Over ons‎ > ‎

Activiteiten rijvereniging

Rijvereniging de Mustang is een actieve vereniging die het hele jaar door wedstrijden organiseert. Maar we doen nog veel meer. Hieronder vind je een volledig overzicht van onze activiteiten.
KNHS Dressuurwedstrijden
Rijvereniging De Mustang heeft een goede reputatie opgebouwd met het organiseren van dressuur -en springwedstrijden voor paarden en pony's. Jaarlijks organiseert de vereniging totaal ruim 20 wedstrijden. Door middel van deze wedstrijden kunnen zowel beginnende als gevorderde ruiters hun vorderingen testen en doen ze daarbij wedstrijdervaring op. Inschrijving kan via de mail: dressuur@rvdemustang.nl.  

De FNRS dressuurwedstrijden worden door de manege georganiseerd. Voor meer informatie moet je dan ook bij de manege zijn.

KNHS Springwedstrijden
Rijvereniging De Mustang organiseert jaarlijks circa vier officiële springwedstrijden. Eén springwedstrijd vindt plaats op het concours hippique De Zilveren Mustang. De overige wedstrijden vinden plaats tijdens het indoorseizoen. De avond voorafgaand aan de indoorwedstrijden wordt een oefenparcours opgebouwd voor leden van de rijvereniging en lesklanten van Manege de Mustang. Door deelname aan de oefenparcoursen krijgen onervaren paardensporters de kans ervaring op te doen en zich voor te bereiden op de officiële springwedstrijden. Inschrijving is mogelijk via de mail: springen@rvdemustang.nl.

Clubkampioenschappen dressuur en springen
Ieder jaar wordt er in de verschillende categorieën gestreden om het clubkampioenschap. Om in aanmerking te komen voor de titel clubkampioen moet je aan een in de reglementen vastgesteld minimaal aantal wedstrijden hebben deelgenomen die door de rijvereniging zijn georganiseerd. 
 
De clubkampioenen worden gehuldigd op de dag waarop ook wordt gestreden voor de Wilhelmina Kip-trofee en waarop het oliebollenspringen plaatsvindt (medio december). Clubkampioenen worden te paard/pony gehuldigd. Clubkampioenen krijgen tijdig bericht van het bestuur om zich op deze dag gereed te houden voor de huldiging.

Categorieën Clubkampioenschap:
  • Dressuur Paarden
  • Dressuur Pony’s
  • Springen Paarden;
  • Springen Pony’s.
 
Concours Hippique De Zilveren Mustang
Al vanaf de eerste jaren organiseert Rijvereniging De Mustang op de terreinen van Manege De Mustang het Concours Hippique De Zilveren Mustang, dat traditioneel op de eerste zondag van september plaatsvindt. De sportieve prestaties strekken zich uit over de disciplines dressuur en springen. Uit de gehouden wedstrijden komen na een spannende strijd de kampioenen van De Zilveren Mustang naar voren.

Oefenrubriek
Vanaf 10 juni 2012 organiseert Rijvereniging de Mustang ook oefenrubrieken op de B/L paarden wedstrijden. Deze wedstrijden zijn bedoeld voor rijvereniging leden met een eigen paard of pony zonder KNHS startpas. Alleen met uitdrukkelijke toestemming van de manege mag er met een manegepaard of pony gestart worden. Op deze manier kun je al wat wedstrijdervaring opdoen en testen of je klaar bent om een KNHS startpas aan te vragen.
Wilhelmina Kip Trofee
Voor leden vanaf 18 jaar die niet in het bezit zijn van een startkaart en geen wedstrijdervaring hebben wordt in de maand december een wedstrijd om de ‘Wilhelmina Kip Trofee’ gereden. Naast de eeuwige roem is voor de winnaar een wisselbeker beschikbaar. Voor ervaren ruiters met onervaren paarden is er een aparte rubriek.

Oliebollenspringwedstrijd
Als afsluiting van het verenigingsjaar vindt in de maand december de Oliebollenspringwedstrijd plaats. Deze wedstrijd is opengesteld voor leden van Rijvereniging De Mustang en lesklanten van Manege de Mustang. Deze wedstrijd vindt plaats in aansluiting op de Wilhelmina Kip Trofee.
 
Clinics
Voor onze paarden en pony leden organiseren we jaarlijks ook clinics. Meestal één proefgerichte clinic en één meer traningsgerichte clinic. Tijdens de clinics hebben we al een aantal grote namen mogen verwelkomen op onze manege. De clinicdagen worden met veel plezier georganiseerd en worden over het algemeen zeer goed ontvangen door onze leden.  

Website en facebook
Rijvereniging De Mustang beschikt over een eigen website: http://www.rvdemustang.nl. Sinds de feestelijke opening op 19 november 2005 mag de website zich verheugen op een toenemend aantal bezoekers. De website bevat veel informatie over de rijvereniging, de evenementen en activiteiten, wedstrijduitslagen, verhalen van leden, informatie over de KNHS, interessante links, etc.
 
Sinds 2012 beschikt Rijvereniging De Mustang tevens over een eigen facebook pagina. Op facebook delen we nieuwtjes, foto's, activiteiten, updates tijdens wedstrijden en nieuws van de KNHS.
 
De website en onze facebook pagina vervangen ons oude clubblad 'De Ruif' die jaren met veel liefde en enthousiasme is gemaakt.   
 
Ponykamp
Voor leden van 8 tot en met 18 jaar werd jaarlijks een ponykamp georganiseerd. Door het teruglopende aantal inschrijvingen, heeft de rijvereniging besloten om voorlopig geen ponykamp meer te organiseren. Wellicht dat er in de komende jaren wel weer genoeg animo is. Het bestuur van de rijvereniging zal dit per jaar bekijken. 
Comments