Wihtis

Lippukuntiemme oma, lähes joka kesäinen, leiri on nimeltään Wihtis. Nimi juontaa juurensa siitä, että aiemmin kesäleiri järjestettiin Vihtijärvellä. Viime vuosina leiripaikka on vaihdellut, mutta nimi pysynyt samana. Leirillä on joka kerta eri teema, joka vaikuttaa leirin ohjelmaan ja toimintaan. Yleensä niinä kesinä kun Suomen Partiolaiset esimerkiksi järjestää suurleirin, Wihtis järjestetään vain nuoremmille partiolaisille, mitkä ikänsä puolesta eivät suurleirille voi osallistua.

Perinteet ovat osa rekolalaista partiota, niinpä myös Wihtiksellä on omansa. Jokainen Wihtiksellä ollut muistaa varmaan tarinan kalsareista, jotka ovat vuosikymmenien ajan joka leirillä nostettu puuhun lipun lailla. Hutiluspuu on varmasti myös jokaisen muistissa, varsinkin jos on sieltä itse joskus jotain joutunut noutamaan. Sehän on siis puu johon viedään löytötavaroita leirin aikana ja joka aamu lipunnostossa sieltä voi buuausten saattelemana hakea omansa pois. Vanhemmille on ollut tapana järjestää vierailupäivä, eli -ilta, jossa voi tutustua hetken leirioloihin, tuoda leiriläiselle karkkitäydennystä tai vaikkapa kuivia sukkia. Lopuksi kaikki kokoontuvat iltanuotiolle katselemaan mukavia esityksiä ja laulamaan partiolauluja. Leirin lopuksi on vielä lakunode, jossa nimensä lopuksi jaetaan jokaiselle lakupatukat, jos sitä tarpeeksi kovaäänisesti ja yhteen äänen osataan vaatia!


Leirimerkit


Meille Rekolassa on ollut aina tärkeää se, että jokaiselta kesäleiriltä on saanut itselleen leirimerkin, joka on kertonut siitä, että on itse osallistunut kyseiselle leirille. Leirimerkit ovat hyvin juurtunut tapa Suomen partiolaisissa ja myös Rekolassa. Merkki on ollut tapana ommella partiopaitaan. Lippukunnan omat leirimerkit on parempi ommella Rekola-gollegeen, kun taas suurleirien merkit viralliseen partiopaitaan. Ohjeiden mukaan virallisessa paidassa saa käyttää yhtä merkkiä oikeassa rinnassa, kunnes sen korvaa seuraava leiri. Muutoin aikaraja merkin käyttämiselle on vuosi. Siksi joskus näkeekin, että vanhat partiolaiset siirtävät vanhat leirimerkit esimerkiksi leiriviittaan, jossa on paljon tilaa muistoille. Rekolan omaa gollegea voi myös käyttää huoletta siihen, että sen hihoissa saa olla useita merkkejä kerrallaan, muistona menneistä leireistä. 

Alla esittelemme joitakin leirimerkkejämme, merkit ovat omilta kesäleireiltämme. Emme laita tähän kaikkia merkkejä, mutta kuvista voit silti huomata sen, että leirejä Rekolassa on ollut jo kauan ja niihin osallistumisesta on saanut kiitokseksi leirimerkin! 
1970 Wihtis, sama kuva toistui 60-luvulla eri väreissä.1981 Merirosvo Wihtis


1985 Peikko Wihtis    

1990 Sirkus Wihtis            1993 Koukku Wihtis vartiolaisille

1996 Kiviset ja Soraset Wihtis    

2000 Mainari Wihtis 

2006 Luppo


2010 Hölmöläiswihtis1971 Wihtis


1983 Savotta Wihtis


1986 Viidakko Wihtis1992 Juhla Wihtis (RMV 45 vuotta - RMS 40 vuotta)1994 Suuri Seikkailu Wihtis


1997 Juhla Wihtis (RMV 50 vuotta - RMS 45 vuotta)                                       
2001 AwaruusWihtis


2007 Juhlaleiri Partio 100 vuotta


2011 Meri-Wihtis 
1974 Wild West Wihtis

1984 Inkkari Wihtis

1988 Taidot tutuiksi Wihtis
1993 Muumi Wihtis sudenpennuille

1995 Lännenmaa Wihtis

1998 Taikavihtis

2005 SankariWhitis

2009 Ludus VihtisComments