Welkom

Rijn IJssel ICT

Welkom op de informatie-website van de ICT- en netwerkbeheer opleiding van Rijn IJssel. Deze website zal je voorzien van veel informatie, die je tijdens de opleiding nodig zult hebben.

In deze niveau 4 MBO opleiding zul je in drie jaar tijd worden opgeleid als ICT beheerder. Voor deze opleiding bestaan twee uitstroomrichtingen, namelijk de ICT-beheerder(IB) en de netwerkbeheerder(NB). Wat is de taak van een ICT- of netwerkbeheerder nou eigenlijk en wat wordt er van hem verwacht?

De beheerder draagt de verantwoordelijkheid voor een constant en optimaal werkende netwerk-/media-infrastructuur en/of informatie- en/of mediasysteem en voor het documenteren van en het rapporteren over zijn werkzaamheden. De beheerder zal al zijn werkzaamheden moeten benaderen met een proactieve houding, waarbij oog voor bedrijfsprocessen een pre is. De beheerder is creatief in het zoeken naar oplossingen voor technologische vraagstukken.

Hij zorgt dat hij voortdurend bijblijft op zijn vakgebied. Daarnaast stelt hij zich klantgericht, kritisch en flexibel op. Hij kan goed samenwerken, werkt nauwkeurig, heeft doorzettingsvermogen, kan goed omgaan met tijdsdruk en heeft geen '9 to 5' mentaliteit. Ook wordt van hem verwacht dat hij kan werken volgens kwaliteitscriteria en procedures en dat hij hier ook een bijdrage aan levert. Tenslotte is hij er zich van bewust dat hij een voorbeeldfunctie heeft t.o.v. de eindgebruikers en zijn collega's. Kenmerkend is ook dat de beheerder de Engelse taal beheerst en kan toepassen binnen zijn werkzaamheden: ICT is wereldwijd.


Het team ICT opleidingen wenst jou veel succes met de opleiding!