 25, 2016, 2:22 PM by R.V. de Mustang   [ updated Aug 25, 2016, 2:40 PM ]

Dankzij onze sponsors kunnen we dit jaar met de Zilveren Mustang heel veel fantastische prijzen uitreiken!! Elke deelnemer krijgt sowieso een goodie bag met leuke cadeaus van onze sponsors.

Hier een overzicht van de andere prijzen:

Winst in je eigen klasse
Springen en dressuur paarden winnen geldprijzen (1e prijs 30 euro) en nog een leuk extraatje voor je paard. Springen en dressuur pony's winnen een mooie beker en ook een leuk extraatje voor je paard.

Dagprijs zaterdag
Heb je zaterdag goed gereden, blijf dan even wachten voor de dagprijs. Extra prijzen voor de beste per klasse B, L1/L2, M1/M2, Z1/Z2. Bekijk het overzicht van de prijsuitreikingen op de startlijst en zie wanneer deze prijs uitgereikt wordt.

Korendijk bokaal zaterdag
Heb je zaterdag heel heel goed gereden dan kun je beter wachten tot het einde van de dag. Dan reiken wij de Korendijk bokaal uit voor de beste combinatie dressuur en springen van de hele dag. Je wint een prachtige beker en een mooie deken voor je paard of pony.

Kur op muziek zaterdag
Zaterdag avond is de spotlight voor de kur op muziek. Met fantastische geldprijzen oplopend tot 100 euro bij de paarden en 50 euro bij de pony's voor de beste combinatie overall. Met dank aan onze sponsors mogen we daar dan ook nog eens een mooie deken bij doen! Meer dan genoeg reden om mee te doen dus! Voor elke combinatie is er bovendien een kleinigheidje!

Kringkampioenschap springen
De Zilveren Mustang is tevens aangemerkt als kringkampioenschap springen. De kring heeft hier mooie prijzen voor beschikbaar gesteld zoals een luxe deken voor je paard of pony!

Zilveren Mustang bokaal
Heb je zaterdag en zondag mee gereden? Dan maak je kans op de Zilveren Mustang bokaal. Deze prijs wordt uitgereikt aan de best geplaatste combinatie bij springen en dressuur paarden en pony's over 4 proeven in de klassen B, L1/L2, M1/M2, Z1/Z2. Je wint een mooie deken en leuke extra's. Lees meer hoe deze bokaal berekend wordt>>

Eilandenbokaal / Hoekse Waard bokaal
We sluiten onze prijzenregen af met de uitreiking van de Hoekse Waard bokaal en de Eilandenbokaal. Onze wedstrijd is de laatste wedstrijd die mee telt voor beide bokalen en de bokalen worden dan ook einde van de zondag uitgereikt. Er zijn mooie geldprijzen te winnen oplopend tot 300 euro bij de paarden en 150 euro bij de pony's. Daarnaast nog mooie extra's van onze sponsors.


Aanmelden voor de Zilveren Mustang kan nog via dressuur@rvdemustang.nl en springen@rvdemustang.nl.


Herfstmeeting paarden en pony's

posted Aug 18, 2016, 8:32 AM by R.V. de Mustang

In oktober worden de Herfstmeeting paarden en pony's georganiseerd. Natuurlijk willen wij weer sterke teams afvaardigen namens RV de Mustang.

We kunnen voor de Herfstmeeting paarden inschrijven met twee teams, 1 team in B/L en 1 team in M/ZZL. Bij de pony's kunnen we 1 team afvaardigen B/Z. Een team moet bestaan uit minimaal 3 en maximaal 4 combinaties.

Wedstrijddata:
1 oktober - Herfstmeeting pony's in Sliedrecht
2 oktober - Herfstmeeting paarden M/ZZL in Oud-Beijerland
9 oktober - Herfstmeeting paarden B/L in Dordrecht

Wil je mee doen? Schrijf je in door een mail te sturen naar secretaris@rvdemustang.nl. Schrijf je snel in.


Indeling groepen Massage clinic 22 mei

posted May 18, 2016, 11:45 AM by R.V. de Mustang   [ updated May 18, 2016, 11:46 AM ]

Groep 1 - aanvang 10.00 uur

1 Kim Janson
2 Bianca Venema
3 Joke van der Schoor
4 Jennifer Groeneweg
5 Jolanda Lubbers
6 Simone Snoek
7 Marga van Hulst
8 Mariska Groenendijk

Groep 2 - aanvang 13.30 uur

1 Linda Otte
2 Jacqueline Munter
3 Karin van Stralen
4 Kimberley Roelvink
5 Annette Bos
6 Marjolijn van Bochove
7 Carlijn Dekker
8 Floor Dirkse


Kosten clinic: 15 euro inclusief 1 consumptie
Verzamelen in de kantine.

Er wordt in tweetallen met 1 paard gewerkt.
Desgewenst is er de mogelijkheid om nog van paard te wisselen zodat iedereen ook op haar eigen paard kan oefenen (mits er genoeg tijd is).

Een prachtige 8e plek bij de CHIO selecties

posted May 18, 2016, 11:41 AM by R.V. de Mustang   [ updated May 18, 2016, 11:43 AM ]

Ons team heeft een mooie 8e plek weten te bemachtigen tijdens de voorselecties voor het CHIO met een overall score van 194,01%.

Ons team bestond dit jaar uit:

M1 - Lennard Bouwman met Erik - 195,5 punten (10e plaats individueel)
M2 - Mariska Groenendijk met Cip - 188 punten (7e plaats individueel)
Z1 - Isabeau Breure met Detroit - 209,5 punten (4e plaats individueel!)
Z2 - Fleur de Vries met Forthy - 225 punten (12e plaats individueel)

Helaas selecteerden alleen de eerste 5 zich voor de halve finale. Maar met een 8e plek van de 37, zijn wij hartstikke trots op ons team!

1-10 of 102