Kies jij voor een tussentijdse toets voordat je gaat afrijden?

Het volgen van rijlessen heeft natuurlijk als doel om uiteindelijk zelfstandig achter het stuur te mogen zitten. Jongeren vinden dit vaak erg spannend. Zeker als je voor het eerst achter het stuur zit in de leswagen, is vaak een moment dat mensen zich nog lang kunnen herinneren. Het rijbewijs kan pas worden aangevraagd bij de gemeente nadat iemand is geslaagd voor het praktijkexamen bij het CBR.

De leerling moet dan samen met een examinator een stuk rijden om te laten zien dat hij of zij klaar is om zelfstandig een auto te besturen. Maar bij een examen komen natuurlijk altijd spanningen naar boven, sommige mensen hebben daar overigens meer last van dan anderen. Voor mensen die graag eerst een soort ‘proefexamen’ willen doen is er de zogenaamde tussentijdse toets. Bezoek de website van We Teach Fast voor meer informatie.

De naam zegt eigenlijk al genoeg

Een tussentijdse toets (ook wel TTT genoemd) is dus in feite een soort van examen op proef. Iemand kan het eerst eens meemaken hoe dat afrijden nu precies in zijn werk gaat, zonder de druk van een echt examen. Voor bepaalde leerlingen kan dit uitkomst bieden, omdat ze het al eens hebben gedaan zal de druk er een beetje af zijn. Natuurlijk zijn er ook mensen die de TTT maar onzin vinden, de kosten zijn namelijk ongeveer gelijk aan het echte examen bij het CBR. Je zou dus kunnen zeggen dat je ook het afrijden kunt proberen en als je daar voor zakt, kun je gewoon nog eens opnieuw het examen doen. Dit eerst examen kan dan ook als ervaring gebruikt worden.

Wat je er ook van de TTT vindt, voor sommige mensen is het absoluut een uitkomst om hier gebruik van te maken. Overleg met je instructeur of het mogelijk ook iets voor jou is. Want met een goede voorbereiding neemt de kans van slagen absoluut toe! Zie jij jezelf al achter het stuur van een auto zitten?

Bezoek ook: Facebook, Twitter, Google Plus & Blogger voor meer informatie.

Rijschool WTF Utrecht