ITALIE , juni 2016

Vrijdag 17 juni – 22 gr.
Wij hebben onze jaarlijkse campinginspectie in de Savoie afgewerkt en zijn vandaag aangekomen op camping Arenella in Deiva Marina in Italië. Deiva Marina ligt in Ligurië op 2 km van de kust. Op het eerste zicht oogt de camping een beetje chaotisch en de staanplaatsen zijn zoals vaak in Italie klein, amper 60 m2. Toch heeft de camping iets charmants door de vele bomen en bloemen en door het hartelijk onthaal.


Zaterdag 18 juni – 23 gr.
We doen wat boodschappen  en kijken eens rond in Sestri Levante. In de namiddag is er voetbal Belgie-Ierland en Alain gaat in de bar van de camping kijken. Hij wordt er verwend met kleine stukjes pizza. Ik ga te voet naar Deiva Marina (2 km). De strandboulevard is netjes en het strand kleurig met de vele parasols.
En zo gaat de eerste dag rustig voorbij.

   Sestri Levante
   Deiva Marina

Zondag 19 juni – 21 gr,
Het is een erg bewolkte morgen als we met de auto op stap gaan en even later is er regen.
We kunnen niet veel doen en zijn tegen de middag terug op de camping.

Maandag 20 juni – 24 gr.
Na de regendag van gisteren is er weer volop zon. We gaan er de hele dag op uit. Onze eerste halte is in Rapallo waar een vesting in het water onze aandacht trekt.

  

Dan rijden wij naar Portofino, ongetwijfeld een van de meest schilderachtige plaatsjes langs de Ligurische kust en een geliefde verblijfplaats voor de superrijken.

   
 

Enkele km verder ligt St. Margharita, eveneens een populaire badplaats. De beide plaatsen worden drukbezocht.

  

Het is al een stuk in de namiddag als we verder rijden naar Camogli, een unieke kustplaats. Een 12de eeuws kasteel (Dragonarakasteel) scheidt het keienstrand van de haven. Langs de haven staan kleurrijke hoge huizen van 4 tot 6 verdiepingen waardoor de smalle steegjes donker en koel zijn.

   

Als laatste bezoeken we Boliasco waar de middeleeuwse rivierbrug vlak voor het strand een beetje misplaatst lijkt.

  

Onze rit langs de kust vandaag doet ons een beetje denken aan de Amalfiaanse kust. Het is heel mooi ,schilderachtig en kleurrijk.

  

Dinsdag 21 juni – 26 gr.

Vandaag doen we een daguitstap naar Cinque Terre.  Een berglandschap met hoge kliffen en daarop vijf unieke dorpen vlak aan zee vormen een bijzonder aantrekkelijk schouwspel en werd door de Unesco tot werelderfgoed uitgeroepen. De vijf dorpen: Monterosse, Vernazza, Corniglia, Manarola en Riomaggiore kan je bereiken per trein, te voet of per boot, of een combinatie daarvan. Wij kiezen voor de boot, wat ons meteen de gelegenheid heeft de kleurige dorpen te bewonderen vanaf de zee.


   
Monterosso                                                            Vernazza                                                                Corniglia

 
Manarola                                                                Riomaggiore

We stappen aan boord in Monterosso en varen meteen naar Riomaggiore. 
Vanaf de kleine haven loopt de hoofdtraat van Riomaggiore steil omhoog. Langs weerszijden staan kleurige hoge huizen en in de straat staan de boten geparkeerd. Vlakbij de haven kan er tussen de rotsen gezwommen worden. 
   
Manorola is het tweede dorp dat wij bezoeken, al even kleurig en schilderachtig als het eerste . Hier blijven wij ook lunchen in een van de vele restaurantjes. 
   
Corniglia kunnen wij met de boot niet bereiken omdat het hoog op de klippen ligt. We kunnen een glimp opvangen vanaf de zee. Vernazza met zijn hoge kleurige huizen rond de piazza  is een pareltje. De bebloemde terrasjes, de was die hangt te wapperen aan de huizen, alles draagt bij tot die bijzondere sfeer.
  
  
Als laatste wandelen we door Monterossa. Moegeslenterd drinken we nog iets vooraleer we terug naar de camping rijden. 
 
De wandeling door de steile straatjes en de vele trappen laten zich voelen in de benen. Het was een zonnige, prachtige maar ook vermoeiende dag. Overal waren heel veel toeristen want Cinque Terre is bijzonder populair.

Woensdag 22 juni tot vrijdag 24 juni

Woensdag brengen we in totale rust door op de camping. Vanavond heeft Belgie zich geplaatst voor de 8ste finale van het ek voetbal. Het bleef stil op de camping want Italie verloor zijn match tegen Ierland alhoewel Italie ook doorgaat naar de 8ste finale.

