Mutterimaja

2000-luvun puolessa välissä saimme heittää hyvästit pitkään palvelleelle retkikämpällemme Hiiskulassa. Menetys tuntui suurelta, koska niin monet retket ja leirit oli Hiiskulan majalla vietetty ja Hiiskulan yöt kätkivät verhoonsa tuhansia salaisuuksia. Lippukuntamme eivät kuitenkaan tästä masentuneet, vaan alkoivat aktiivisesti etsiä uutta retkikämppää, jossa mukavia ja partiorikkaita viikonloppuja saataisiin jatkossakin viettää. Pian löydettiin Askolan Monninkylästä ”Mutterimaja” jossa olivat perustukset paikoillaan, mutta ei muuta. Nimi jäi pysyväksi ja seinät kohosivat, onhan nykyinen retkikämppämme nimittäin kahdeksankulmainen eli juuri mutterin muotoinen.

Kuten aikoinaan Hiiskulassa, niin myös Askolassa käynnistettiin valtavat talkoot, jossa vasaroitiin, porattiin, sahattiin ja maalattiin useita, useita päiviä ja viikonloppuja. Lopulta uusi retkikämppämme oli valmis vastaanottamaan partioretkeilijöitä. Askolassa tilaa löytyy lavereilta noin 20 nukkujalle ja kämpästä löytyy myös keittiö, jossa valmistaa nälkäisille vatsoille murkinaa. Kaikki tapahtuu samassa tilassa, sillä kahdeksankulmainen mökki ei erillisiä huoneita pysty tarjoamaan. 

Viikonlopun vietto ei ole kuitenkaan mitään ilman saunan helliviä löylyjä, joten Mutterin viereen rakennettiin saunamökki pukuhuoneineen, pesuhuoneineen ja saunoineen. Toki viereen rakennettiin myös mukava saunatupa lähinnä johtajien nukkuma- ja suunnittelutilaksi.

Muuten tontilta löytyy upouusi laavu, jossa nuotiota voi illan tummetessa polttaa. Metsässä on myös hyviä alueita useammallekin teltalle sekä myös puuvaja, varasto ja tietenkin ulkohuussit palvelevat retkeilijää.

Askolan maja on vuokrattavissa myös partiolaisille ja kesäisin myös partiolaisten perheille.

Katso sivun alalaidassa liitteenä oleva PDF-tiedosto, josta löytyy tarkemmat tiedot mökistä, sen koosta ja mökin varustuksesta.


Vuokrausasioissa ota yhteys Riikkaan!

Riikka Oinonen

rio(a)olen.to

p. 0445258225

Ċ
Rekolan Metsäsiskot ja -Veikot,
20.2.2016 klo 6.53
Comments