SPANJE april 2016

Dinsdag 22 maart en woensdag 23 maart

Vandaag vertrekken wij met de caravan voor onze eerste vakantie dit jaar. Na de middag zijn wij op weg en woensdag komen wij aan in Laveissiere vlakbij het skigebied Le Lioran.
Alain wil hier een dagje van de sneeuw genieten vooraleer we verder rijden naar Spanje.

Donderdag 24 maart

Alain gaat een halve dag skiën in dit niet al te grote maar prachtige skigebied. Het is een zonnige dag en de skicondities zijn optimaal. Alain geniet alhoewel hij (opnieuw) beweert dat het laatste keer is dat hij gaat skiën gezien zijn leeftijd. Na de middag maken wij nog een prachtige sneeuwwandeling door het gebied. Het is een mooie, ontspannende dag geworden.

   

Morgen zijn we weer “on the road” richting Spanje.

Vrijdag 25 maart
We zijn de hele dag onderweg en tegen 18 h komen we aan op camping Nautic in L'Ametlla de Mar.
Het is een aan zee gelegen terrassen camping met zwembad en op wandelafstand van het kustplaatsje.

 

Zaterdag 26 maart – 22 gr

Het wordt een mooie zonnige dag. Eerst doen we de nodige boodschappen en nog in de voormiddag wandelen we naar L'Ametlla de Mar. Het is een mooi kustplaatsje met een vissershaven, een jachthaven en leuke restaurantjes. In de namiddag wandelen we vanaf de camping op een pad dat langs de zee loopt. Het is een rotskust met vele inhammen en hier en daar een strandje.

    

 

Zondag 27 maart – 21 gr. en maandag 28 maart – 20 gr.

Het is Paaszondag en we wandelen naar de haven om er over de middag te lunchen: typisch spaans en erg lekker. De rest van de dag doen we niet veel meer.
Maandag is er wat meer bewolking en we rijden met de auto naar het Castello Sant Jordi, een kleine vlak aan zee gelegen vesting. Even verder bezoeken we nog El Perello waar een charmant klein haventje is en keren dan terug.

    


Dinsdag 29 maart – 20 gr.

We verhuizen naar camping Armanello in Benidorm waar we in de namiddag aankomen.
Het is een nette camping met 2 kleine zwembaden en een restaurant. Het is vanaf de camping tot aan de zeepromenade van Benidorm een kleine 25 min. wandelen.

 

Er staan Belgen op de camping en wat blijkt: er staan buren van ons die hier komen overwinteren. Ze wonen slechts een 100 m van ons vandaan. Normaal verblijven ze hier van januari tot eind mei.

Woensdag 30 maart tot zondag 3 april – 18/21 gr.

Onze bezigheden hier beperken zich tot een bezoekje aan de reusachtige markt die hier op woensdag en zondag wordt gehouden, gaan wandelen op de promenade, een sangria drinken op een terrasje en  lekker gaan eten. De zon schijnt en er is ontzettend veel volk hier in Benidorm. Er wordt ook veelvuldige gebruik gemaakt van de scootmobils die je hier kan huren.
Er is altijd wel wat te zien of te beleven.

    

Maandag 4 april tot woensdag 6 april – 18 gr.

Maandag gaan we na een lekkere lunch naar het vlakbij gelegen kustplaatsje Villajoyosa. Het is niet echt warm en het mooie strand ligt er verlaten bij. Opvallend in Villajoyosa zijn de typische kleurige huizen langs de boulevard. We doen nog wat boodschappen en tegen de avond neemt de bewolking toe en het begint te regenen.

 

Dinsdag hebben we de hele dag bewolkt weer en af en toe regen.
Woensdag is het nog steeds zwaar bewolkt en er is veel wind. We gaan naar de markt.

Donderdag 7 april – 20 gr.

De zon is weer van de partij en we gaan al van in de voormiddag op uitstap. We rijden naar Calpe waar de reusachtige rots van Ifach het stadje domineert. 

  

Na onze bezoekje aan Calpe keren we terug naar Benidorm waar we eerst gaan lunchen om daarna naar de promenade te wandelen. Opnieuw is er heel veel volk en heel veel ambiance. In verschillende pub's en café's spelen muziekbandjes. Daar wordt volop gedronken en gezongen. En ook op het strand liggen heel veel mensen in de zon.

   

Het is een aangename dag.

Vrijdag 8 tot maandag 11 april

De dagen verlopen in eenzelfde patroon. Elke dag een flinke wandeling naar de strandboulevard, iets drinken op een terrasje, genieten van het mooie weer.
Maandag brengen we nog een bezoekje aan Polop, meteen de afsluiter van ons verblijf hier in Benidorm.

 

Dinsdag 12 april – 21 gr

We vertrekken van deze camping naar camping Bontera Park in Benicassim waar we kort na de middag aankomen. Het is een verzorgde camping op 300 m van zee. Er is een overdekt zwembad en een open zwembad. Ook hier staan veel overwinteraars o.a. Engelsen en Nederlanders.
De promenade aan zee is prachtig en er is een uitgestrekt zandstrand. Maar het is er wel stukken rustiger dan in Benidorm.

   

Woensdag 13 april – 23 gr.

In de namiddag maken we een ritje door het mooie achterland. Het gebied heet Desierto de las Palmas Benicassim. Het is een mooi nogal verlaten berglandschap. Er lopen verschillende wandel- en fietsroutes door het gebied.

   

Donderdag 14 april 21 gr

In de voormiddag wandelen we te voet naar de plaatselijke markt en nemen ook een kijkje in het centrum van Benicassim. In de namiddag wandelen we op de promenade langs de zee. Langs de promenade staan een aantal opmerkelijke villa's. Deze  zijn gebouwd op het einde van de 19 de eeuw, begin 20 ste eeuw door de Valenciaanse rijken die zich kwamen vestigen in de toen nog maagdelijke baai en vertonen een grote architecturale diversiteit.

  

  

Vrijdag 15 en zaterdag 16 april – 22 gr,

Genieten van de zon, mooie wandelingen, een spelletje petanque en op tijd en stond een lekker aperitiefje, zo glijden de laatste dagen hier voorbij.

   

Zondag vertrekken wij naar huis.

Comments