WelkomWelkom allemaal op mijn website. Deze website is bedoeld voor het promoten van mijn modelbaan hobby.

Sinds 2004 bouw ik aan een spoorbaan in schaal N (1:160). De gehele baan staat in het teken van de Rijn / Moezel omgeving. Op mijn baan staat het spoor centraal dat zich tussen de wijnbergen en langs en over de rivier voortbeweegt.

Op tentoonstelling zie je vaak banen die vlak zijn, bergen en tunnels hebben en af en toe een rivier. Maar nog nergens had ik een baan gezien waar over de gehele lengte een rivier te zien was en waar treinen zich voortbewegen door het glooiend landschap en de rivier van links naar rechts en weer terug oversteken. Aangezien ik het Rijn / Moezel gebied zeer mooi vind, zou dat gebied de basis voor het thema worden.
Het zelf bouwen van constructies vind ik prachtig. Daardoor zijn er op de baan ook geen bruggen te vinden die afkomstig zijn uit bouwpakketten. Alles is zelfbouw en in 2008 was de baan voor eerst te zien in Kevelaer (Duitsland).

In 2011 kwamen de plannen voor een uitbreiding. Mijn baan was op dat moment gebouwd in een 'U' opstelling en had geen station of rangeer emplacement en wat is een treinbaan zonder station en rangeer mogelijkheden. In 2012 was de ruwbouw van het station klaar, de rails gelegd en waren overgangsmodules een feit. Tijdens een tentoonstelling eind 2012 was het station voor het eerst te zien.

Ik wens iedereen heel veel kijk plezier op deze site en bezoek mij ook op een van de tentoonstelling waar ik te vinden ben.

Met vriendelijke groet,
Sjaak DiddenDe opstellingen

De Rijn Moezel baan past altijd, kijk snel naar de baan mogelijkheden bij contact!

Laatste nieuws

  • Facebook pagina gelanceerd! Vanaf vandaag zijn de eerste foto's van mijn nieuwe facebook pagina online gezet! Neem snel een kijkje en LIKE ONS :)
    Geplaatst 30 sep. 2015 13:05 door Rijn-Moezel Jack-Rail
  • NIEUW Video Vandaag is het allereerste filmpje toegevoegd van de Rijn Moezel baan. Ga snel door naar de nieuwe video pagina!!
    Geplaatst 6 sep. 2014 05:31 door Rijn-Moezel Jack-Rail
  • De Rijn Moezel past altijd! De Rijn Moezel baan is opgebouwd uit diverse modules hierdoor is er veel flexibiliteit hoe de baan tentoongesteld kan worden. Er zijn 7 verschillende manieren hoe de baan opgebouwd kan ...
    Geplaatst 29 mrt. 2014 07:28 door Rijn-Moezel Jack-Rail
Berichten 1 - 3 van 7 worden weergegeven. Meer bekijken ยป

Waar is de baan te zien

Nieuwe data volgen snelWaar is de baan geweest

- Okt 2013 - Euromodelbouw Genk (B)
- Dec 2012 - Gangelt (D)
- Okt 2012 - Venlo
- Sep 2009 - Venlo
- Sep 2008 - Kevelaer (D)