FRANKRIJK, La Plagne 2014

De jaarlijkse skivakantie gaat dit jaar door in La Plagne. Wij zijn met 8 personen en ons appartement  bevindt zich in La Plagne 1800. Zaterdag rond 16h30 kunnen we ons installeren.
 
Zondag gaan er drie van ons skiën en de rest gaat op verkenning. De wandelaars mogen gratis gebruik maken van de ski bussen en van enkele cabine liften zodat we gemakkelijk toegang hebben tot de wandelwegen. Er wordt veel sneeuw voorspeld voor morgen.
   

Er is zondagnacht  inderdaad een flink pak sneeuw bijgevallen en buiten ziet het er werkelijk schitterend uit. Helaas zijn er enkele wandelpistes niet toegankelijk wegens lawinegevaar. Na een paar pogingen gaan we met de skibus naar PLagne centre en vandaar met de telebus naar Plagne Soleil om vandaar een mooie wandeling te beginnen op de hoogvlakte. Maar het weer slaat om en het wordt erg bewolkt, koud en het begint hard te sneeuwen. We breken onze wandeling af en gaan terug. Voor vanavond hebben wij de sauna gereserveerd en er kan gezwommen worden. Een mooie afsluiter van de avond.
   
   

Dinsdag is een schitterende dag met veel zon. We gaan terug naar Plagne Soleil en hervatten de wandeling die we gisteren hebben afgebroken. De wandeling  “le boucle du  Dou du Praz” begint op 2270 m en we wandelen door een zonovergoten sneeuwlandschap met rondom schitterende vergezichten om na een uurtje een pad te nemen dat ons deels door een stukje bos terugvoert naar Plagne 1800. De wandeling neemt enkele uren in beslag. Ook de skiërs hebben het naar hun zin en de skipistes liggen uitstekend. 's Avonds spelen we na het eten een partijtje Uno extreme.
  
  
  

Alain is een beetje ziek en blijft de hele dag binnen. Wij maken de wandeling vanuit Plagne1800 naar de bobsleepiste die in 1992 voor de olympische spelen werd gebouwd. Het is een prachtige wandeling door een dik besneeuwd bos. We keren met de bus terug. Ook vandaag was het voor iedereen een aangename dag al was er iets minder zon.
  

Vandaag  donderdag maken we de wandeling 'Les Frasses'. We vertrekken in de voormiddag, de picknick in de rugzak. Het is een pittige wandeling met hier en daar sterke stijgingen. Rond 13h kunnen we genieten van een warme chocolademelk in de enige cafetaria die we tegenkomen. Op de terugweg komen mijn man en mijn dochter die het skiën even onderbroken heeft ons tegemoet.
  

De dagen vliegen hier voorbij. Morgen is het al de laatste dag. Mijn man is nog steeds niet helemaal in orde en zal niet meer skiën.Voor onze laatste dag spreken wij allen af om rond de middag samen te komen in de chalet van le Dou du Praz. Het is een super dag met veel zon en het is heel gezellig samen op het terras van het restaurant.
  
  
  

Het is een super vakantie geworden, alleen jammer dat Alain niet ten volle heeft kunnen meegenieten.Comments