(16-12-2011) Jubel

Idag, på väg hem med ungarna, med boklådor från bokhandeln att packa böcker i, och två stora påsar mat och godis, bröt jublet igenom på riktigt. "Jag är så jävla glaaaad! Faaan vad kul det ska bli!! Åh, vad kul det ska bli! Vi ska flytta!!"

Dagen har bjudit på lite praktiska framsteg, men inga stormsteg. Kontraktet blev godkänt, depositionen är på väg, jag betalade släpet och lite annat - men sist på dagen berättade jag också för Sixtens børnehave att han inte kommer efter jul. Det var svårt att säga, inte minst för att jag ju helst vill att han kan få tillbaka sin plats när vi kommer hem igen, och det inte verkar som om det går att ordna. Men det var skönt att den gubben var ute ur skåpet i alla fall. Hemligheter är verkligen inte min grej.

Hela dagarna går med praktiska saker och inte minst mental förberedelse, att vi inte ska bo här mer - att vi kanske aldrig ska bo här mer. Det är en fin lägenhet jag tycker om den. Vi kommer kanske tillbaka...

Nørrebro. Mitt nørrebro. Hur ska jag klara mig utan det? Vad har jag gett mig in på? Varför flyttar jag från världens bästa stad? Och många människor som jag tycker om?

För att jag vill något annat ännu hellre.

Och jag vill det så mycket. Och jag ska göra det så bra! Idag var en bra dag.


PS ville skriva om djurreglerna också, att de ändra - för det betyder att jag kan ta hund med mig över på helgerna och det gläder jag mig otroligt mycket till! Det betyder att man nu bara behöver rabiesvaccin och 21 dagar på det och sen kan man åka fram och tillbaka. Skönt, för kennelägaren menade inte att hundarnas magar kan klara alla avmaskningar - inte min vetrinär Erik heller - och dessutom hade det tagit 5 månader att bli klar till transport så det hade inte funkat helt enkelt. Bättre så här :)  DS
Comments