Lettujenpaistotempaus 2016

Letunpaiston ennätystapahtuma järjestettiin 22.-24.4. Rekolan partiomajan pihalla. Edellisen ennätyksen kokeilemisesta ja suorituksesta oli kulunut aikaa jo 10 vuotta, jolloin ennätys oli 2296 lettua. Säännöiksi olimme määritelleet jo edelliselle kerralle, että aikaa oli 48 tuntia, avotulella piti paistaa nuotiopannulla ja vain yksi lettu kerrallaan sai olla kypsymässä. Jotta edellinen ennätys olisi mahdollista rikkoa, piti tällä kertaa yhden letun paistoon käyttää aikaa 75 sekuntia tai vähemmän.

Tapahtumaa oli alettu johtajiston kesken suunnitella jo edellisen vuoden puolella. Piti miettiä toki toteutus suuressa mittakaavassa, mutta suunnitelmaa tuli hiottua useissa kokouksissa pitkin kevättä. Suuressa roolissa etenkin rakentamisessa olivat meidän oma Huolto-porukkamme ja Koivukylän Lions Clubista lainakaluston lisäksi Matti Wälläri. Rekolan partiolaisista tapahtuman toteuttamiseen osallistui noin 50 henkeä, osa käyttäen partiomajaa lepäämiseen ja huoltoon vuorojen välillä. Tapahtumapaikkaa alettiin pystyttämään perjantai-aamuna, sillä klo 12 alkoi letunpaisto jo täydellä höyryllä. Pihalle pystytettiin paistokatoksen lisäksi useampia telttoja penkkeineen ja pöytineen, jotta letuista pääsi nauttimaan suojaan sateelta. Ja kyllähän sää - jälleen kerran - yllätti: hirmuinen räntäkuuro lauantaina sai partiomajan pihan aika mutaiseen kuntoon. Se ei onneksi asiakkaita haitannut!

Paistoporukat olivat noin viiden hengen tiimejä neljän tunnin vuoroissa. Yöllä paistaminen kävi vähemmälläkin porukalla, mutta päiväsaikaan tarvittiin paistajien lisäksi myös myyjiä lettubaariin.Lettubaari oli jymy-menestys ja asiakasvirta pääsi yllättämään. Lettubaarista sai ostaa letun haluamillaan täytteillä ja täytekirjo olikin laaja. Kaikki letuista saamamme rahat oli päätetty kohdentaa yhteisvastuukeräykselle. Lettuja sai myös koulutarvikkeita vastaan - jos toi penaalin tarvikkeineen sai letut koko perheelle. Penaaleita kerättiin lähetettäväksi Gambian koululaisille Afrikkaan.

Vanha ennätys meni rikki sunnuntaina aamupäivästä, juuri sopivasti samalla hetkellä kun MTV:n reportteri Mika Tommola kameramiehen kanssa saapui paikalle. He pääsivät tekemään ennätysletunsyöjästä ja koko tapahtumasta jutun samana iltana esitettävään kymppi-uutisten kevennykseen. Kokonaissaldoksi saatiin sunnuntaina klo 12 päättyneessä letunpaistotapahtumassa oli 2332 lettua! Hyvä Me :)

 

Viikonloppu lukuina

Lettutaikinaa meni 22 ämpäriä, lettuja paistettiin 48 tuntia, uusi ennätys oli 2332 lettua, rahaa yhteisvastuukeräykseen saatiin kerättyä 1450,60 €, taikinaan meni muunmuassa yhteensä 352 kananmunaa ja 88 litraa vettä!

Koska tapahtumassa oli palautteen mukaan hauskaa kaikilla, niin paistajilla kuin syöjilläkin, saattoi olla puhetta ettei seuraavaan kertaan vierähdä ihan kymmentä vuotta ;)


Voit lukea meistä kirjoitettuja juttuja täältä


Vantaan Sanomat:

http://www.vantaansanomat.fi/artikkeli/385456-partiolaiset-ennatysjahdissa-paistavat-yli-2000-lettua-kahdessa-paivassa


Heppu:

https://issuu.com/heppu/docs/heppu3_2016 - sivu 10


Partio- lehti: 

https://issuu.com/partio-lehti/docs/partio_lehti_02_2016 - sivu 33 
Comments