Donderdagmorgen vertrekken wij naar het Gardameer. Het wordt een bloedhete dag. Wij komen rond 12 h aan op camping La Ca in Padenghe sul Garda. Het is een zeer verzorgde terrassencamping. Vanop elke plaats en ook vanaf het zwembad heb je zicht op het meer. Je kan ook zwemmen in het meer en er is een mooi wandelpad.

 

Veel puf hebben wij niet want het is inmiddels 32 graden.

Vrijdag is het nog warmer. Het wordt 35 graden! We doen boodschappen in de voormiddag en vertoeven aan het zwembad in de namiddag.

  

Zaterdag 25 juni 33 gr.
In onze Capitool gids staat een autouitstap langs de noordwestoever van het Gardameer en een paar dorpen landinwaarts en die gaan we vandaag bezoeken.


Het is druk op de weg langs het meer en het is vaak aanschuiven, maar dat geeft ons dan weer de tijd om van de omgeving te genieten.

We verlaten de weg langs het meer via een kronkelige bergweg en rijden naar Pieve. Dit dorp lig 300 m hoger en je hebt er dan ook schitterende uitzichten. De kerk van dit dorp wordt binnen verlicht door kroonluchters van Muranoglas. 

   

We rijden verder naar Tignale en een 17de eeuws heiligdom: Sanctuario di Madonna di Montecastello, ligt hoog op een rotspiek. 

 

Daarna rijden we terug. 
In de avond krijgen we onweer, wat voor een beetje verkoeling zorgt.

Zondag 26 juni – 32 gr en maandag 27 juni – 29 gr,

Zondag blijven onze activiteiten beperkt tot een wandeling langs het meer en een duik in het zwembad.

 

Maandagvoormiddag rijden wij naar Sirmione dat tot een van de mooiste dorpen wordt gerekend aan het Gardameer en het is dan ook een drukbezochte toeristische trekpleister. We lopen het plaatsje binnen door de poort die bij het Castello van Sirmione hoort. Sirmione is ook een kuuroord vanwege de zwavelbronnen en strandjes. Langs de oevers  zijn mooie parken en veel bebloemde terrasjes die op palen boven het water zweven. Er zijn ook enkele gezellige winkelstraatjes.

  
  

In de namiddag houden wij platte rust op de camping. Met een goed boek in de schaduw en een koud drankje vervolledigen wij de dag.

Dinsdag 28 juni - 29 gr. en woensdag 29 juni – 30 gr.

Vandaag brengen wij een bezoek aan de markt in het nabijgelegen Desenzano. Het is een grote, drukbezochte markt. Desenzano zelf is een gezellig plaatsje aan het meer.

  

Woensdag bezoeken we een paar plaatsen  aan de oostkant van het meer. Het is zo een 40 km rijden naar het verste plaatsje Torri del Benaco. Het is bijzonder druk op de weg langs het meer en we doen er 2 h over. Een burcht, een gezellig oud haventje en een fraaie bebloemde boulevard langs het meer geven het stadje een pittoresque uitstraling. 

   

Het dorpje Lazise met de stadsmuur, de stokoude kerk en het verkeersvrije centrum heeft zijn middeleeuws karakter behouden en is zeker een bezoekje waard. 

   

Onze laatste bezoek is aan Peschiera del Garda waar vooral de oude stadswallen de blikvanger zijn.

  

Gelukkig is er op de terugweg heel wat minder file en kunnen we nog even afkoelen in het zwembad.

Donderdag 30 juni en vrijdag 1 juli – 30 gr.

Een wandeling langs het meer en even zwemmen, meer wordt er niet gedaan donderdag. Een zalige rustdag!

Vrijdag maken we een uitstap, een klein beetje weg van het meer, naar Borghetto.
Vanaf de ruïnes van de 650 meter lange Ponte Visconteo uit de 14 de eeuw kunnen we genieten van het prachtige uitzicht op het idyllische Borghetto. Het dorpje bestaat uit slechts een handvol huizen die zijn gebouwd rondom een aantal watermolens. Boven op de heuvel staan de overblijfselen van de burcht Castello Scaligero. Het middeleeuws dorp is heel bijzonder en heel schilderachtig.

   
   

Wij rijden dan naar het Sanctuario Madonna della Corona. Dit heiligdom ligt hoog tegen een steile rotswand aan de oostkant van de Monte Baldo. We parkeren in Speazzi en wandelen te voet de steile weg naar beneden. Langs die weg, waar ook een pendelbusje rijdt wordt de kruisweg door middel van fraaie beelden uitgebeeld. Om het kerkje te bereiken moeten we nog door een stukje tunnel. Het kerkje is gebouwd tegen de loodrechte rotswand en binnen kan je zien dat sommige muren die rotswand zijn. We nemen het pendelbusje voor de steile weg terug naar boven.

  

Het was een bijzondere uitstap met mooie bezienswaardigheden.


Zaterdag 2 juli - 30 gr.

Het is onze laatste vakantiedag, de laatste dag om van de zon en de mooie omgeving te genieten. We maken nog een mooie wandeling langs het Gardameer.


Comments