(15-12-2011) F12, Göingegetar och garderober.


Har nu druckit min kopp varm glögg och njutit av julgranen trots det totala kaoset här inne i vardagsrummet. Det är 6dagar kvar tills vi är i Stockholm, och 13 dagar kvar tills vi befinner oss på Hualtet. Jag fick köpt 15 nya flyttlådor idag, och har visst använt 5 av dem. Men mest har dagen gått på kläderna i sovrummet. Alla täcken har jag tagit ner i tvättrummet och tvättar med katt-mjällshampo och torkar innan jag packar ner. Kläderna gör vi det samma med den första månaden, tills alla kläder varit en tur igenom mjälltvätt.

Har ingen aning om huruvida det behövs, men det känns bra i alla fall.

Så idag fick vi packat emblas garderob. Alltihop utom galgar, strykbräda - ja hon har fått en sån :) - och nån sjalhållare, dvs garderobsinteriörerna. Hela min garderob - minus stövlar och finskor - är packat och ett överlevelseskit för mig och sixten tronar nu ensamma på de översta två hyllorna. Hans garderob är tömd. Det som är kvar i deras rum är prylar, orsorterade prylar. På leksakshyllan ligger en bunke, på hans garderob en annan bunke, på min garderob en tredje bunke, i ena golvlådan en fjärde rejäl hög, och har jag otur så har jag dessutom lassat upp något ovan på Emb- Hvilas garderob. Fyller inte så mycket i volym - men i arbete. Osorterat är aldrig bra... Fullt av grejer som man inte slängt för att man tyckt att man borde ha det till nåt.

Imorgon är det viktiga att få accepterat E- Hvilas fritidsplats, och pratat med förskoledamen.

Gärna börja rensa soffa - om packningen är klar och man kan se golvet igen, haha. Beställa ben till soffan kanske, på IKEA. Hämta paketet på posten!!

Dagens dåliga nyheter var att jag missat registreringsdatumet för kurserna till våren, Foråret 2011 (F12). Det betyder att om några av kurserna är fulla så får jaginte plats och övelsen jag gärna ville läst fick jag inte plats på...
Jag tror jag skriver till undervisaren att jag skulle vilja följa øvelsen på distans om han har skulle tycka att det var ok, på något vis...  Critique and Defense of Capitalism.

Två dagar för sen var jag. Dääng.Sen fick jag ett underbart svar om Göingegetter från kontaktpersonen för genbank, som gjorde att det kändes lätt och överskådligt; 1,5 kg+ om dagen sept-april per get. plust 800kr per 50 m staket, som jag fått upplyst tidigare, nu ska jag bara ha el också i staketet.

Göingegeten är en typisk småländskget, bra till skogsbete - det är den vi ska ha! Men vill vi ha killingar - eller vill vi ha vuxna? Där är en prisskillnad, och så är det ju så klart en 'hyggefaktor'-skillnad, både det att få vara med vid en födsel, och det at få killingar som man kan behålla och känner riktigt väl.Och sen vill E-  Hvila hellre ha får pga ullen.

Jag vet inte hur det gick till för jag var också mest inställd på får, men nu känns det mycket lättare att skaffa getter. Det ska ju vara så trevliga. Och vi kan ändå inte ha så många får som jag trodde på vår tomt, så det blir ingen riktig flock. Då känns det mer naturligt att ha några getter.

Getter äter ju förövrigt mer av sly och annat än fåren, så som dikesrensare är de bättre. Kan kolla sankmarksbetingelserna för dem, och se om de kan klara en dag ibland i lite våtare marker. Getost. Feta helt enkelt :D

En annan sak är tankarna på att inte ta på sig för mycket på en gång, och inte minst att se till att det kan fungera att flytta hem igen efter ett halvår. (Fast när jag går och packar nu, har jag börjat genomleva ångesten av 'hur kan jag uppge det här, jag bor ju i världens bästa stad, i den perfekta lägenheten, på den perfekta platsen...' och ändå vill jag bara flytta idag hellre än imorgon. Jag vet inte om jag verkligen tror på att vi kommer tillbaka. Jag tror vi hamnar någon annanstans i så fall... Inte tillbaka. Men det är ju skönt att ha en så otroligt bra 'plan B' att falla tillbaka på :D).

Idag kom jag på hur jag först hittade Alternativ.nu. Det var när jag ville kompostera inomhus, och hittade en tråd med massor av länkar till olika instruktionsvideoer. Det var också i den perioden, jag insåg att jag borde kunna odla min egen mat hemma i fönstret. Mycket har hänt sen des
s. Men så mycket mer än några få tomater har jag inte fått ut. Att inge veta hur mycket koncentrerad kompost jag skulle våga läga på, och att jag aldrig blir bra på att vattna jämnt är nog skuld i det kanske. Men hur som helst så var det också i den vändan som hela odlar glädjen vaknade, drömmen om självhushållning, några höns på taket osv.

Det känns som om det är länge sen, men det är det kanske inte. När var det jag läste "Drakar lyfter inte i medvind, de lyfter i motvind" första gången, och visste att det handlade om mig...?
Jag har slagit upp vägbeskrivning från Hualtet till Prs. Charlottesgade och om man kör via Helsingborg, så tar det bara 2 timmar och 6 minuter. Så får det bli, fast jag inte gillar färgor. Två timmar 6 minuter dörr till dörr... Vildt nok. Nu ska jag kolla priser på färja, tider och eventuellt boka. Och sen sova.
Comments