Alternativ.nu - min landsby på nätet

När jag ville börja kompostera uppe på 5e våningen, här i Fyensgade, så sökte jag på kompost inomhus eller kompost i lägenhet, och hittade allt jag behövde på sajten Alternativ.nu: maskkompost var det jag skulle ha, och alla detaljer och flera instruktionsvideos, länkades till.

Sen har jag varit inne lite då och då, mest när jag velat fråga om nåt, men sajten har växt i mina ögon, allt eftersom det gått upp för mig hur omfattande material om självhushållning, miljövänlighet och alternativa sätt att bo, leva, vara, där finns.

När Embla knäckt koden, och jag seriöst skulle börja undersöka om vi kunde flytta, var något av det första jag gjorde, att gå in och titta om jag kunde hitta folk som bodde i eller omkring Markaryd bland Alternativ-medlemmarna. 

Och det fanns där, nästan alla har svarat och vill gärna träffas och bygga upp ett starkare nätverk på plats. En av medlemmarna gav en riktigt fin puff för flytten, genom att säga att de aldrig ångrat sig och att de bara önskade att de hade vågat flytta tidigare, samtidigt som hon berättade att de hade lånat får två somrar på raken av en ekobonde i närheten. Guldkorn!

Vilken fråga jag än har känner jag att jag kan ställa där och få massor av kvalificerade svar! Hundtråden löste mitt hundproblem på 5minuter, biltråden rullar fortfarande med frågor och svar, på 5e sidan nu. Det är Famliljeliv - fast utan troll, och med en medveten livshållning.

Kolla in min favoritsajt: http://www.alternativ.nu


Web omdømme
Samlet bedømmelse
 
Web omdømme
Samlet bedømmelse
 
Comments