Från Nørrebro till Hualtet

En dag i November, 2011, frågade Embla, 9år, för jag vet inte vilken gång i ordningen - om vi inte kunde flytta på landet. Och denna gång fångade hon mig i rätt ögonblick - tanken susade förbi som en uppenbaring: "Tänk om vi skulle det, tänk om vi bara skulle dra!" Emblas ord om får, höns, hundar och en ko hade satt små tankefrön gradvis under det sista året - och där, just där, framför diskhon i köket i Fyensgade, København, slog de rot.

"Om barnen kan få ledigt, vi kan hyra ut lägenheten och jag kan läsa på distans med studiemedel, ja då skulle vi ju inte förlora nåt på att försöka".

Igår fick vi besked att vi får hyra ut lägenheten, och det sista stora praktiska problem som hade kunnat äventyra äventyret, var undanröjt. Därmed blev den 19. november dagen då det stod helt klart att vi flyttar ut på landet.

Vi är Embla, 9 år, Sixten, snart 3 år, mamma Rakel, 38 år, och förhoppningsvis våra tre katter, Pjamas, Misan och Olga. Akvariefiskarna får kanske följa också, om Embla är envis nog. Och det är hon.


Landet är min mors barndomshem, Stenhagen, på Hualtet, som ligger vid Timsfors, Markaryd. Den lilla gården består av ett bostadshus, brygghus (kan ses nedan), jordkällare, vagnskjul och en del mark som nu är förvuxet och dåligt dränerat, en liten äng och så klart gräsmattor, några fruktträd, samt de stora kastanjerna som planterades av den 'första' Benedikta.

Brygghuset i sommargrönska


Formen på sidan här har jag inte bestämt, det blir nog lite blandat blogg och en sida om gården och djuren, och framtiden får utvisa hur det blir.

Men sidan kommer att handla om vår resa från storstaden ut på landet - den som redan börjat -  med allt från praktiska övervägelser och komihåglistor, till personliga funderingar och glädjetjut.

Jag önskar oss alla en trevlig resa!     20.november, 2011.
Web omdømme
Samlet bedømmelse
 
Underordnade sidor (4): Förberedelserna Försommar Vinter Vår