HírekAz Adyligeti Rendészeti Szakgimnáziumban jártunk

Kalicz László, 2018. jan. 11. 9:35

A mai nap a 12R osztállyal az Adyligeti Rendészeti Szakgimnázium nyílt napján vettünk részt. A hallgatóink megismerkedhettek a rendőri képzés lehetőségeivel, betekintést kaptak a rendőr tanulók kiképzési rendszerébe és mindennapjaikba is. A napot egy központi tájékoztatóval kezdték, majd ezt követően lovas és kutyás bemutatót láthattunk, majd csapaterő- és intézkedéstaktikai bemutató következett. Ezek után különböző helyszíneken, forgószínpad-szerűen több foglalkozást meg lehetett tekinteni, ahol a rendőri képzés különböző szakterületeit mutatták be. Külön élmény volt számunkra, hogy a tavaly nálunk érettségizett hallgatók közül már "leendő rendőrként" a bemutató állomány soraiban szerepeltek. A Rendőrség hivatalos honlapjára is felkerült a nyílt napunk összefoglalója

Kalicz László, 2017. nov. 9. 11:22

A mai rendészeti nyíltnapunk összefoglalóját a www.police.hu oldalon is olvashatjátok! A cikk az alábbi linkre kattintva elérhető: A rendészeti nyílt nap bemutató programja

Kalicz László, 2017. nov. 7. 2:07   [ 2017. nov. 7. 2:08 frissítve ]

A rendészeti nyílt nap programja: megnyitó a buborékban 08.30. 
09.00-tól előadások és bemutatók: 
1. Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányság (helyszínelők, fegyverzettechnika, kábítószerkereső kutyák)
2. Katasztrófavédelem: fecskendős autó kezelőszemélyzettel
3. Büntetésvégrehajtás: tájékoztató
4. Magyar Honvédség: toborzótiszt, tájékoztató
5. Terrorelhárítási Központ (BTR, fegyverzet bemutató, tájékoztató)
Zárás: 12.30. 

Nyílt órák és rendészeti nyílt nap

Kalicz László, 2017. nov. 6. 2:10

November 7-8-án ismét nyílt óralátogatásra lesz lehetőség a Bocskai István Református Oktatási Központban. 9-én csütörtökön pedig egész napos rendészeti nyílt nap lesz, ahol a Rendőrség, a Katasztrófavédelem, a Büntetésvégrehajtás és a Honvédelmi Minisztérium szakemberi is megjelennek, ahol bemutatókat és előadásokat lehet meghallgatni az adott szakterületekről. A Bocskai István Református Oktatási Központ négy rendész évfolyama alaki és intézkedéstaktikai bemutatóval készül a nyílt napra. A program csütörtökön 08.30-kor kezdődik az iskola műfüves pályáján, a "buborékban" és előre láthatólag kb. 13 óráig tart majd. Minden érdeklődőt várunk szeretettel!

Pályaválasztási kiállítás - ezúttal Szigetszentmiklóson

Kalicz László, 2017. okt. 27. 6:50   [ 2017. okt. 27. 6:51 frissítve ]

Ma délelőtt Szigetszentmiklóson vettünk részt a Bocskai István Református Oktatási Központ 12R osztályos rendészeivel a pályaválasztási kiállításon, ahol három alkalommal tartottunk bemutatót a kiérkező, pályaválasztás előtt álló nyolcadik osztályos tanulók számára. A nap végét a Katasztrófavédelem váratlan kiürítési gyakorlata zárta, ahol egy tűzesetet szimulálva a csarnokot ki kellett üríteni. Rendész hallgatóink a Katasztrófavédelem munkatársaival együttműködve segítettek a kiürítés gyors és zökkenőmentes végrehajtásában. 


Pályaválasztási kiállítás

Kalicz László, 2017. okt. 17. 6:04

Ma délelőtt Tökölön tartottak tájékoztatót és bemutatót a Bocskai István Református Oktatási Központ 12R osztályos rendészei Kalicz tanár úr vezetésével. A rendezvényen 24 iskola mutatta be képzési rendszerét és szakterületeit a pályaválasztás előtt álló diákoknak. A rendészek egy tonfás gyakorlattal, illetve intézkedéstaktikai bemutatóval készültek a rendvédelmi szak bemutatására. Október 27-én Szigetszentmiklóson a pályaválasztási napon szintén bemutatásra kerül az iskola és a rendészet. Hajrá Bocskai rendészet!

