Finnjamboree VII- Roihu 2016

Roihu oli paljon aurinkoa, vettä ja kymmenittäin uusia elämyksiä!

Leirinaikana tarpojat, samoajat, vaeltaja kuin myös aikuiset saivat kokea kansainvälistä tunnelmaa, myös paljon omanikäistä ohjelmaa. Leirillä koettiin, nähtiin ja kuultiin paljon.

Leirilippukuntamme Tähtimetsä koostui rekolalaisten lisäksi, turkulaisista, belgialaisista ja skotlantilaisista. Alkuun oli perus suomalaista kankeutta tarttua vieraaseen kieleen ja puhua kv-vieraillemme. Leirin edetessä yhteistyö alkoi sujua, jopa innostuttiin swoppaamaan (vaihtamaan partiomerkkejä), ettei nukkumaan meno ollut aina helppoa. Saimme myös leirin alkupuoliskolla alaleiri palkinnon eli Poltteen priiman, skotlantilaisten innostavasta ja räväkästä kv-iltatapahtumasta.

Tarpojat pääsivät päivittäin ohjelmalaaksoihin. Ohjelmalaaksoja oli Elämyslaakso, Globaalilaakso, Vesilaakso, Minälaakso, Luovuuslaakso ja Metsälaakso. Ohjelmiin lähti aina muutama luotsi mukaan ohjaamaan ja neuvomaan tarpojia.

- Elämyslaaksossa päästiin näkemään eläimiä, tekemään omia biisejä, tanssimaan, pelaamaan älypelejä, myös olemaan kokkisotaa.

- Globaalilaakso taas tarjosi mahdollisuutta nähdä millaista olisi olla eripuolella maailmaa. Laaksossa saattoi joutua myös yllättäen siepatuksi.

- Vesilaakso mahdollisti tutustumista vesiaktiviteetteihin niin maalla kuin järvessä. Laaksossa oli mahdollista päästä, Sup-lautaiteilee, melomaan, purjehtimaan, tutustumaan meripelastukseen ja myös uimaan ja saunomaan saunalautalla.

- Minälaakso puolestaan oli omien taitojen ja rajojen testaamista. Rambo radalla pääsi kokeilemaan eriskummallisia urheilulajeja ja Tulikokeessa pääsi testaamaan vitsinkerrontataitoja, luovuutta, liikunnallisuutta, nopeutta ja rohkeutta vaativia tehtäviä.

- Luovuuslaakso oli täynnä luovuutta. Päästiin tekemään emaloituja koruja, tuunaaamaan vaatteita/kankaita, kiittämään kortein/kuvin leiriä, meemipajassa keksittiin parhaita nettivitsejä. Luovuuslaakso järjesti myös tiimikilpailun, minkä Tähtimetsästä Huviukot voittivat ja saivat palkinnoksi viisi 100€ lahjakorttia Scandinavian Outdoor liikkeeseen.

- Metsälaaksossa perustettiin oma metsäaiheinen yritys. Yritykseen liittyen piti tehdä tuotteesta prototyyppi.

Samoajat kokivat leirillä ohjelmaa ja vähän leirin tekemistä pesteissään. Ohjelma samoajilla oli vapaamuotoisempaa ja sinne mentiin itsenäisesti. Samoajalaaksossa päästiin, Sup-lautailee, melomaan, larpaamaan, pelaamaan huonepakopeliä, tunnistamaan eläimiä ja paljon kaikkea muutakin. Samoajilla oli myös pakollisena virvatuli (24h jotain tiettyä tekemistä). Virvatulet valittiin ennen leiriä. Se saattoi olla geokätkeilyä, haikki, koodaamista, maatilaretki taikka päivä pakolaisena.  

Vaeltajat ja aikuiset mahdollistivat leiriä, olemalla kahviloiden pitäjiä, ohjelmalaaksojen suunnittelijoita, leirilippukunnan johtajia tai ylipäätä leirin staabilaisia. Ei leiri meille kuitenkaan ollut pelkkää työtä, sillä leirillä oli järjestetty 


Historiaa Finnjamboreista:

Ensimmäinen Finnjamboree Karelia järjestettiin 1979 Kolilla, tällöin leirille osallistui n. 9 000 leiriläistä. Karelian jälkeen Finnjamboree on järjestetty kuuden (6) vuoden välein:

Miilu/Jämijärvi 1985

Tervas/Kannonkoski 1990

Loisto/Hanko 1996

Tarus/Padasjoki 2004

Kilke/Hämeenlinna 2010

Roihu/ Hämeenlinna 2016


 

 

 

 
Comments