(04-12-2011) Om syskon

Idag fick jag skrivit något i tråden om katter och allergi, som handlar om hur jag uppfattar det att dela Stenhagen med syskonen. Jag klistarar in hela mitt svar här. Det jag svarade på var en medlems kommentar sist i kattråden:

"[quote author=Storlyckans Anna link=topic=123272.msg1134106#msg1134106 date=1323020925]
Problemet är väl lite att TS  har tänkt sig att bo där utan att betala någon hyra.
I den situationen kan det nog vara svårt att hävda att det är ens [i]eget hem[/i].
[/quote]

Nej det är inte alls problemet :D

Det finns ingen av de andra som skulle [i]drömma[/i] om att ta hyra av oss.

Vi betalar alla utgifter för huset när vi bor där. Vi står också för de renoveringar som behövs för att vi ska kunna bo där - dessa bokför vi dock, för framtiden.

Blir vi fastboende så kommer vi att ha en mer omfattande diskussion om ekonomi, samt vad jag 'får' bestämma själv och vad de andra bör ha medbestämmande över.

Att alla ska kunna vara där på somrarna är alla inblandade helt eniga om, annars skulle jag inte vilja bo där. Stället är vårat, hela familjens, först och främst, alla hör dit, alla får komma och bo. Vi måste bygga och göra plats så att vi alla kan vara där.

Ingen av de andra skulle drömma om att flytta dit, och de är glada för att jag gör det, för husen står faktiskt och förfaller långsamt.

Sen kommer vi säkert alltid att ha lite gnissel, på olika fronter - så är vi uppfostrade och det är det vi är vana vid. Lite kris och lite kramar. "

Sen fortsatte jag, fast det postade jag inte:

"Det som kommer att bli allra bäst är att nu får jag ordnat en ordentlig sortering, som fungerar. Jag och min mor har velat sorterar och de andra har bara tyckt att det var äckligt, eftersom det hela tiden bara varit provisoriskt i påsar och så. Det blir det första jag fixar till när vi landar! :D

På det hela taget kommer det bara att bli bättre av att någon bor där, inte så mycket lager på lager av gamla minnen utan, en ny start - där allt det gamla äras och hålls ihögsäte. Ska verkligen göra mitt bästa för att göra det fint."

Det blir självklart inte så att de andra ska betala lika mycket när jag bor där, de 500 i månaden var ju för att täcka renovation och så vid huset, och om jag bor där blir det jag som får spara upp till dessa - jag har ju heller ingen hyra, och renovationerna får jag väl tillgodoräknat i husvärdet på något vis.

Fast så enkelt är det kanske inte heller. Dels så ska de väl fortfarande betala en viss del av underhållet, och dels kan jag väl kanske inte bara ta allt jag lägger i 'hyra' som ett värde jag får senare. Det gör ju våra ekonomier helt ojämna. Det tål att tänkas på...

Men inte nu.


Comments