Sikeres volt a két nyílt nap

Kalicz László, 2017. okt. 11. 4:20

Tegnap a 2. óra és ma a 2-3-4. órám volt nyílt a látogatók számára. Kedden a második órában 41 fő vett részt a rendészeti gyakorlati órán, majd ma, a 3 óra alatt összesen plusz 65 fő látogatott meg bennünket. (37+21+7). Így a 2 nap alatt - csak a gyakorlati órát tekintve - 106 szülő és leendő diák vett részt a bemutató órán. Ezen kívül az elméleti órákat is többen megtekintették. Továbbra is bízunk abban, hogy minél többen a Bocskait és ezen belül a rendészetet választják a továbbtanulás alkalmával! Mottónk: minőségi munkával a sikerért!  Hajrá Bocskai Rendészet!

Nyílt napok a Bocskaiban!

Kalicz László, 2017. szept. 30. 22:23

Október 10-11-én nyílt napok lesznek a Bocskai István Református Oktatási Központban! Ezen a két napon a kijelölt órák szabadon látogathatóak. Várunk minden olyan leendő diákot és szüleiket, aki a rendészeti pálya után érdeklődnek! A rendészeti nyílt órák időpontjai:  október 10, kedd. 2. óra Speciális gyakorlat, Kalicz László, (08.55-09.40) helyszín_ EGYMI. terem. (Halásztelek, Hold utca 6. a Bocskai hátsó kapujával szemben lévő épület) Szintén a 2. órában a 6. teremben (első emelet) Magánbiztonság és vagyonvédelem óra (10R) Vörös Jenővel. A harmadik órában (09.50-10.35) a 6. teremben a Rendvédelmi szervek és alapfeladatok (10R. Vörös Jenő) órája látogatható. A 4. órában az 5. és a 6. teremben szintén látogathatóak a fent említett órák a 9R és 10R órarendje alapján. (Dr. Pölöskei Anett és Vörös Jenő) Másnap, 11-én szerdán 2. óra Önvédelem és intézkedéstaktikai gyakorlat (9R) az EGYMI teremben Kalicz Lászlóval, uganebben  az időben  testnevelés (11R) Telekesi Mártonnal a műfüves pályán. 3-4. óra Speciális gyakorlat (12R) Kalicz lászlóval az EGYMI teremben, ezzel párhuzamosan a 4. órában Közszolgálati ügyintézői ismeretek (9R) Dr. Pölöskei Anetttel az 5. teremben.

SZERETETTEL VÁRUNK MINDENKIT!
HAJRÁ RENDÉSZET!

Elkezdődött az iskola

Kalicz László, 2017. szept. 3. 0:13

Pénteken 08.00-kor ünnepélyes tanévnyitóval és három osztályfőnöki órával megkezdődött a 2017-2018. tanév a Bocskai István Református Oktatási Központban. Az idei esztendőben is az új 9. évfolyamos rendész osztály a maximális létszámmal indul a tanévnek. Ebben ez esztendőben elindult az érettségire épülő Közszolgálati ügyintéző szak is, az elmúlt tanév végén érettségizett rendész hallgatók közül 9 fő jelentkezett az új képzésre. Sok sikert és kitartást kívánunk mindenkinek!

Visszatekintés az elmúlt tanévre

Kalicz László, 2017. jún. 16. 5:43

Mezei Tímea 9R osztályos tanuló visszatekintése az elmúlt tanévre:  

"Mindenki újonnan várta az iskola megkezdését. Augusztusban, a gólyatáborban már nagyjából ismertük egymást és már akkor nagyon megszerettük társainkat és osztályfőnökünket! Nem gondoltuk volna, hogy ilyen kemény évünk lesz együtt, de könnyen vettük az akadályokat, mert osztályfőnökünk megtanított arra, hogy csak együtt tudunk bármit is túlélni. Neki köszönhetjük azt is, hogy elkezdett minket formálni. Megtanultuk mikor kell csendben maradnunk (főleg az ő óráin), hogyan tartsunk össze és hogyan segítsük egymást. Habár néha erősítenünk is kellett, mert rosszak voltunk, akkor is tanultunk belőle. Első nagy szereplésünk novemberben volt a nyílt napon, ahol a tanult önvédelmi és alaki fogásokat mutathattuk be. Ez az év nem csak testileg, de lelkileg is megerősített bennünket. Egy nagyon összetartó közösség lettünk és ez az osztálykiránduláson még jobban megmutatkozott. Három nagyon jó napot töltöttünk együtt, ahol csapatokban mindenkire főztünk és egész nap együtt voltunk. Jobban megismertük egymást és tanár urat is. Remélem a következő négy év is ilyen jól fog eltelni!"

Mezei Tímea 9/R

1-10 of 45

Comments